pondělí 12. listopadu 2018

Potrubí pro přívod vzduchu ke krbu

Externí přívod vzduchu pro spotřebiče na tuhá paliva je fénoménem dneška. Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Základním předpokladem pro možnost vytvořit přívod vzduchu vedený v podlaze je samozřejmě to, že stavba domu je ještě ve fázi hrubé stavby, před dokončením čistých podlah.


Ve skladbě podlahy je obvykle plánována velká vrstva izolace (až cm), a tak v ní máme dostatek prostoru pro instalaci potrubí. Výhodou hranatého potrubí je možnost zalití do podlahy tak, aby zbyl ještě dostatek místa pro izolaci a zabráněníé vzniku studeného pásu v podlaze.

Hranaté potrubí na straně krbu vždy ukončujeme redukcí na kulaté potrubí. Proces spalování dřeva v krbu vyžaduje přísun vzduchu. Pozor na hranaté přívody vzduchu. Pokud pro přívod venkovního spalovacího vzduchu použijete hranatou rouru, tak je potřeba si uvědomit, že proudění v takové rouře neprobíhá v celé rouře, ale že v rozích vzduch skoro stojí a vzduch proudí pouze pomyslnou elipsou, která je vepsaná do obdélníku, viz. Páč to co vyletí komínem, musí někudy přijít do místnosti.


Buď netěsností, nebo digestoří (tam bacha na těsný barák, když se zapne odtah, klidně se obrátí kouř do místnosti) Osobně bych dal plastovou, a nebál se chladného mrazivého vzduchu. Nic neprochladá, ve sklepě na povrchu potrubí nic nekondenzuje (ani v těcho mrazech co byly, nejspíš proto, že průtok vzduchu není moc velký, potrubí je plastové a ve sklepě je malá vlhkost), i když pro jistotu pod potrubím mám žlab na odvádění případného kondenzátu (zbytečně).

Sice hoří tak na ale hoří. Tak nevím jestli ta nětěsnost je kvůli firmě BeF a nebo jestli je tam kvůli bezpečnosti, například aby v krbu nevznikly plyny, které by se vznítily až po otevření krbových dvířek. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu.


Fasádní krytky - pro přisávání vzduchu ke kamnům a krbům home rozvody tepla teplovzdušné rozvody fasÁdnÍ krytky Fasádní ukončení vzduchotechnických potrubí pro nasávání vzduchu ke krbům a nebo jako větrací fasádní mřížky. Přívod vzduchu pro spalování. Stavba krbu svépomocí, krby svépomocí, návod na stavbu krbů , Silca, Superisol, izolační desky ,silikátové desky , materiály pro stavbu krbu , kamnářské potřeby,. Předejdete tím průniku kouře z kamen nebo krbové vložky do místnosti, ke kterému může dojít, pokud by.


Spotřebič má obvykle v zadní části speciální externí přívod vzduchu , ke kterému je pomocí kanálu vzduch pro hoření přiveden. Jak řešit rozvody tepla? Pokud doma máte krbová kamna a nechcete, aby sloužila jen jako dekorace, využijte je naplno a vytopte s nimi klidně celý rodinný dům. K rozvodu teplého vzduchu po domácnosti se používá krbový ventilátor. Výkon krbového ventilátoru se potom odvíjí od velikosti potrubí a délce ro.


Pro cirkulační teplovzdušné vytápění, větrání a chlazení se pro přívod vzduchu používají podlahové kanály pro spodní přívod , nebo kruhové podstropní rozvody pro horní přívod. Pro objekty, které nesplňují EP standard doporučujeme využít prověřeného dolní přívody pro každé obytné podlaží pomocí. Jen pro představu na stránkách astranetu jsem nalez údaj, že pro spálení 1kg dřeva je potřeba až 15mvzduchu !

Sada pro teplovzdušné vytápění krbem Vám pomůže rozvést teplý vzduch do dalších místností domu. Teplý vzduch, který vzniká při hoření dřeva, je přiveden do krbového ventilátoru, odkud je dále rozváděn. Ke správnému spalování paliva v kamnech nebo krbu potřebuje oheň velké množství kyslíku a správný tlak.


Pokud nejsou kamna nebo krbová vložka napojena na externí přívod vzduchu , pak si spotřebič bere vzduch pro hoření z místnosti. V té pak logicky ubývá kyslík. Abychom ho dodali zpět do místnosti, musíme vyvětrat,.


Konstrukce spotřebiče, který je nezávislý na vzduchu v místnosti, vychází z uzavíratelného spotřebiče s tím, že přívod vzduchu pro spalování je řešen přes zvláštní vzduchové hrdlo, Toto hrdlo se propojí pomocí šachty, potrubí nebo kanálu do venkovního prostředí a tím je zajištěn přívod vzduchu pro. Kolenen nahoru za zdí a čím jste to poté osadili ? Mám to pro KG1a pro obdelníkové potrubí 220x90. Kanál o rozměru 150x50mm, délka 500mm. Slouží pro zajištění přívodu vzduchu ke spotřebiči.


Osazení do skladby podlahy. Chci externí přívod vzdchu ke krbové vložce o výkonu max 10kw. Určitě bych chtěl externí přívod vzduchu už v základové desce o průměru 100mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky