pátek 29. března 2019

Jak prostřít štědrovečerní stůl

Jak prostřít štědrovečerní stůl – tipy. Při večeři by se mělo dodržovat sváteční oblečení. Dříve se dodržovala tradice, kdy o štědrém večeru měl hospodář kapsy otevřené, aby do nich napadalo štěstí, aby hospodář přišel k bohatství.


Přemýšlíte, jak jí dodat slavnostní vzhled a čím nazdobit stůl ? Inspirujte se našimi tipy. Zde je pět příkladů, z nichž si vyberou milovníci klasiky i barev.

Pokud tedy máte celý byt nazdobený ve stříbrno-fialové, zlato-zelená kombinace na stole není ta správná volba. Nezapomeňte tedy vždy respektovat barevnou škálu, kterou jste si pro vánoční výzdobu zvolili. Zasedněte letos ke štědrovečerní večeři u krásně vyzdobeného stolu. Hezky prostřít stůl není zas až tak složité, jak to může vypadat.


Pokud ale nevíte, jak na to, podívejte se do naší galerie, kde najdete více než šedesát fotografií. Oblíbenou barvou Vánoc je bezesporu rudá. Bílé židle a stůl vyniknou na pozadí černých dveří stejně tak jako na kulatém koberci s černým vzorem.


Vánoce poněkud netradiční barevnou kombinací, ovšem velmi efektní, jak se sami můžete přesvědčit na této ukázce. Prostřete stůl jednoduše.

Je jedno, zda jde o štědrovečerní večeři nebo jinou slavnostní příležitost, nádobí na stole by mělo mít své správné místo. Zvolte raději jednobarevné, jednoduché, elegantní. Velmi efektní je porcelán. Jak správně prostřít stůl ? Připravujete slavnostní oběd či večeři a kromě dobrého jídla chcete návštěvu okouzlit i krásně prostřeným stolem?


Jenže najednou si připadáte jako Julia Roberts ve slavném filmu Pretty Woman a přemýšlíte, která že vidlička má být blíž nebo dál od talíře? Pomocí elegantního porcelánového servisu, vhodně zvolených dekorací a svíček vytvoříte z večeře opravdový sváteční rituál. Samozřejmě, do Štědrého dne ještě nějaký ten pátek zbývá, to ale neznamená, že se už teď nemůžete připravit na příjemné prožití Vánočních svátků.


Někde je přísně tradiční, na starém porcelánu a se svátečními příbory, někde prostírání podléhá módě a někde je vánoční stůl pole experimentů. Do které skupiny patříte vy? Přizpůsobte styl zařízení bytu i charakteru sváteční oslavy. Alespoň jednou v roce prostřete váš stůl naprosto mimořádně.


Ohromte své blízké a přátele tabulí, která jim naprosto vezme dech. Bude zlatá, romantická, bílá nebo tradiční s červenými ubrousky? Některé z nich prostírají stůl podle rodinné tradice, jiné se inspirují nejnovějšími trendy.


I rozmístění nádobí, příborů a dekorací má ale svá pravidla. Jak na krásnou štědrovečerní tabuli? Základem je správná kombinace barev.

Nejdříve si rozmyslete, do jakých barev chcete ladit štědrovečerní stůl. Druhy kávovarů – Který je vhodný pro vás? Slavnostní stůl lze prostřít i bez ubrusu, vypadá to však stroze a studeně a ne. Naše tipy na slavnostně prostřený stůl vám usnadní roli hostitele.


Chcete si letos s přípravou štědrovečerní tabule trochu vyhrát? Máme pro vás inspiraci, jak stylově prostřít vánoční stůl. Tip: Jak vymalovat ložnici podle Feng Shui. Jednoduchá elegance štědrovečerní tabule.


Pokud je váš domov zařízený prakticky, ryze funkčně, jednoduše a elegantně, pak také v podobném duchu prostřete svou sváteční tabuli. Pokud máte zdobený jídelní stůl krásný, nemusíte to s dekoracemi nijak přehánět. Naplánujte si předem, jak bude vypadat letos u vás doma vánoční tabule. Při prostírání štědrovečerního stolu se vám to určitě bude hodit.


Pokud chystáte velkou večeři pro rodinu, nebo jen chcete pozvat několik přátel na dobré jídlo, musíte se naučit správně prostřít stůl. Když budete vědět, kam patří všechny talíře, příbory a sklenice, za malou chvilku už b. To znamená, že by pokrm měl na talíři vypadat lákavě. Ale hodně záleží i na tom, jak je stůl prostřený.


K nejdůležitějším prvkům, které vyvolávají příjemný dojem, patří ubrus, jídelní ubrousky, talíře a květinová výzdoba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky