pátek 18. května 2018

Kateřina tučková rozhovor

Kde se o ně vzal takový zájem? Baví ji autorské čtení? Na co se nejčastěji čtenáři. Kateřinou Tučkovou, která napsala román Žítkovské bo. Kateřina Tučková žila do šesti let věku v Moutnici, dětství poté prožila v Kuřimi.


Vyhnání Gerty Schnirch v podání hereckého souboru. Vzhledem k tomu, že její romány popisují pochod smrti, nebo hon na čarodějnice, musí to být zajímavý život. Brno Art Open – Sochy v ulicích, jehož nosným tématem se stala historie Brna 20. Používáte nástroj pro blokování reklamy. Příjmy z reklamy umožňují naši existenci.


Podpořte nás a nástroj pro tento web vypněte (). Nebo si pořiďte předplatné a reklama se vám nebude zobrazovat. Její Žítkovské bohyně jsou jedním z nejúspěšnějších českých románů posledních let. V rozhovoru pro Aktuálně. Ke vzájemnému porozumění obou národů by mohl přispět také letošní ročník Lipského knižního veletrhu, na.


Kateřina tučková rozhovor

Brno a metropole textilního průmyslu? Především pro pamětníky a ty, kteří se zajímají o minulost hlavního moravského města, spojení nijak překvapující. Nejen příslušníci nejmladších generací, ale i oni se zcela jistě i tak dozvědí mnoho zajímavých informací na výstavě pojmenované jednoduše Brno - moravský Manchester, kterou Moravská galerie odstartuje 12.


Toto zjištění ji inspirovalo k napsání románu o Gertě Schnirch. Nejnovější články z kulturního webu České televize. Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Kniha, o které se hodně mluví, poměrně nová.


Nedávno jsem četla i velký rozhovor s mladou autorkou v příloze LN - rozhovor zde rozhovor -Patek-LN. PM, THE PHOENIX, LONDON. Writers write, actors rea audience listens, everybody wins.


Foto: Ludvík Hradilek, Deník N. Dopisuje nový román, pracuje pro divadlo, překládá ze slovenštiny, s ilustrátorkou Renátou Fučíkovou chystá „bilderbuch“ věnovaný velkým ženám českých dějin. Najdete zde analýzy děl významných spisovatelů, ukázky prózy i poezie, recenze knih a sbírek, rozhovory s umělci i literární aktuality. Každý rozhovor má předem danou strukturu. Dělí se na čtyři části, přičemž první tři jsou s ohledem na hosta tematicky zaměřeny. Diváci se mohou ptát v průběhu celého večera, nebo pak v jeho závěru, který je vyhrazen jen jejich dotazům.


Kurátorka, studentka, nebo spiso-vatelka? Když se to takto napíše, tak to zní do-opravdy akčně. Ale co se týče studia, už to tak horké není – končím a píšu disertační práci.


Vrátila se v ní do Brna a představila jej jako důležité evropské centrum textilního průmyslu. Titul Fabrika vydalo nakladatelství Host u příležitosti výstavy Brno – moravský Manchester. Jedním z pokusů, jak návštěvníkům výstavy a zájemcům o historii tuto dobu přiblížit, byla i kniha Fabrika.


Kdesi na konci světa v oblasti Moravských kopanic, žily ještě krátce po 2. Zato ale ovládaly věci nad kterými nám vzdělaným lidem zůstává rozum stát. Poslední Vaše otázka a odpovědi na ni (Nacházíte v těch reakcích něco obecnějšího?) je naprosto trefná. Za sebe k tomu jen přidáváza bolševika nám vládli blbci, dnes nevzdělaní zloději.


Spisovatelský talent jí neupře zřejmě nikdo, nad schopnostmi kurátorskými také málokdo zapochybuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky