čtvrtek 14. listopadu 2019

Mrazák klimatická třída

Mrazák klimatická třída

Klimatická třída říká, jaká by měla být optimální teplota prostředí, ve kterém je umístěn mrazák. Vyjádřena je zkratkami T, ST, N, SN. Pokud je venkovní teplota mimo doporučený rozsah, roste mrazáku spotřeba energie a nemusí správně fungovat. Klimatické třídy zohledňují teplotu místnosti, ve které je spotřebič umístěn.


Je-li vnitřní teplota spotřebiče mimo doporučený rozsah, negativně se to projeví na spotřebě elektřiny a případně také i na jeho funkčnosti. Rozmezí teplot je u většiny modelů naštěstí poměrně široké a mrazák tak většinou. Vzhledem k tomu, že je mrazák spotřebič s nepřetržitým provozem, nemohli jsme opomenout ani jeho hlučnost.


Důležitá je také klimatická třída , podle které poznáte, jaké podmínky spotřebič vyžaduje. Proto je vhodné umístit mrazák do míst, kde netrávíte svůj čas. Vhodným řešením je chodba, vstupní hala nebo sklep. Ostatně u všech typů je uvedena klimatická třída. Ten zajistí, že mráz při otevření neuniká tak rychle, jak u běžných mrazicích boxů.


Mrazák klimatická třída

Podstatným parametrem, který je vhodné zohlednit při výběru, je i klimatická třída. Jelikož na efektivitu spotřebiče má vliv teplota vnějšího okolí, právě tento faktor udává, do jaké oblasti či místa v bytě jsou určeny. T (tropická klimatická třída ): mrazák má pracovat v prostoru, kde je teplota od až °C. Mrazák tedy nikdy nemá být na balkóně, v garáži anebo ve studené pivnici chladnější než je povolená minimální hranice klimatické třídy, anebo na ostrém slunci, kde je teplota vyšší než povoluje klimatická třída. Teplota okolí má vliv na spotřebu energie a optimální fungování spotřebiče.


Nejnižší teplota 10°C (až 32°C) je při klimatické třídě SN. Mezi nejdůležitější kritéria výběru, podle kterých bychom se měli rozhodnout pro určitý model, se řadí energetická třída , objem, klimatická třída , výkon a nejrůznější přídavné funkce, jejichž přítomnost dále zvyšuje efektivitu chlazení a přináší uživatelský komfort. V tomto případě by šlo o mrazničku schopnou provozu při okolní teplotě 10–C. Pro optimální spotřebu zvolte vhodné umístění spotřebiče. Berte v úvahu, že teplota v místnosti má vliv jak na spotřebu elektrické energie, tak na optimální výkon výrobku.


Kč Včetně PHE a DPH Na objednávku. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Tímto parametrem se příliš mnoho lidí nezabývá, přesto může hrát roli a je dobré o něm vědět.


Nižší nebo vyšší teploty mohou vést ke snížení výkonu či životnosti a zvýšení spotřeby. Třída mrazení, akumulační doba a komfort. Běžně se značí třída mrazení hvězdičkami a udává, jaké minimální teploty je mrazák schopen dosáhnout - jedna hvězdička značí -°C, dvě hvězdičky -°C, tři pak -°C a čtyři -°C. Pro dlouhodobé skladování je nejvhodnější teplota -°C, které bez. Jedná se o kompromis mezi ekonomikou, rozměry a přijatelnými ztrátami.


Mrazák klimatická třída

Tedy mrazák určený do vyšších teplot má kvalitnější izolaci, aby ztráty byly přijatelné. Spotřebič je navíc vybaven technologií VarioSpace což znamená, že vnitřní prostor můžete přizpůsobit svým požadavkům. Můžete mít několik polic na drobnější potraviny nebo propojit větší prostor a. Pultový mrazák Guzzanti GZ1o objemu 1l je vybaven jedním vyjímatelným drátěným košem.


Mrazák se vyznačuje nízkou hlučností (dB) ale i spotřebou elektrické energie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky