středa 13. března 2019

Dům porcelánu dubí

Výroba porcelánu má v Čechách dlouhou tradici, kterou stojí za to rozvíjet a podporovat. Stejným způsobem se snažíme přistupovat k nabídce českého skla. Nabízíme český křišťál a české sklo, které naši zemi proslavilo po celém světě a jehož tradice sahá ještě hlouběji do historie než tradice výroby porcelánu.


Dům porcelánu s modrou krví. Muzeum porcelánu , informační středisko, výstavní expozice, přednáškový sál, to vše naleznete v objektu bývalého kina v Dubí. Originální cibulák z Českého porcelánu a. Dubí je absolutně nejrozšířenější porcelán v českých domácnostech.


Známe jej od dětství a pokaždé vnese do našich kuchyní, či jídelen příjemnou atmosféru a klid. Kulturní akce pořádaná naší společností a muzeem nabízí spojení příjemného s užitečným, můžete si zde nakoupit za velice příznivé ceny zboží naší výroby, v nabídce bude nejen cibulák, ale také bílé a dekorované zboží, nebudou chybět také výrobky z duchcovské manufaktury. V sekci porcelánových hrnků je pak významně zastoupen Český porcelán z Dubí. Z nabídky sklářských výrobků zde naleznete téměř kompletní nedekorovaný sortiment nápojového skla Bohemia Crystal od novoborské sklárny Crystalex.


To jsou sklenice na víno, sklenice na pivo a nealko nebo skleničky na lihoviny. Nabídka kusového porcelánu pro domácí užití obsahující mělké talíře, hluboké talíře, dezertní talíře, hrnky, šálky, mísy a misky, porcelánové konvice a další doplňky včetně růžového porcelánu. Vyberte si porcelán přesně v počtech, který vám vyhovuje. Moderní objekt Městského informačního centra se stálou expozicí porcelánu najdete v Dubí v Tovární ulici. Termín „modrá krev“ signalizuje něco ušlechtilého, vznešeného.


A pro porcelán s tradičním cibulovým vzorem to platí beze zbytku. A dokonce tam ta modrá barva, na rozdíl od žil šlechticů, opravdu je. Z úspěšné spolupráce města Dubí a akciové společnosti Český porcelán vzešla myšlenka vytvořit společné zázemí pro prezentaci místní výroby porcelánu v rámci historie města Dubí. K vidění jsou betonové židle, hodiny, misky, svícen, ale i šperky.


Dvojice místních návrhářů, Michaela Čejchanová a Roman Kolář, zatím pracuje se všemi odstíny šedi a do budoucna chce beton. Prodej skla, porcelánu a keramiky v Dubí. Vybrat si můžete z firem v okolí, třeba Český porcelán, AGC Flat Glass Czech a. AGC Group, BANQUET - partner pro domácnost,. Celoživotní práci umělců reprezentují užitková díla, jako jsou hrnky či konvice, ale i plastiky s motivy zvířat a figurky. Výstava je otevřena ode dneška do 9. DŮM PORCELÁNU V DUBÍ 4. Staleté tradice výroby středoevropského saského a českého porcelánu.


Umělecký výraz porcelánu je nositelem doby jeho vzniku. Jednotlivé části souprav zároveň i ozdobný porcelán se časem měnily v hrubých rysech z plně plastických, rozvlněných tvarů baroka a rokoka až k rovným konturám klasicismu. Odborné exkurze ve výrobním provoze Českého porcelánu , a. Odbornou exkurzi skupiny ve výrobním provoze Českého porcelánu , a. Dnešní výlet jsme vybrali z nabídky CK Trysk, která se specializuje na akce pro školy.


Protože nás bylo hodně. B začínala svačinou, což děti uvítaly a po doplnění energie jsme se. Dubí karlovarský „Váš prohlížeč nepodporuje (nebo nemáte zapnutý) JavaScript! Domě porcelánu s modrou krví v Dubí prohlédnout výstavu závěrečných prací studentů keramického oboru Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni. Pro 1 funkčnost povolte prosím aktivní skriptování v nastavení Vašeho prohlížeče, případně použijte prohlížeč, který JavaScript podporuje.


Dubí český porcelán příbory nože toner berndorf „Váš prohlížeč nepodporuje (nebo nemáte zapnutý) JavaScript!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky