čtvrtek 21. listopadu 2019

Myčka nejde zapnout

Pokud je vadný hlavní vypínač myčka často nejde zapnout vůbec nebo třeba pouze problikne kontrolka při mačkání vypínače. Některé problémy vznikají u myček nádobí v důsledku nedostatečné běžné údržby. Pokud dál myčka nefunguje, postupujte podle rad pro záruční a pozáruční autorizovaný servis. Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.


Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Vycentrujte myčku a zkontrolujte, zda západka na dveřích směřuje doprostřed dveřního zámku. Pootevřete dveře a jemně prohněte horní kryt myčky, aby byla západka na úrovni. Nejste první ani poslední, kdo tyto problémy řeší. Sepsali jsme návo jak odhalíte nejčastější poruchy – a pokud je to možné, jak je svépomocí také vyřešíte.


Zapnete pračku a ani se nerozsvítí? Nemusí to být jen pračka, může to být i sušička nebo myčka. Nemusíte spotřebič hned vyhazovat nebo si představovat obrovské výdaje za novou elektroniku. Mně se to stalo, když jsem vyndala nádobí ještě, když myčka měla sušit, pak tam dala nové a chtěla spustit.


Musela jsem dát vypnout, pak zapnout a taky držet dlouze to tlačítko spuštění. Napoprvé se mi to nezdrařilo, ale na poněkolikáte už jo. Spínače nejčastěji dělíme na hlavní spínač on off , nebo na spínače dveří.


Tento hlavní vypínač u myčky nádobí se dá většinou vymontovat velice snadno. Nejčastěji se začíná sejmutím. Ahoj, asi to sem nepatří, ale potřebuju radu. Včera sem umejval v myčce a dnes je už nespustim.


Teda zapnout jde, ale nespustí se program. Někdo z Brna na opravu? A ten panel nedělá nic? Nesvítí, myčka nejde zapnout ? Třeba by stačilo ty spoje, které jsou viditelně zoxidované, prohřát pájkou.


Při té příležitosti vytahat všechny konektory, prostříknout Kontaktolem a. Od té doby nejde ,vůbec se nerosvítí. Manžel vše prohlédl,proud jde do vypínače,nic není přepálené,ale myčka nejde ,jako by byla zablokována. Myčka neohřívá vodu - poradna.


Prosím poraďte - dnes mi poprvé nešla zapnout myčka , kterou jinak používám denně. Rozsvítily se červené kontrolky a to bylo vše - voda se nenapustila - při bližším zkoumání jsem zjistila, že několik centimetrů po dně leží stará voda - takže myčka neodtekla - nevím zda dříve odtékala v pořádku-nekontrolovala jsem to - myčka šla vždy zapnout takže to bylo ok. Měli jsme stejný problém, ale nám neodtékal ani dřez a byl to ucpaný odpad z kuchyně. Přijel instalatér a musel protáhnout odpad. Ještě, že když se to stalo, jsme jeli na týden pryč a nemusela jsem mýt nádobí v koupelně.


Tak myčka opět funguje jako nová, problém byl v programátoru myčky. A panel prý opravit nejde. Asi máte hadici připojenou k sifonu pod dřezem, že? Odpojte ji a zkontrolujte sifon, asi to bude ucpané tam nebo na konci hadice. Pokud nic nezjistíte, přineste si kbelík, hadici strčte do kbelíku a myčku zapněte.


Pokud nebude vypouštět, zkuste pomačkat konec hadice, snad se nečistoty uvolní a myčka je vyprskne do kbelíku. Při opětovném zapnutí jističů v bytě, myčka nesvítí a nejde. Po příjezdu na místo bylo provedeno proměření napájecí části spotřebiče, které bylo v pořádku.


Byla zjištěna vadná pojistka modulu programátoru myčky a ani po následné výměny pojistky myčka nesvítí a nejde. Nevím, jestli to bude ono, ale nám nenapouštěla myčka , když se zasekl ten pojistný ventil, co je na přívodní hadici - myčka měla pocit, že nejde voda, stačilo ho rozhýbat a bylo vše OK.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky