čtvrtek 21. března 2019

Těsto na donuty

Těsto na donuty

Tématické fráze: donuts recept donuts recept na donuty donut recept donuty recept donuty poleva na donuty recept na donuty s růžovou polevou recept na donuts recept na smažené donuty recept donuts testo na donuty těsto na donuty do donutovače recepty na donuts donut polevy na donuty donutovač recept donut top recepty donuts domácí. Těsto pak zakryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu cca minut, až zdvojnásobí svůj objem. Vymažte formičky (plech) na koblížky (doughnuts) máslem, naplňte je těstem a povrch těsta uhlaďte nožem, namoženým do vody. Přikryjte a nechte opět kynout po dobu asi minut. Nejprve předehřejeme troubu na 1°C.


Smícháme hladkou mouku, cukr a kypřící prášek do pečiva. Přidáme mléko, vejce, olej, vanilku a vypracujeme těsto. Do formiček na donuty můžeme kápnout trochu oleje a rozetřeme. Pečeme asi minut v předehřáté troubě.


Donuty jsou v poslední době velmi oblíbené. Pomocí přístroje na donuty (donutovače) je uděláte velmi snadno, ale jde to i bez něj. Důležité je mít správné těsto na donuty a pak vše půjde snadno. Oblíbený recept na nadýchané donuty – tento recept vás nikdy nezklame! Chutný TV Teplé mléko 5ml Teplá voda 1ml Sušené droždí g Cukr čajová lžička Počkáme minut.


Těsto na donuty

Těsto nalijte do formy na donuty ideálně silikonové. Pro jistotu ji vymažte kokosovým olejem, ať pak donuty jednoduše vyklopíte. Pečte – minut na 1°C. Otestujte zapíchnutím špejle, pokud se těsto na špejli nelepí, jsou hotové.


Mezitím smíchejte proteinový prášek, kakao a vodu, vodu dávejte postupně. Tématické fráze: donut recept donutovač recept na donuty z donutovače těsto na donuty do donutovače přístroj na mini donuty recept na donut mini donuty recept donutky z donutovace doughnut recept recept na mini donuts recept donut donutovač recepty doughnut maker mini donuty recepty na donut recept na donuty do donutovače donutovac. Recept na americké donuty 1) Příprava surovin.


Těsto na donuty

Jedná se o pečivo velmi podobné českým koblihám s tím rozdílem, že jde o zploštělý prstenec s otvorem uprostřed. Rozpalte vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a donuty postupně smažte asi 1–minuty po každé straně, až se nafouknou a zezlátnou. No a skoro po roce dotazů konečně čas uzrál, těsto vykynulo a je tady recept na donuty :). A protože se blíží Halloween, tak jsem je i „stylově. Nakonec donuty přetáhněte potravinářskou fólií a nechte nakynout tak, aby zdvojnásobily objem.


Ve vyšší pánvi rozehřejte takové množství. Přihlášení k vašemu účtu. Těsto propracováváme tak dlouho, dokud se nelepí ke stěnám. Vypracované těsto lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.


Můžeme je dát například do předehřáté trouby na 35°C. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučněnou plochu, lehce propracujeme a vyválíme asi 1cm silný plát. Když bychom chtěli kakaové donuty (jsou možná lepší než klasické) tak do těsta přidáme 1-lžíce kakaa a trochu mléka, aby těsto nebyla příliš tuhé.


Zdobení čokoládou můžeme upravit. Můžeme čokoládu nalít do trezírovacího sáčku, z něho ustřihnout pouze malinkou špičku a cikcak polít donuty , vznikne taková. Pokládejte na pomoučený vál. Vykrajovátkem tvořte kolečka, menším střed. Nejlépe se mi vyndavaly obrácenou.


Nechte opět kynout na dvojnásobný objem. Těsto by mělo být pružné, podle potřeby přidáme mouku, vždy jen po lžíci a znovu hněteme. Pečené donuty - recept: Těsto :Zpracujeme hladké těsto , které se nelepí, necháme kynout na teplém místě cca min.


Nejspíš dobře víte, že na koblihy se bere kynuté těsto. Pokud s kynutým těstem teprve začínáte laškovat, nebo se ho bojíte, nebo vás neposlouchá, čtěte ze všeho nejdřív článek o tom, Jak nezabít kynuté těsto , a pak se sem vraťte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky