čtvrtek 24. května 2018

Náklady na jedno praní

Za vyprání jedné várky na stupňů dáš od do korun. Na jeden prací cyklus pračka spotřebuje cca 50l vody. Některé programy mohou být úspornější, ale na praní pleny úsporné programy nedoporučujeme, hrozí, že pleny nebudou vyprané dostatečně. Vychází nám tedy zhruba Kč za jedno praní.


Tedy náklady na vodu za jedno praní činí cca - Kč. K tomu připočteme náklady na elektřinu. Průměrná cena elektřiny pro domácnosti je v. Vše si můžete docela jednoduše vypočítat pomocí této kalkulačky. Stačí doplnit příkon spotřebiče ve Wattech (W). Velikost zakoupeného balení se pak úměrně promítá do celkové výdrže pracího prášku.


Například u kompaktních pracích prostředků (prodávají se v menších baleních než klasické prášky, neboť neobsahují soli, které pro praní nemají žádný význam a do prášků se přidávají proto, aby zůstaly sypké), které jsou všechny bezfosfátové, jsou díky výrazně nižšímu dávkování celkové náklady na jedno praní srovnatelné s běžnými pracími prášky. Domácnosti v průměru spotřebují na praní nikterak mnoho, jen svojí celkové spotřeby energie, proti třeba lednicím a mrazákům s 1. Náklady na domácí výrobu mýdlového slizu. Kč (při použití jádrového mýdla) a s touto várkou vypereme až praček. Jedno praní tak vyjde na cca Kč. Pokud máte své zkušenosti a rady, podělte se s námi a přidejte ke článku komentář.


Na jedno praní pak použijte asi 2– 2ml slizu. Zbývá jej ještě trochu zředit a přejít do lahví. Foto: autorka) Obyčejný sliz vyrobíte z běžného jádrového mýdla a sody. Praní záclon v automatických pračkách, po nastavení vhodného programu pro jemné prádlo, zabere přibližně hodinu času.


Kolik praní záclon stojí? Ideální je použít speciální prostředek na praní záclon, který je pro tento účel. Zlaté tatramatky, nekazili sa, všetko vydržali, spomínajú dôchodkyne.


Ja také ružové spomienky nemám. Skôr si pamätám práčku, ktorú sme pri odstreďovaní museli dvaja držať na mieste, inak tvrdohlavo búchala do steny. Tatramat 2mal na jedno pranie spotrebu kWh elektrickej energie a litrov vody. Pračka: jedno vypraní za korun. Pro starší lidi je bezesporu mnohem výhodnější pračka plněná právě zepředu.


Je třeba se tak připravit na dodatečné náklady na provoz, jež se při intenzivnějším praní mohou vyšplhat nepříjemně vysoko. Nelze též počítat s tím, že by po sušení bylo prádlo úplně suché, obvykle je zapotřebí jej ještě vyvěsit. Rukavice na jedno použití jsou nabízeny s různými texturami, od hladkých přes zdrsněné špičky prstů nebo dlaně až ke kompletně zdrsněné povrchové úpravě.


Lze je objednat v nejrůznějších barvách podle místa použití nebo vkusu spotřebitele. Na výběr z programů praní mezi které patří například sport, bavlna či péřové oblečení. Funkce odstranění skvrn Stain removal, kdy si nastavíte možnost znečištění prádla a podle toho Vám pračka prádlo vypere. Pohodlí na jedno použití. Hygienické jednorázové prostěradlo, přikrývku nebo polštář oceníte také při výskytu infekce MRSA.


Použité prádlo se ukládá do obalů, které zabraňují kontaminaci okolí nečistotami z tohoto prádla. Jednorázové povlečení z netkané textilie vám zase ušetří náklady na praní. Používají se obaly vhodné k praní nebo omyvatelné a dezinfikovatelné nebo na jedno použití. Pytle s prádlem se zavěšují na sběrné vozíky, které musí mít pevné víko s označením druhu použitého prádla. Předpírka, Hygiene, bavlna, sportovní, stain removal odstraňování skvrn a mnoho dalšího.


Spotřeba vody na jedno praní L. Nastavení úrovně znečištění prádla. Při standardním objemu bubnu – kilogramů do něj můžeme vložit záclonu o rozměru až metrů čtverečních, což je obvykle metráž pro záclony vycházející na jedno okno. Následně je nutné vybrat správný program na praní záclon.


Volíme nejšetrnější program, který máme v nabídce – na jemné prádlo. Předem plněná pračka s kapacitou prádla kg. Odložený start, dětský zámek.


Hi-Tech topné těleso, které chrání Vaši pračku před zničením ale zároveň chrání také životní prostředí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky