středa 21. října 2015

Korkové zátky využití

Korkové zátky nemusí být pouze překážkou mezi námi a lahodným vínem ve skleněné lahvi. Korek je všestranně využitelný materiál, který můžeme dále zpracovávat mnoha různými způsoby. Zátky z něj vytvořené svým tvarem mnohdy samy vypovídají o tom, jakým způsobem je využít při DIY tvorbě. Pod našima rukama z nich mohou vzniknout jak funkční předměty, tak.


Dopřejete si večer po práci pár doušků dobrého vína a je vám přece jen trochu líto vyhazovat korkové zátky z dopitých lahví?

Není divu, korek je úžasný přírodní materiál, který se přímo nabízí k dalšímu využití. Vlastnoručně vyrobené korkové podložky představují originální způsob, jak ochránit nábytek před teplem a poškrábáním. Zátky uspořádejte svisle do kruhu a pak je pevně stáhněte kovovou svorkou a je hotovo. Neméně zajímavým nápadem jsou rohože z korkových zátek, které vám skvěle poslouží například v koupelně. Pokud máte například bylinkovou zahrádku, napíchněte jednoduše na špičatou špejli korkový špunt a napište na něj název bylinky.


Jednak tyto originální jmenovky dobře vypadají a jednak budete moci pro byliny poslat i menší děti nebo někoho, kdo se v nich tolik nevyzná. Korkové podlahy mají životnost dlouhou desítky lety, navíc poslouží jako tepelná a hluková izolace. Udělejte si ze své slabosti pro víno přednost.

Stačí shromažďovat korkové zátky , a pak z nich tu vyrobit obraz, tu prostírání nebo krabičku na oříšky. Nabízíme vám sedm inspirací. Miluji všechny projekty, ve kterých šikovný člověk promění starou a nepotřebnou věc v něco krásného a hodnotného. Nevyhazujte už korkové zátky , až dopijete víno s přáteli.


Dá se z nich vytvořit spousta užitečných předmětů. Korek je skvělý materiál pro tvoření a jako takový si zaslouží recyklovat. Osobně využívám korkové zátky třeba od šampusu že zátku ponořím do horké vody kde se vrátí do původního stavu. Po vysušení do dvouch špuntů po vystředění vyvrtám otvor který potřebuji pro opravu kuch. Na příklad rukojeť obracečky.


Jak využít korkové zátky jako dekorace. Dobře vypadající obraz nebo nástěnku z korkových zátek vyrobíte také jednoduše. Připravíte si buď starý obraz či starý šuplík ve kterém je dno a na toto dno lepíte pomocí tavné pistole.


Zátky šikovne využijete aj na udržanie poriadku v zásuvke so špagátmi či bavlnkami. Ak potrebujete ich nastrihané zvyšky šikovne uskladniť, aby sa medzi sebou nezauzlili, naviňte ich na korkové zátky. Koniec špagátu zasuniete do malého zárezu v zátke.


Za prvé si výrobky z něho můžeme koupit a za druhé sami vyrobit. Pokud se zaměříme na průmyslové zpracování korku, zjistíme, že ještě před několika desetiletími se korek používal jen jako zátky do lahví, ale s objevováním jeho vynikajících vlastností se začalo jeho využití rozšiřovat.

Dnes se s ním setkáme v. Korek je přírodní materiál, který má mnoho jedinečných vlastností. Jeho nejtypičtějším využitím jsou korkové zátky , osvědčuje se ale i pro využití v celé řadě jiných, mnohdy překvapivých možností. Doposud byl korek pro mnohé jen symbolem zátky k vínu, dnes má však mnohem pestřejší využití.


Korek je totiž ideálním materiálem pro použití na podlahu ze všech. Pokud rádi tvoříte, začněte schraňovat korkové zátky pro výrobu těchto jednak hezkých a jednak užitečných věcí. Zátky poslúžia aj ako stojany na menovky na slávnostne prestretom stole. Postup nájdete na makeityourswithmelissa. Zabaviť sa môžete aj s deťmi pri výrobe korkových zvieratiek.


Jednotlivé korkové zátky zafixujeme k sobě a vytvoříme tak z nich stěny. Pokud si na pomoc zavoláte svoje děti nebo vnoučata, bude to jen dobře. V další fázi vytvoříme obvodové zdi a stejným způsobem pak vyrobíme i střechu.


Vše k sobě pečlivě připevníme a krmítko je hotové. Méně kvalitní korkové zátky také mohou snáze podlehnout zkáze, a víno. Výrobce nabízí i cenově přijatelné kvalitní korky. Asi se budete divit, k čemu všemu může korek a korkové zátky posloužit. Všechno, co budete k výrobě této kuchyňské pomůcky.


Napadlo mě použít korkové zátky od vína (šampaňského ) na výrobu pomůcek při tvoření. Výroba razítek na signaturu a datování obrázků Do rovně seříznuté zátky vyřežu malým skalpelem předem (zrcadlově) nakreslený motiv razítka. Nejlépe se mi osvědčily zátky od šampíčka, je to velikost akorát. Nevýhoda syntetické zátky - zhruba po roce a půl až dvou letech v lahvích uzavřených syntetickou zátkou klesá obsah volné síry ve víně. I z tohoto důvodu doporučujeme tyto zátky pro vína, kde předpokládáme spotřebu do dvou let.


Korkové špunty, zátky Kupte správný uzávěr pro každou láhev Vaší várky, domácího vína, džusu či moštu. Farmárik Vám nabízí různé druhy, barvy a velikosti korunkových uzávěrů, korkových uzávěrů a plastových zátek pro Vaše víno, pivo nebo džus. Používá se na výrobu zátek (přes celosvětové produkce), podlahových krytin ( korkové dlaždice), stélky obuvi aj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky