pondělí 25. března 2019

Pilník na řetěz

Budete potřebovat kulatý pilník s ryskou. Výběr pilníku a správný úhel. Při základním nabroušení řetězu si vezměte kulatý pilník.


Zuby řetězu pak naostřete pod úhlem asi stupňů. Nejlepším pilníkem na klasický řetěz motorové pily je v tomto případě ten, který má průměr mm. Náhradní řetěz na řetězovou pilu je vhodné mít stále po ruce. Do výbavy každého uživatele řetězové pily také jistě patří vhodné ochranné pomůcky, jak jsou štít, helma, sluchátka, rukavice apod.


Pro řezání palivového dřeva a kulatiny je neocenitelným pomocníkem koza, nebo stojan na řezání dřeva. Jak správně naostřit pilový řetěz. Ostření pilového řetězu je úkon, který byste měli pravidelně provádět při používání Vaší řetězové pily v okamžiku, kdy klesá řezný výkon používaného řetězu.


Dobře naostřený řetěz rychle zvládne pře říznout jakýkoliv druh dřeva. Pilový řetěz se nevtahuje sám do dřeva a je nutno na pilu tlačit do řezu. Místo hrubých třísek (pilin) vytváří pilový řetěz jen jemné piliny. Objevuje se kouř v řezu navzdory bezvadnému mazání řetězu a správnému napnutí řetězu. Pila v řezu uhýbá jedním směrem.


Po delším řezání se zuby řetězu na motorové pile časem otupí. Postačí, když ho podle potřeby čas od času nabrousíte. Pokud řetězu na pile nebudete věnovat pozornost, nedojde jen k opotřebení samotného řetězu, ale také lišty. Broušení řetězů, brusky na řetězy motorových pil, ostřičky, pilníky na pilové řetězy, pilníky na řetěz , brusky na řetězové pily, brusky na broušení pilových řetězů, brusné kotouče pro řetězové pily, profesionální brusky na pilové řetězy.


Kulatý pilník na pilové řetězy pro ostření jejich řezných zubů. Dolmar kulatý pilník mm. Představujeme vám zkušenou společnost zabývající se výrobou nářadí pro kutily tradičního pojetí i profesionálního charakteru. Na rozdíl od ryze profesionálních výrobců zaměřující se na skupinu elektrického nářadí a ručního nářadí se GEKO společnost, co by výrobce zabývá chytrou výrobou doplňků, příslušenství a produktů za zajímavé ceny. Sada je v praktickém balení.


UPOZOZNĚNÍ na dočasnou změnu obchodních podmínek: Dovolujeme si vás informovat, že provoz výdejních míst Pickup je omezen, v některých případech zcela uzavřen z důvodu nařízení vlády ČR. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Nejlepší je upevnit vodicí lištu do svěráku na pracovním. Aby řetězová pila dlouho vydržela, potřebuje nejen ve správném poměru namíchanou směs benzinu s olejem a čistý vzduchový filtr, ale i ostrý řetěz.


Nabrousit jej zvládnete během pár minut, stačí k tomu pilník na řetěz , šikovné ruce a náš návod. Pilník FESTA 250mm a 300mm. Pilník na řetězové pily, pilníkykulaty, pilník čtyřhranný, pilník plochý. Práce nástrojem je velice snadná, broušení neprovádí přímo na pile, aniž by bylo nutné sundávat lištu a řetěz. S vodítkem pilníku je velice jednoduché naostřit řetěz , dodržet úhel a hloubku ostření.


Základ tvoří držák pilníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky