čtvrtek 31. května 2018

Kvasný hrnec

Kvasný hrnec

Hrnec na kvašení a slinivka. Kvašení patří mezi přirozené způsoby konzervace díky bakteriím mléčného kvašení, které svojí činností umožňují dlouhou uchovatelnost potravin. Naši předkové nechávali s oblibou kvasit zelí či okurky, které pak mohli konzumovat po celou zimu. Tehdy si pravděpodobně ani neuvědomovali.


Zelí se nakrouhá a těsně vmačká do kvasného hrnce (sudu). Někde mezi nakrouhané zelí vkládají pár celých hlávek, které se pak používají na krajové speciality. Je-li kvasný hrnec s chladu, vydrží v něm vykvašené kyselé zelí více než půl roku.


Nádobu umístěte na místo se stabilní pokojovou teplotou, ne k topení, nebo na sluníčko. Zelenina pustí šťávu a začne být trochu cítit, to je v pořádku, je to znamení, že probíhá mléčné kvašení. Nechte – dní kvasit a pak jí dejte do lednice, tím se kvasný proces zastaví.


Je důležité, aby zelenina byla. Vína a příslušenství add remove. Tématické balíčky add remove. V těchto objemech kvašáků nepoužíváme žádný klacek a gumy,ale vyrobily jsme keramické závaží. Kvasný hrnec Kvašák je nádoba na kvašení zeleniny (Pickles).


Pětilitrový kvašák se zátěží,to je originální kvasný hrnec na kvašení většího množství zeleniny,nebo nakládání masa s keramickým závažím. Kameninová tyčka i vnitřní kameninová poklička jsou glazované pro maximální hygiénický komfort. Nabízený kameninový hrnec z naší Olivové Dílny je ručně točený a palený na vysokou teplotu, celoglazovaný s dekorem Makro mech. Houskovy knedlik v parnim hrnci recept recepty, které budete milovat.


Kvasný hrnec

Ačkoli proces kvašení nejednomu uchu asi nezní jakkoli vábně, v případě kvašené zeleniny je to něco úplně jiného! Taková zelenina nejenže si uchová veškeré vitamíny, ale dokonce se jejich množství násobí, a to díky úžasným a mocným bakteriím mléčného kvašení. Možné je ingredience pouze smíchat v míse a ihned podávat. Hlávkové zelí 500g Cibule 3ks Jablka 2ks Sůl 1čl Cukr 1pl Pepř celý 10ks Zelí a cibuli nakrájet na tenké nudličky, jablka nastrouhat a po lehkém prosolení promíchat v míse, nechat než pustí šťávu. Pokud chcete nechat zeleninu alespoň krátkou dobu pracovat, pořiďte si dvě nádoby, které do sebe zapadají a uchovají zeleninu stlačenou a bez přístupu vzduchu nebo malý kvasný hrnec.


Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností. Květák Bobkový list Celý pepř Sůl Voda Laktobacil Květák jsem rozebral na malé růžičky a spolu s bobkovým listem a pepřem nandal do sklenic. Je to velká dobrota, ale za dva dny, až se uleží a chutě pěkně prostoupí, pak to teprve bude koncert. Je to lety odzkoušené a svůj názor nezměním.


Takže zbytek putuje do lednice a pěkně schovat před nenechavými čmuchaly a nočními slídily. Ještě jsem to nedělala, ale už jsem si koupila kvasný hrnec. Takřka všechny omáčky získají naprosto jiný rozměr, když jim dopřejeme odpočinek v jednom z koutů naší ledničky.


Na zahrádce jsem poprvé nasadila zelí, abych měla svoje. Už se těším až to udělám. Může to být v tomto počasí na balóně a nechat to tam dokvasit?


Kvasný hrnec

Asi nakoupím zeleninu, ať udělám první pokus. NeIpu tak ted počkám pár dní a už se na ní těším jinak já nemám takovou mašinu jako ty ale z podobných důvodů jsem z levnějšího modelu přešel na hrnec a nedám na něj dopustit efektivita varny i přes , krása.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky