úterý 19. března 2019

Těsto na pizzu sušené droždí

Receptů je tu na pizzy spoustu, ale nemohla jsem najít žádný recept , kde se používá polohrubá mouka a sušené droždí. Proto tu tento recept vkládám. S těstem se skvěle pracuje a dá se z něho vytvořit hodně tenká pizza. Množství pizz mi z tohoto množství ingrediencí vyšlo na dva plechy.


Program TĚSTO (výborné těsto , které jde rozválet úplně na slabo, což je základ úspěchu, protože pizza nemá být buchtou).

Toto těsto vyjde na velké pizzy (plechy). Potřeme směsí oleje a kečupu, dáme ingredience, kdo co rá posypeme sýrem a dáme péct cca minut na 200°C. Těsto na pizzu ozdobíme podle svých chutí.


Dáme do hodně vyhřáté trouby a pečeme zprudka - minut. Pro pizzu je lepší používat sušené droždí , protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Peče se zprudka - nejlépe na spodku trouby.


Pizza by měla mít výrazně vyšší. Výborný recept, trošku jsem to jen změnil a místo klasického droždí používám balíček instantního droždí , těsto ihned po zadělání nechám vykynout v lednici a vždy se podaří na 1.

Nebojte se toho a taky to zkuste. Nejlépe však to druhého dne. Mělo by vzniknout hladké tažné těsto. Pokud se vám zdá těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.


Z těsta utvořte kouli a nechte cca min kynout v míse pod. Ze suchého droždí recepty, které budete milovat. Když použijeme sušené droždí , tak smícháme s moukou, dáme do hnětače a přidáme všechny suroviny, olivový olej na závěr hnětení. Vláčné a nelepivé těsto necháme minut odpočinout. A můžeme ho buď vytáhnout rukama jako pizzař, nebo trochu vyválet a potom vmačkat do formy na pizzu.


Tento recept je pro milovníky hrníčkových receptů. Nepotřebujete žádnou váhu, žádné odměrky, postačí vám pouze jeden klasický hrnek o objemu 2ml a můžete začít. Rychlé těsto bez kynutí. Pokud použijeme sušené droždí , můžeme je do mouky zamíchat ihned a teprve pak do ní přilít olej a vodu.


Ručně nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a necháme těsto asi minut kynout, než se jeho objem asi zdvojnásobí. Fantastické-100kč za pizzu z pizzerie?


S tímhle těstem určitě už ne.

Jako rajčatový základ na těsto jsem použil rajčatové pyré ve kterém jsem rozmíchal italské koření od Vitany a nemělo to chybu! Těsto jsem po rozválení přesunul na pečící papír,naložil na něj dobroty a takto přichystané přesunul na rozpálený plech. Sušené droždí je lepší v tom, že se dá koupit do zásoby a nemusí se hlídat datum spotřeby, těsto vykyne stejně jako u čerstvého droždí. Vyberte si ze stovek receptů na. Troubu předehřejte na 2°C a připravte si plech s pečicím papírem nebo kovovou formu – plech na pizzu.


Asi po minutách by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte placku, tu nechte ještě asi minut kynout. Recept je jednoduchý a výsledek stojí zato. Do mísy dejte vlažnou vodu a droždí a připravte kvásek. Po pár minutkách přidejte zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promíchejte a nechte kynout cca minut.


Po vykynutí těsto vyberte na pomoučený vál, rozdělte na dvě části a vytvarujte kruh. Rajčatový základ je jednoduchý. Unsubscribe from MAKRO ČR? This feature is not available right now. Please try again later.


Co dělat, když sušené droždí nekyne. Pokud sušené droždí nekyne, může být příliš staré. Ve většině případů a dle recenzí sušené droždí použité správně dle návodu vzejde. Na pizzu je lepší používat sušené droždí , protože obsahuje více mrtvých mikroorganismů, což příznivě ovlivní lepkovou strukturu. Nyní jsem udělala změnu.


Při použití sušeného droždí nikdy nedělám kvásek, ale droždí smíchám s moukou, solí a cukrem, přidám vlažnou tekutinu, tuk a zadělám běžným způsobem těsto. Droždí , cukr a 1ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.


Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte droždí a dobře pomoučenýma rukama.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky