čtvrtek 15. listopadu 2018

Hlučnost digestoře

Optimální hlučnost digestoře je logicky nulová. Bohužel je z hlediska funkce digestoře nutné instalovat motor nebo více motorů. Točení motorů při odsávání nějaký hluk vytvoří a tak jediné s čím se musíme spokojit je tichá digestoř. Moderní digestoře nároky hospodyněk na hlučnost splňují.


Dnešní digestoře jsou zevnitř obkládané speciálními materiály, které jejich hlučnost tlumí.

Některé proto při zapnutí na nejnižší stupeň vydávají hluk pouze decibelů, když je zapnete naplno, vzroste tato hodnota na decibelů. Jen pro porovnání — to je hlasitost běžného rozhovoru dvou. Hlučnost digestoře nemusí být způsobena pouze běžným provozem. Jakékoliv nedostatky během montáže či překážky v odtahu mohou její hlučnost zvyšovat. Kvalitnější digestoře mají maximální hlučnost dB, která není ani při pravidelném používání rušivá.


Vpřední části digestoře se nachází osvětlení, které je při vaření velmi praktické. Na výběr máte buď halogenové, nebo LED žárovky.

LED technologie je s ohledem na úspornost a životnost. Je to samozřejmě hlučnost , která do určité míry roste s výkonem a typem digestoře. Recirkulační modely jsou kvůli několika úrovním filtrace hlučnější. K nepříjemným zvukům při odsávání par však může dojít také nevhodnou montáží a řadou dalších aspektů v podobě délky a tvaru vedení pro odtah par, upevnění ke zdi nebo stropu, apod. Tento pomocník jim totiž pomáhá vytvořit při vaření dokonale komfortní prostředí – stará se o rychlé a efektivní odstranění všech par a pachů, které při přípravě pokrmů zákonitě vznikají.


Pokud si tak zařizujete novou kuchyň, výběr. V základní nabídce najdete digestoře komínové, vestavné, podskříňkové či výsuvné, které svým provedení najdou uplatnění v každém interiéru. Komfort při práci výrazně ovlivňuje hluk, jaký digestoř při své práci vydává.


Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Jako většina lidí i Vy určitě při výběru odsavače par sledujete hlučnost a výkon digestoře. Většinou je žádaný odsavač par s velkým výkonem a tichým cho.


I tohle je důležitý údaj, protože ne každý z nás jistě bude při vaření rád podstupovat sílu mnoha decibelů. Digestoře , odsavače par, zajišťují zejména minimalizaci zápachu vznikajícího při přípravě jídel a měli by být součástí každé kuchyně. Proto je kromě účinnosti tahu ještě třeba prověřit hlučnost digestoře , jinak si pobyt v kuchyni moc neužijeme.


Nabízíme Vám širokou škálu digestořů(odsavačů par) za skvělé ceny.

Najdete u nás nejrozšířenější odsavače podstavné, elegantní komínové odsavače, ostrůvkové odsavače i vestavné a výsuvné odsavače pro zabudování do kuchyňské linky. Doporučujeme odsavače par Mora, Philco, nebo digestoře Whirlpool. Obecně platí, že odtahové digestoře jsou výkonnější. Filtry u recirkulačních digestoří nejen snižují výkon spotřebiče (až o ), ale také zvyšují jeho hlučnost. Výkon by měl být přímo úměrný rozměrům kuchyně.


Digestoř by měla být schopná vyměnit vzduch v místnosti přibložně až. Popis Hlavní předností vestavné digestoře Victory je možnost odtahu jak nahoru, tak dozadu, doprava nebo doleva. Je určena k vestavbě do spodní čás.


Franke FDW 9IB XS NEW odsavač par. Od výkonu se také většinou odvíjí hlučnost , která je důležitým hlediskem především v malých bytech. Nejtišší odsavače zvládnou provoz s hladinou hluku kolem dB. Z možností kuchyně a umístění digestoře také vychází umístění odtahu na odsavači.


Při výběru digestoře se soustřeďte na velikost vaší varné desky a způsob, jakým zařízení umístíte. Dalším důležitým parametrem jsou funkce. Rozměr digestoře by měl být shodný nebo větší, než je rozměr varné desky.


Podle způsobu umístění máte na výběr z digestoří komínových, ostrůvkových.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky