pátek 16. listopadu 2018

Digestoře bez odtahu

Další využití recirkulačních digestoří bez odtahu je v kuchyních, kde by bylo příliš složité nebo cenově nedostupné vést odtah digestoře vně budovy. Určitou roli také hraje vzdálenost digestoře od komína. Která varianta je lepší? Zde existuje jednoznačná odpověď.


Vždy je lepší použít odtah digestoře mimo místnost.

Pokud je to tedy jen trochu možné, volte vždy tuto variantu. A nyní si uvedeme, proč tomu tak je. Montáž digestoře bez odtahu. Instalace digestoře bez odtahu , jíž se jinak říká recirkulační, je naprosto jednoduchá. Stačí, když ji podvěsíte pod horní skříňku nebo do prázdného prostoru nad sporák do takové výše, abyste mohli pohodlně nahlížet do nádob na plotně a zároveň nic nebránilo při filtraci par.


Pak již jen digestoř zapojíte do zásuvky a jediné. D le konstrukce dělíme odsávače par na digestoře bez odtahu (čistí vzduch pomocí filtru), odtahové (odvádí vzduch z vaření ven), s motorem umístěným za zdí nebo na střeše (tzv. s externí ventilační jednotkou).

Ty jsou ideální do rodinných domů, neboť mají obvykle vysoký sací výkon, a přitom v kuchyni nehlučí. Výsuvný odsavač par se třemi stupni výkonu zajistí svěží a zdravý vzduch během vaření. Omyvatelný filtr a LED osvětlení dělají z tohoto odsavače par skvělého pomocníka při vaření. S našimi radami se dopracujete k nákupu digestoře , která bude vyhovovat vašim požadavkům – tiše a bez složitého obsluhování odvedete přemíru par a zápachů z vaření. Měli jsme bez vývodu, ale fakt to není nic moc.


Při výběru digestoře se soustřeďte na velikost vaší varné desky a způsob, jakým zařízení umístíte. Rozměr digestoře by měl být shodný nebo větší, než je rozměr varné desky. Podle způsobu umístění máte na výběr z digestoří komínových, ostrůvkových, výsuvných, podstavných a vestavných.


Kuchyňské digestoře jsme pro vás rozdělili do přehledných kategorií dle provedení: kuchyňské digestoře komínové, ostrůvkové, rohové, rustikální, kuchyňské digestoře podskříňkové, vestavné a výsuvné digestoře. Využití je zřejmé už z názvu a vyplývá z našich přání hlavně na design. Recirkulační digestoře AIRFORCE.


U recirkulačních digestoří se k pohlcení pachů používají takzvané uhlíkové filtry. Jedná se o kazetu s aktivním uhlím, která se instaluje přímo do digestoře. Podvěsná digestoř bez odtahu.


Pokud žijete v bytě bez komínu, je recirkulační digestoř bez odtahu jasným řešením.

Takový odsavač par funguje v režimu recirkulace, kdy vzduch prochází přes tukový nebo uhlíkový filtr. Ten ho zbaví pachů a následně je čistý vzduch vypuštěn zpět do kuchyně. Kuchyň bez digestoře je jako hrnec bez dobře padnoucí poklice. Kvalitní odsavač par totiž eliminuje veškeré nepříjemné výpary a pachy při vaření a zároveň předchází tvorbě plísní. Existuje však nespočet různých druhů, které se mezi sebou značně liší.


Poradíme vám, jak vybrat tu správnou digestoř na míru. Vzdálenost digestoře od vstupu do komína. Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. V porovnání s původním let starým výrobkem Mory se jedná o hodně nekvalitní zboží.


Starý jsme museli vyměnit,protože už znatelně méně odsával a hodně se zvýšila jeho hlučnost. Po výměně si troufnu tvrdit,že nová Mora ani nedosáhla výkonu odsávání starého odsavače a možná je i hlučnější než ten co jsme jako závadný vyhodili. Digestoře Faber s UpDown technologií nyní mohou být bez konvenčního potrubí, které je nezbytné v případě odtahu. Tento speciální motor umožňuje vybrat jeden ze čtyř libovolných směrů pro napojení odtahového potrubí. Odtahový kanál mezi dvěma motory.


Digestoře bez zabudovaného motoru výrazně zvyšují komfort užívání zhlediska hlučnosti. Sací jednostka je umístěna mimo kuchyni a je bezhlučná. Můžete si pořídit dodávanou extervní ventilační jednotku od výrobce digestoře , nebo jiný námi nabízený ventilátor.


Obecně platí, že čím větší kuchyň máme, tím větší a výkonnější digestroř potřebujeme. Hlučnost digestoře – maximální hlučnost by neměla přesáhnout dB.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky