středa 27. března 2019

Tyristorový regulátor otáček se zpětnou vazbou

Regulátor otáček - 1 se zpětnou vazbou a včetně krabičky. Stavebnice není určená dětem a začátečníkům, neboť se při montáži a oživování pracuje se síťovým napětím 230V. Vše funguje jak má jen mne štve následující: logicky komutátorák má měkkou točkovou charakteristiku v nízkých otáčkách. Dala by se vytvořit nějaká regulace se zpětnou vazbou aby motor udržel točky v nízkých otáčkách pod zátěží.


Motor příjde jiný,opatřený tachodynamem. To je to , že mateš názvem - tedy převzatým názvem. Když už ho nazveš se zpětnou vazbou , tak hledáme prvek ZV , nějaký snímač reálných otáček. Ten tam není , takže se jedná o klasický tyristorový regulátor pro univerzální motory.


I když ho tak někdo v minulosti nazval v AR. Stavebnice: Regulace otáček vrtačky Tyristorový regulátor otáček motorů do 8W bez zpětné vazby. Rozměry desky jsou 4xcm. Potřeboval bych tedy snížit ztráty na triaku na uchladitelnou mez. Koupil jsem si tedy regulátor se zpětnou vazbou , ale čím pomaleji se motor točí, tím menší má kroutící moment, což je úplně špatně.


Takže bych potřeboval poradit, jestli by někdo nevěděl, jestli to může. Elektromotor je ze stěračů ze Škody Felicia. Na to se používá tyristorový regulátor otáček se zpětnou vazbou. Zajišťuje sílu motoru i při minimálních otáčkách, ale je zde problém s chlazením motoru, protože ventilace je vázaná na otáčky, takže použití je vhodné jen pro přerušovaný provoz. S triakovým regulátorem úměrně s napětím klesá výkon a otáčky.


Pokus o regulaci stejnosměrného komutátorového motoru z pračky se sériovým buzením. Lze regulovat na konstantní otáčky. Moment je v rozsahu regulace konstantní. Amatérské Rádio - Obsahy historických časopisů AR - zpět na hlavní seznam podle souboru indik, foto, regul, obv Indik - INDIKace snad uplně všeho Foto - FOTOgrafická technika, časové spínače do FOTOkomory.


Regulátorů jsem udělal několik,ale triakový regulátor na vrtačku nikdy moc nechodil. Půlvl ný tyristorový se dal nastavit opravdu od minima a mělo to opravdu sílu ale tekly v tý vrtačce hrozný proudy které dokázaly zlikvidovat kolektor motoru. Pro občasné použití to jo. Mějte na paměti, že regulátor bez rušení může být vytvořen pod řízením tranzistorů. Díky výše uvedeným vlastnostem je možné regulovat výkon zátěže fázovým řízením.


To znamená, že triak se otevírá každý poločas a uzavírá se při průchodu nulou. Doba zpoždění počátku otevřeného režimu odděluje. Jenom ten plný záběr od nulových otáček bude mít jen regulátor se zápornou zpětnou vazbou. To je regulátor , který nějakým způsobem snímá otáčky a když je má motorek nižší, než je nadstavené, zesiluje proud do motorku, dokud těch. Tady se v té době hodně inovovalo.


Kdo chtěl pohon na 220V, tak se to dělávalo přes stykače s časovým spínačem, a motor z aut. Jde o šestirámkový zvratný. Ten měl třífázovýmotor a po přestěhování dílničky už 3fáze nemám. Na motoru je hodně konektorů (9) a dva z nich jsou zjevně rotor, dva tachodynamo, dva se jeví jako spojené, další (asi statorová vinutí) dle ohmmetru mezi sebou spojená.


V pračce bylo možné nastavit různé otáčky ždímání až do 800. A Radio a Amatérské Radio. Nejlevnější e-shop NetObchodak. Zboží za akční ceny, slevy. Jistě jste se s tímto problémem setkali již všichni (a kdo ne, brzy k tomu dojde), že tyristorový regulátor , například otáček vrtačky, teploty, atd.


Srovnání cen Pohybové hry a cvičení s miminkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky