pátek 18. května 2018

Zavařování masa v horkovzdušné troubě

Zavařování masa v horkovzdušné troubě

Zavařování v troubě je jednodušší než to v hrnci a horké vodě. Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Ne každý ví, že zavařování ovocei zeleniny je možné také v troubě – elektrické, plynové či horkovzdušné.


Zavařování masa v horkovzdušné troubě

Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. A teď už k samotnému zavařování v horkovzdušné troubě.


Troubu nastavíme na 2°C. Na dno plechu dáme starou utěrku nebo nějaký čistý hadřík a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-cm. Poté naskládáme sklenice jednu vedle druhé tak, aby se vzájemně nedotýkaly.


Zavařování masa v horkovzdušné troubě

V troubě můžeme zavařovat jen se sklenicemi s víčky na závit! Postup zavařování v klasické elektrické nebo plynové troubě se od horkovzdušné liší jen v nastavení teploty a doby sterilizace. Nemáte doma zavařovací hrnec, a přitom byste si chtěli zavařit maso do zásob?


Nezoufejte, využijte to, co doma máte – tím je vaše trouba. Ve sporákové troubě zavařujeme jen z nouze. Mezi sklenice postavíme jednu prázdnou jen s vodou a teploměrem. JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ.


Já už jinak ani nezavařuji. Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT! S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli prosím nemáte zkušenosti v troubě zavařovat i maso.


Váš článek se zaujetím. Nejen předem upečené, uvařené, ale i maso syrové. Poté do nich naskládáme ořechy a zavíčkujeme. Stejným způsobem ošetřete víčka a případně i gumičky.


Nepoužívejte saponát, a pokud je to přece jen nezbytné, sklenice poté opravdu důkladně vypláchněte od všech jeho zbytků. To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. Teplota v troubě by měla být 2až 2°C, doba sterilizace je přibližně stejná jako u klasického zavařování v zavařovacím hrnci – menší sklenice až minut, větší až minut. U všech ostatních potravin.


Krom nastavení teploty a doby zavařování se postup v plynové či elektrické troubě nijak od horkovzdušné trouby neliší. I v tomhle postupu zavařování , je nejlepší vždy vyzkoušet. V zásadě platí, že měkké ovoce či zeleninu je vhodné zavařovat kratší dobu než tvrdé druhy. Ještě tip na závěr- stejným způsobem, jako uzené,zkuste zavařit úplně syrové maso.


Akorát je nezapomeňte osolit,a přidejte do sklenice na. Například můžeme použít skleničky od “Kunovjanky” – na. Můžete se pustit do zavařování , i když nemáte k dispozici speciální zavařovací hrnec.


Sterilizace sklenic Pečlivou sterilizaci zavařovacích sklenic nic nenahradí. Nabízím vám postup na zavařování , u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Zavařte si letošní úrodu v horkovzdušné troubě. Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby b. Poradím vám, jak na to. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso.


Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. My používáme ten nejjednodušší a nejrychlejší recept. Podívejte se na rady k vaření a pečení a přidejte do diskuze své zkušenosti. Toto platí zvláště pro moderní horkovzdušné trouby, v nichž je díky cirkulaci působení horkého vzduchu velmi intenzivní. Zde platí teploty a doby, které jsou.


Na plech se nalijí přibližně centimetry vody a vloží se do trouby předehřáté na 1°Celsia. OMÁČKA Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům. Svíčková omáčka z Halali.


Zavařování masa v horkovzdušné troubě

Jak dělají hovězí na houbách Kluci v akci. Vepřové maso ve vlastní šťávě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky