pondělí 11. března 2019

Druhy digestoří

Druhy digestoří dle konstrukce Podle konstrukčního typu dělíme digestoře na vložené, vestavné, nástěnné, podsunuté, ostrůvkové a na takzvané větrací moduly. Ty nejmodernější jsou opatřené ukazatelem nasycenosti tukového i uhlíkového filtru, takže vás jednoduše upozorní, že je čas na výměnu filtru. Jaká provedení digestoří jsou k dispozici?


Digestoře obecně jsou potřeba ve všech kuchyních, kde se pravidelně vaří. Každý, ať sebelepší kuchař, se sem tam utne a. Eliminuje nepříjemné výpary a pachy, předchází tvorbě plísní a pomáhá udržovat v kuchyni čistý vzduch.

Ne každá digestoř se ale hodí do každé kuchyně. Jaké tedy existují druhy odsavačů par, jak se mezi sebou liší a co například znamená recirkulace? Poradíme vám, jak vybrat tu správnou digestoř do vaší kuchyně. Před samotným čištěním je důležité vědět, o jaký konkrétní typ digestoře jde.


Na trhu je jich hned několik, nás ale bude zajímat pouze základní členění. Tento typ digestoře se hodí do větších kuchyní. Vzduch se odvádí skrz odtahové potrubí ven z místnosti. Základní typy digestoří.


Odsavače par můžeme rozdělit na dva základní druhy , a to takzvané recirkulační a komínové.

Recirkulační neboli filtrační digestoř pracuje na principu, kdy není propojena s venkovním prostředím, ale vzduch se čistí přes filtr a poté se vrací zpět do kuchyně. Počítejte však, že výkon. Právě tyto typy digestoří se vyznačují buď okázalým vzhledem, který dává jasně najevo, že digestoř je drahou dominantou prostoru, nebo naopak provedením, které digestoř velmi důmyslně skrývá. Stropní digestoř by se mohla zařadit také do první skupiny, její technologie je však skutečně unikátní. V dnešní době jsou na trhu různé druhy digestoří , v různých stylech.


Záleží jen na vás, které dáte přednost. Při výběru nové digestoře by hlavními hledisky měl být adekvátní výkon a typ přístroje. Existují totiž hned dva druhy tohoto spotřebiče, které se dělí na základě způsobu odtahu a čištění vzduchu. K první skupině patří recirkulační digestoř, která přes uhlíkový filtr vzduch nasaje a poté ho vypustí zpět. V případě odtahových digestoří je vzduch odváděn ven z místnosti, a to buď za pomoci odtahového potrubí, nebo komína.


Před nákupem nezapomeňte zkontrolovat průměr potrubí, abyste nekoupili odsavač s rozdílným průměrem než je připravený odtah. Pokud máte pro tento typ. Velkou péči pak věnujte filtrům u recirkulačních digestoří , které potřebují nejen čistit, ale také po čase vyměnit. Tukové filtry lze omývat ručně i je vkládat do myčky.


Jsou totiž vyrobeny z ocele. Uhlíkové filtry mají omezenou životnost, kterou prodloužíte opatrným omytím. Na čištění tohoto filtru můžete. Typy digestoří a jejich montáž.


Dnešní moderní digestoře mohou být dominantou kuchyně a výrazným doplňkem.

Mohou být komínové, rohové, podvěsné či vestavěné, ostrůvkové nebo lustrové. Dále jsou na trhu k dostání dva druhy digestoří , a to podle odvětrávání. První odvádí páry oplechovaným odvětráváním do. Nejznámější a nejžádanější značky digestoří.


Historie této české značky se začala psát před dvěma staletími. Tyto typy digestoří dělíme dále na tři druhy : zaprvé typ „stěnový“ pro běžné kuchyně, zadruhé typ ostrůvkový pro čím dál oblíbenější kuchyňské sestavy nacházející se uprostřed místnosti, a konečně určitou specialitou je druh třetí, rohový. Většina moderních digestoří dnes již umožňuje nejen odtah nežádoucí páry mimo obytný prostor, ale i recirkulaci vzduchu. Odsavače s funkcí recirkulace (čištění vzduchu přes filtr) se využívají hlavně v prostorách bytových a panelových domů bez možnosti vyvedení páry ven přes zeď nebo do komína.


U takto značených digestoří je možné vyjmout ventilační jednotku, tedy motor a ventilátor, a umístit ji do odtahového potrubí mimo místnost. Intenzivní odsávání – jedním stisknutím nastavíte intenzivní odsávání, které se po určité době opět přepne do běžného režimu. Variantou komínových digestoří jsou rohové, které vypadají stejně, jen jsou tvarem předurčené k instalaci do kouta nad rohovou varnou desku.


Odsavače par se staly nepostradatelnou součástí dnešních bytů. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat digestoř. Kuchyně moderních interiérů jsou propojeny s obytnou částí, a tak se při výběru digestoře kromě praktičnosti a estetické stránky klade důraz také na tichý chod a dostatečný výkon.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky