pátek 11. května 2018

Pracny bez ořechů

Tématické fráze: tmavé pracny maminčiny recepty pracny bez ořechů recept na pracny bez ořechů pracny světlé světlé pracny ořechové pracny pracny z hery maminciny kokosové pracny světlé pracny recept těsto na ořechové pracny oříškové pracny těsto na pracný svetle pracny s ořechy těsto na pracny ořechové pracny. Pracny bez ořechů recepty, které budete milovat. Recept je přirozeně připraven bez lepku i bez vajec, není v něm ani sója a dokonce ani ořechy, přestože to tak trochu připomíná.


Místo ořechů je použita šáchorová mouka, kterou znáte také pod pojmem tigernuts nebo zemní mandle. Nejedná se totiž vůbec o ořech, ale chuťově jej připomíná a dá se tedy takto využít. Jestli pracny děláváte, určitě to znáte a dáte mi za pravdu. Jak formičky nevymažete tukem anebo je z nich nestihnete v co nejkratším čase po upečení „vyklepnout“, horko těžko je pak dostanete ven bez úhony a poničení. No, a přesně z toho vždycky málem kleplo mě.


A tak jsem jednou vymyslela recept, který je v podstatě jenom z ořechů. Kakaové pracny bez ořechů recepty, které budete milovat. Tradiční vánoce většinou znamenají i vánoční cukroví z ořechů a oříšku. Ne všichni z nás však ořechy nebo oříšky mohou.


Pro případ alergie na ořechy nebo v případě, že nemáte ořechy rádi, Vám. Pracny jsou klasické vánoční cukroví, tento recept je pro variantu, která se nepečeme ve formičkách. Pracny se vyklepávají z formiček ještě před pečením. Pracny neboli medvědí pracky pekly už naše babičky. Křehké formičkové cukroví, které má širokou škálu chutí a tvarů, totiž vůbec není pracné.


Zapojit do něj klidně můžete i děti. I když každá hospodyňka určitě má svůj osvědčený recept, stojí za to vyzkoušet i. Oříškové pracny bez kakaa recepty, které budete milovat. Dvoubarevné pracny podle Kluků v akci. Placičky s vlašskými ořechy a karamelovým krémem.


Pracny bez ořechů

Dnes dostanete jeden z dalších receptů, který využijete určitě nejen na Vánoce. Vánoční „ořechy“ nebo pracny bez ořechů. A využijete jej klidně hned dvěma způsoby, kdy pokud jednotlivé kousky spojíte krémem, do.


Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve kterých těsto na pracny pečete. Neváhejte si je ale pořídit, protože jejich chuť je prostě božská. Za mě bohužel nic moc je pravda že ořechy šli bezvadně vyklápět z formy ale to je možná tím že mám silikonovou jinak mi vyšly poměrně tvrdé a to jsem dělala těsto přesně podle receptu naopak krému mi zbylo strašně velké množství.


Pracny bez ořechů

Teplé pocukrujeme nebo obalíme v cukru. Recept je velmi jednoduchý, těsto se krásně zpracovává, pracny se nedrobí a nelámou. A navíc jsou moc dobré.


Těsto bez skořice a citronové kůry používám také na plněné košíčky. Výborné, ale také mnohem pracnější, jsou vyfukované pracny z těsta podobného tomu, ze kterého se připravují rakvičky. Těsto je ale opět připravováno s velkým podílem mletých ořechů. Těsto na tyto pracny se pak plní do dobře vymaštěných formiček.


Pracny bez ořechů

Je však důležité, aby tuk na stěnách formiček byl zatuhlý, aby. Nevíte co vařit k večeři? Přihlašte se k odběru a sbírejte inspiraci.


Velké pracny jsou hotové asi za až minut, malé pracničky zaberou méně. Po upečení nechte pracny mírně vychladnout. Vyklepněte z formiček a podle chuti obalte nebo zasypte cukrem (čistě moučkovým nebo směsí moučkového a vanilkového). Těsto vtlačujeme do formiček na pracny a pečeme ve vyhřáté troubě asi minut.


Vyklopíme, necháme trochu vystydnout a obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky