pátek 9. října 2015

Popáleniny ošetření

Popáleniny ošetření

Student Attendance software in Higher Education. Trusted insights for omnichannel. Dive deeper into trends. Share insights across regions. Jak ošetřit popáleninu.


Popáleniny ošetření

Popáleniny jsou častým, ale velmi bolestivým zraněním. Menší popáleniny lze vyléčit bez zásahu lékaře, ale vážnější popáleniny vyžadují speciální péči, aby pacient nedostal infekci a zmírnily se jizvy. Závažnost popáleninového stavu závisí na intenzitě a době tepelného působení, na velikosti zasaženého tělesného povrchu, věku (děti a senioři) a zdravotním stavu postižené osoby. Následuje ošetření samotné popáleniny. Lidé s rozsáhlými popáleninami mohou být do příjezdu do nemocnice zabaleni do čistých prostěradel.


Jelikož jsou popáleniny náchylné k infekci, měla by být popálená osoba přeočkována proti tetanu, pokud v posledních pěti letech nebyla imunizována. Myslím si, že to mám z horkého jídla , z polívky. Teď se mi těžko poliká, ty jakoby popáleniny mám i zevnitř v lících z obou stran. Prosím o radu, co si mám koupit v lekérni, aby jsem popáleniny.


Postižený nevnímá bolest v důsledku poškození nervů, kůže je černá nebo zuhelnatělá, případně bílá či rudá. Bepanthen se lehce roztírá, nezanechává mastný povrch. Nevyskytují se puchýře, ale silný otok.


Závažné popáleniny a opařeniny vyžadují okamžité lékařské ošetření. Chladicí a hojicí gely a krémy, speciální náplasti na popáleniny i kompletní sada pro ošetření. To jsou populární prostředky pro první pomoc, které lidé kupují do svých lékárniček. I přes vyšší cenu je velmi populární metoda tzv.


Popáleniny ošetření

Mezi hluboké popáleniny (postihující všechny vrstvy kůže) patří stupeň IIb (hojí se velmi dlouho), III (vyžaduje transplantaci kůže) a IV (poškození svalů či šlach). Každý rok nimi utrpí približne zo 1obyvateľov, pričom z nich je nutné hospitalizovať (1). První pomoc při popáleninách. K ošetření každého stupně popálenin se používají různé postupy. Optimální je použít vodu o teplotě °C.


Chlazení dáváme jen na lokální popáleniny na obličeji, krku, rukou. Při poleptání pouze opakovaně oplachujeme vodou, nesnažíme se nijak chemicky neutralizovat. Popálené plochy bychom měli sterilně zakrýt, v případě znečištění opláchneme (k zabránění infekce). Hlavní zásadou je popáleniny chladit. Pokud se jedná o mírné popáleniny menšího rozsahu, stačí postižené místo chladit pod studenou tekoucí vodou nebo ponořením do vody.


Velmi účinné pro ošetření tepelných popálenin jsou speciální náplasti, které nejen urychlují hojení, ale zároveň do rány nepropustí žádnou infekci. Nezávažné, drobné popáleniny prvního stupně, které příliš nebolí a nejsou nevhodně umístěné, nevyžadují většinou lékařské ošetření. Po dostatečném ochlazení a odstranění překážejících šperků a oděvu je možné aplikovat řadu přípravků dostupných v lékárně.


Technická první pomoc: uhašení ohně, svlečení horkého, či mokrého oděvu (pokud není přiškvařen), odstranění vodičů tepla z postiženého (prsteny, náušnice, náramky) ? Kompletní ošetření popálenin, chladivé gely, hydrogelové náplasti. Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Vyhledat odborné ošetření ? V případě rozsáhlejších popálenin druhého stupně (viz. odstavec závažnost popálenin) je vhodné vyhledat odborné ošetření. Odborné ošetření je také nutné v. U těchto druhů poranění kůže je potřeba ošetřovat ránu velmi citlivě.


Podobně i další poranění kůže si zaslouží naši maximální péči, aby se pokožka správně zahojila, zůstala bez jizev a byla zdravá. Nejčastějšími příčinami jejich vzniku jsou oheň, horké tekutiny, sluneční záření, chemikálie nebo elektrický proud. Od pouhého zčervenání kůže, přes puchýře, až po velké postižení. Ať už se jedná o popáleniny či drobná říznutí či škrábance je dobré hojení nepodceňovat a předcházet tak vzniku nevzhledných jizev, kterých se pak jen obtížně a nákladně zbavujeme. Při termických úrazech u malých dětí dochází někdy k bouřlivým reakcím, které znesnadňují poskytování první pomoci a primárního ošetření.


Je nutno dodržovat klidný a postupný přístup k dítěti a pokud je to možno, trvale s ním komunikovat. Důležitá je přítomnost a spolupráce rodičů při.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky