středa 28. listopadu 2018

Druhy sklenic na víno

Druhy sklenic na víno

Výhradně z vinných sklenic pije pouze každý třetí a každý pátý podle všeho nerozezná rozdíl mezi skleničkami na bílé a červené víno. A přitom správně vybrané sklenice dokáží podtrhnout nejen atmosféru, ale velmi výrazně může ovlivnit i jeho chuť. Existují stovky druhů pohárů a sklenic na víno , proto může být obtížné vybrat tu správnou sklenici.


Výběr sklenice na víno nepovažujeme za žádnou vědu, ale doporučujeme dodržet určité zásady, které vám pomohou vybrat tu správnou sklenici nejen z pohledu somelierského, ale také z pohledu praktického využití. Jaké druhy sklenic existují a pro jaké nápoje jsou určeny? Oblíbené druhy sklenic. Držák skleniček na víno je praktickou pomůckou každého milovníka vína.


Může se však stát také stylovým doplňkem vašeho interiéru. Spolehlivý pomocník do každé domácnosti Tyto držáky ani zdaleka nenacházejí uplatnění pouze v profesionálních provozech, jako jsou bary nebo restaurace. Stále více lidí si touží vychutnat kvalitní víno s rodinou či přáteli.


Pro víno používáme pouze bezbarvé sklenice. Pokud vybíráte sklenice na víno , je lepší zvolit co nejtenčí sklo, aby mezi Vašimi ústy a vínem byla co nejtenčí překážka. Kromě této šířky stěny je také důležitá délka nožky a stabilní podstavec.


Milovníci vína jistě ocení pečlivě zvolenou nabídku sklenic na víno a sady sklenic včetně karaf. Pokud nejste zrovna odborníkem na víno , tak nezoufejte! S výběrem vhodné sklenice na víno vám rádi poradíme na našem livechatu (vpravo dole), nebo nám napište svůj dotaz prostřednictvím kontaktního formuláře.


Na slavnostní přípitek i na pohodový večer s přáteli, na červené i na bílé, broušené sklo i plastové sklenice na piknik - na FAVI. Velké, malé, na portské i na sekt, stačí si jen vybrat, ze které vám bude víno chutnat nejlépe. Vyberte si skleničky na víno z produkce nejlepších českých i zahraničních skláren.


Překvapíme vás širokým výběrem sklenic na víno klasických, originálních i luxusních, které budou estetickým osvěžením vašich slavnostních i všedních chvil. Ochutnávky vína z perfektního skla ocení jak milovníci vín, tak i. Zaměnit druhy nápojového skla v restauraci by si dnes dovolil málokdo. V předlistopadových dobách se na stole občas ocital jiný typ sklenice na vodu než na víno. Jedna byla ze servisu Gina a druhá ze servisu Laura. Nepatří k sobě, každý z těch servisů má zastoupeny všechny druhy.


Druhy sklenic na víno

Bílé víno : Víno servírujeme do sklenice tvarem podobný tulipánu, štíhlejšího provedení. Má menší prostor než na červené víno a je použitelná prakticky na všechny druhy bílého vína. Též servírujeme do sklenice s tvarem tulipánu baňatějšího tvaru s mírně uzavřeným okrajem. V závislosti na tom jaké to je víno ! Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.


Pokud už jste ochutnali několik odrů tak jste zjistili, že sklenice není jako sklenice. Sice člověk nepotřebuje pro každou odrůdu speciální skleničku, ale alespoň dva druhy sklenic na bílé víno by měl mít každý znalec ve skříni. Tento stojan- držák pojme patnáct kusů lahví vína a šest sklenic na víno se šuplíkem dole.


Materiál- přírodní dřevo, ruční výroba. Je lehce přenosný, stabilní. Stojan má skříňový tvar. Sada sklenic na víno řady Gala od prvotřídního slovenského výrobce RONA. Tvarem a objemem jsou sklenice přizpůsobeny konzumaci bílého vína.


Vlastnosti: výška 1mm, objem 2ml, sklenic v balení. Sada sklenic na víno z ručně foukaného skla Premier Housewares Charleston, dl. Gastronomický servis on-line.


Druhy sklenic na víno

Vaše případné dotazy a náměty směřujte do diskuzního fóra, případně na e-mail stolničení. Stránky nejsou komerčním projektem, proto buďte trpěliví, Vznikají pouze z dobré vůle nadšenců pro gastronomii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky