úterý 6. listopadu 2018

Jak dlouho sušit ovoce v troubě

Pokud nechcete kupovat sušené ovoce , které je často přislazené, máme zde podrobný návo jak ovoce usušit v obyčejné elektrické troubě. Pokud se rozhodnete sušit ovoce v troubě , postup bude následující. Nakrájené ovoce vyskládejte na plech s pečícím papírem. Použít můžete také sušící rošt.


Aby celý postup proběhl správně, je důležité, aby byl zajištěn odvod vlhkosti z ovoce a zároveň se sušilo na správnou teplotu. A právě druhou metodou se budeme zabývat v následujícím článku. Ukážeme vám jak sušit ovoce v troubě i speciální sušičce tak, aby byl výsledek perfektní, ovoce dlouho vydrželo a zachovalo si co nejvíce vitamínů a dalších látek, kvůli kterým představuje tak cennou součást jídelníčku.


Ovoce pravidelně kontrolujte, jestli vám neplesniví. Sušit můžete na vzduchu, v troubě nebo za pomoci sušičky. Sušit ovoce můžete klasickým způsobem na rámu se síťovinou.


Jak dlouho sušit ovoce v troubě

Ovoce rozložte v jedné vrstvě, tak aby se nepřekrývalo, a umístěte jej do teplé a temné místnosti nebo nad radiátor. Doba sušení se odvíjí od. Udělat si doma sušené ovoce je lehké a levné.


Sušené ovoce alias křížaly: co vše lze sušit. Křížaly nejsou pouze usušená jablka, ale sušené plátky různých druhů ovoce od nejznámějších jablek přes hrušky, švestky, třešně až po meruňky, broskve a. Na závěr si povíme něco o jejich skladování a vlastnotech. Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět).


Jak dlouho sušit ovoce v troubě

V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je vynikající). Křížaly jsou sušené stroužky, plátky nebo půlky různých druhů ovoce. Při sušení dodržujme tento postup. Neobsahují konzervační látky, dodají energii a mají málo kalorií.


Nejznámější jsou jablečné, ale v chuti nezůstanou pozadu ani sušené hrušky, švestky, meruňky nebo hrozny. Správně usušené křížaly jsou pružné a. Chcete se dozvědět, jak v sušičce sušit jablka, houby, meruňky, nebo si nevíte rady, jak na masové jerky nebo domácí jogurt? Jakou zvolit teplotu a jak dlouho sušit houby, ovoce a zeleninu. Troubu si zapněte na horkovzdušný ohřev na °C. Až je předehřátá, umístěte do ní plody (houby, ovoce , zelenina) naskládané na pečícím papíru, ideálně na rošty, nebo na plech.


Troubu úplně nezavírejte, aby mohla odcházet vlhkost - dejte do dvířek. Na plechy nebo síta naskládáme na tenko nakrájené zdravé ovoce. Každý druh ovoce si vyžaduje jinou teplotu sušení. V troubě sušíme většinou při teplotě až stupňů Celsia.


Výroba domácích křížal a dalšího sušeného ovoce není nic složitého. Sušení se provádí ve třech etapách: 1. Z ovoce se dají připravit také sušené ovocné placky. Nasušené plody léta vám budou dělat radost po celou zimu.


Jak dlouho sušit ovoce v troubě

Sušiček je na trhu spousta, volte takovou, která umožňuje ovládání teploty sušení. Většina sušiček má poměrně nízkou výšku jednotlivých sušicích pater, a tak se tam celé švestky nevejdou. Musíte je tedy rozpůlit.


Postup sušení je v sušičce i troubě prakticky stejný. Dejte houby na vybrané místo, kde je chcete sušit. Při tomto způsobu sušení je zavěste na suché, nejlépe slunné místo na asi 1-dny. Několikrát denně kontrolujte, jak sušení postupuje. Zvažte dokončení hub v troubě , pokud po dvou dnech stále ještě nebudou usušené.


Přečtěte si návod na první způsob, abyste se. Když se na podzim sklidí švestky, vyvstane otázka, jak je zpracovat, aby se nezkazily.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky