čtvrtek 8. října 2015

Sušení jablek v sušičce

Sušení bylinek a koření v sušičce. Pokud v létě nestíháte spotřebovat úrodu bylinek ze zahrádky, usušte je a používejte v kuchyni po celý rok. Hlavní podmínkou je sušit jednotlivé druhy odděleně, aby navzájem nenatáhly svá.


Postupujeme stejným způsobem jako při sušení jablek v sušičce , akorát nakrájená jablka pokládáme na plech pokrytý pečicím papírem a vložte do trouby. V sadu už vám dozrávají jablíčka a nastává každoroční otázka, co s nimi. Kromě zavařování či pálení se samozřejmě nabízí i klasické sušení.


Vlastní křížaly pak můžete nosit v tašce jako pamlsek na dobu, kdy vás přepadne hlad cestou domů z práce. Můžete jimi obdarovat přátele nebo je zpracovat do. Jediným zaručeným způsobem uskladnění jablek je sušení.


Dříve se jablka sušila v peci, troubě a na kamnech. Dnes je na tenhle způsob úpravy jablek pro dlouhodobé uskladnění vyvinuta celá řada moderních sušiček. Jedná se prakticky o klasický proces, při kterém dochází k dokonalému odvodnění daných plodů s tím, že zůstanou zachovány veškeré vitamíny a lidskému tělu prospěšné látky. Jablka usušíme v sušičce nebo v troubě.


Kolečka jablek můžeme také navléci na šňůrku a usušit třeba nad sporákem nebo topením. Více o sušení různých druhů ovoce a zeleniny naleznete níže. Doporučujeme osvědčený způsob uchování surovin, který využívá stále více hospodyněk. Tím správným skladováním je sušení v sušičce ! Míčky do sušičky v sušičce zkrátí dobu sušení až o , oba balónky vložte jednoduše s prádlem do sušičky, vlna pohlcuje zbytkovou vlhkost, při pohybu v sušičce oddělují prádlo od sebe, přirozeně změkčují prádlo, šetří čas i peníze za energii - nemusíte používat aviváže, změkčovadla a voňavé ubrousky. V případě sušení hrušek postupujte podobně jako u jablek (rozkrojit, vyjmout jadřinec, neloupat, nakrájet na stejně tenké plátky).


Usušené hrušky mají být pevné a pružné. Délka sušení je 8-hodin při teplotě okolo °C. Kromě jablek a dalších klasických potravin k sušení , jako jsou houby či švestky, můžete sušit také stále oblíbenější dýni. Tu nejprve oloupejte, odstraňte měkkou dužinu a nakrájejte na plátky či kostičky.


Následně ji nechte asi hodin ponořenou do citronové nebo octové vody. Zkuste to také, experimentujte a užívejte si lahodné domácí produkty, kterým se ty kupované nikdy nevyrovnají! Kromě masa, hub a bylinek se velké oblibě těší i sušení rajčat v sušičce , ale i sušení ovoce. Přečtěte si, jak při sušení ovoce a zeleniny správně postupovat.


V tomto článku se seznámíme se sušením jablek v sušičce. Postup: Zralá jablka si dobře omyjeme a oloupeme, pokud ale mají hezkou slupku, nemusíme je loupat. Z jablek ostraníme jadřinec a nakrájíme na tenká kolečka, zhruba okolo mm.


Tématické fráze: křížaly z jablek v sušičce sušení jablek sušení jablek v sušičce sušení jablek v troubě jak sušit jablka křížaly z jablek jak sušit jablka v sušičce křížaly z jablek v troubě jak se dělají křížaly jak susit jablka v troube křížaly v troubě sušení jablek v sušičce teplota sušíme jablka. Zaručí kvalitní usušení ovoce. Sušička je ideálním způsobem sušení křížal.


Teplotu nastavte na až °C. Křížaly z jablek v sušičce budou hotové asi za minut, podle jejich tloušťky. Pak je nechte zcela vychladnout a dejte do vzduchotěsné nádoby. Některé v domácnosti, k urychlení procesu sušení jablek , a proto použití postačí extrémním teplotám. Doba sušení merunek v sušičce recepty, které budete milovat.


Kouzlo domácího sušení nespočívá jen v sušení jablek , nabídka potravin k sušení je mnohem bohatší. Paleta určená pro rozdělení ovoce, má velikost 20xviz Jak sušit jablka v elektrické sušičce tohoto typu? Tato možnost je velmi snadná k ovládání, nevyžaduje speciální dovednosti. Na paletě položte jablka na plátky v jedné vrstvě. Zapojte zařízení do zásuvky.


Celý proces sušení spočívá v pravidelném převracení krájení jablek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky