pátek 29. listopadu 2019

Recept na tartaletky

Jsou osvěžujícím letním pohoštěním pro každou příležitost. Změklé máslo zpracujeme (nejlépe ručně) s cukrem, vanilkovým cukrem, moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do chladničky nejméně na minut odležet. Formičky na tartaletky vymastíme tukem a naplníme těstem.


Pečeme v předehřáté troubě asi minut na 1°C.

Propíchejte dna vidličkou a pak ráfky s těstem zamrazte. Potom ráfky s těstem rozložte na plech a pečte při 160°C ( na horkovzduch) 10–minut dozlatova. Nechte zchladnout a vyjměte z ráfku. Kusy těsta, které zbudou po vykrájení, už nepoužívejte na tartaletky (hodí se třeba na sušenky). Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a minimálně na půl hodiny necháme odležet v lednici.


Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 2-mm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než je průměr našich formiček na tartaletky.

Keď zvládnete upiecť korpusy tak, aby sa nerozpadávali a boli rovnomerne upečené, máte vyhraté, lebo tento krém je jeden z najjednoduchších na svete. Tvoří je košíček z lineckého těsta a náplň. Tartaletky jsou malé jednohubkové cukroví. V tomto videu uvidíte recept na čokoládovo-karamelové tartaletky s posypem ze sekaných.


OKOLÁDOVO KARAMELOVÉ TARTALETKY ⬇️ CELÝ RECEPT V POPISE Dnes pre vás mám ďalšiu vianočnú parádu. Veľmi žiadané tartaletky s podrobným postupom prípravy s čokoládovo. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu cca minut odležet.


Ahoj Martinka, ďakujem pekne, teším sa, že ťa recept na tartaletky zaujal :) Ja mám silikónové formičky, z podobného materiálu ako sú tie na muffiny, len trošku hrubšie. Krém se dobře doplňuje s čerstvým ovocem a křehkým lineckým těstem, které díky němu krásně zvláční. Připravit si můžete malé tartaletky nebo velký koláč.


Protože ale nemám ráda u receptů odkazy na jiné stránky, prostě jsem recept. Vyberte si recept na tartaletky a připravte si chutný a výjimečný tartaletky pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší tartaletky ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně tartaletky.


Troubu předehřejte na 1stupňů. Pokud máte formy s nepřilnavým povrchem, není nutné vymazávat.

Dále budete potřebovat luštěniny na slepé pečení a pečicí papír. Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně s vejci a vanilkou. Vmíchejte mouku a kůru.


Těsto zabalte do fólie a dejte do ledničky. Na krém si připravíme 2ml smetany ke šlehání a 2g hořké čokolády se kakaa. Začneme přípravou hladkého těsta. Recept na valentýnské čokoládové tartaletky 1) Příprava surovin. Upečené tartaletky ještě za tepla vyndáme z formiček a dáme vychladnout na kuchyňskou mřížku.


Minulý víkend sa u nás konali obecné slávnosti. Všetci zamestnanci obecného úradu - vrátane mňa - sme dostali za úlohu upiecť nejaké chutné koláče. Chcela som spraviť niečo malé, čo len tak chytia do ruky a môžu ísť ďalej :D Samozrejme, som spravila aj muffinky. Keďže nedávno som si kúpila formičky na tartaletky , rozhodla som sa, že ich vyskúšam.


Na krém si najskôr čerstvé čučoriedky povaríme v hrnci na miernom ohni s cukrom. Túto zmes pridáme do mascarpone a naplíme ňou cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ja som ešte pokvapkala rozpustenou tmavou čokoládou.


Těsto vyválejte na sílu 3–5mm, vyložte jím formičky a dejte je na 30–minut do lednice. Pak dno každé formičky vyložte pečicím papírem, vsypte fazole nebo hrách a pečte minut, tzv. Vyválejte na velmi tenký plát a vyložte jím formičky na tartaletky o průměru cm.


Těsto hezky vtlačte do formičky a nožem odřízněte přebývající těsto. Dno propíchejte vidličkou. Z pečicího papíru vystřihněte kruhy o něco větší než formičky, vložte do formiček a vysypejte pečicími fazolemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky