úterý 13. listopadu 2018

Domácí celozrnné housky v troubě

Domácí celozrnné pečivo jako od pekaře. Upéct domácí pečivo z celozrnné mouky je snadné, ale musíme si zvyknout na to, že se s těstem pracuje jinak. Neváže tak dobře jako těsto z bílé mouky. Ještě bych se ráda zeptala na nějaký recept na domácí chleba, pečený v obyčejné troubě :-), ráda by jsem dětem dopřála zdravé pečivo, kupujeme jeden fajnový tmavý celozrný a ráda by jsem něco podobné vykouzlila i doma ale všude jsou jakési „zajímavé “ recepty které se podlé mých představ moc nevydaří. Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 2°C.


Domácí celozrnné housky v troubě

Vložíme bagetu a pečeme asi minut do růžova. Doporučuji asi po minutách pečení teplotu snížit na 1°C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci. Housky pečené v troubě recepty, které budete milovat. Poté potřeme housky rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem, sezamem, strouhaným sýrem a podobně podle chuti.


Dobré domácí housky pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi minut. Tmavé housky pro domácí pekárnu - recept: Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto. Vyndáme, rozdělíme asi na kousků a upleteme housky. Pečeme v předehčáté troubě při 180° cca minut dozlatova. Houstičky jsem dělala ve velikosti asi jako kaiserky - hotové po cca 65g gramech.


Přidat k oblíbeným Vytisknout rec. Díky určitým zkušenostem s těstem na pizzu vím, jak opradu moc záleži na typu použité mouky. V mističce rozpustíme v cukru droždí udělá se taková kašička a tu nalijeme na mouku.


Po uhnětení a následném vykynutí vytvoříme housky. Celozrnné špaldové housky. Aby se rohlík v troubě neroztočil, je nutné špičku podhrnout pod rohlík a přimáčknout. Jestli se vám z hory těsta nechce další půl hodnu motat housky , vytvořte si bulky.


Domácí celozrnné housky v troubě

Stačí cípy těsta – nakrájeného stejně jako na housky či rohlíky – podhrnout a dvěma prsty vespodu zmáčknout. Jak doma vyrobit výborné pečivo. This feature is not available right now.


Please try again later. Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu? Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže? Poznáte to tak, že jeden rohlík v troubě nadzvednete. Pokud bude lehčí, než byste čekali, je ten pravý čas je vytáhnout ven.


Domácí celozrnné housky v troubě

Rohlíky nechte stydnout na mřížce, pokropte je trochou vody pro větší lesk. Upleteme si z nich housky. Plech vyložíme pečícím papírem a housky necháme ještě malou chvilku vykynout.


Recept ke stažení zdarma. U toho receptu bych ráda podotkla, že těsto je trochu řidší, tak nemějte prosím nutkání do těsta přisypávat mouku - jinak by byly housky nakonec možná dost tuhé. Anglické rohlíky Mouku, droždí, mléko, sůl, cukr a máslo zpracujeme v domácí pekárně na program těsto (kde nám těsto i kyne). Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem.


Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 2- 2°C -minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára. Pokud ano, pořiďte si kostku droždí a vykouzlíte si doma fantastické měkké housky , které na povrchu krásně křupou. Pekla jsem z tohoto těsta včera housky a angl. Pracovalo se s ním skvěle, dala jsem 4g hladké a 1g celozrnné žitné jemně mleté.


Těsto je tak středně slané a tak jestli víc solíte, můžete si je ještě přisolit. Pečme ne pečícím papíře v předehřáté troubě na 2st. Velké housky jsou za minut pečené a vy si rozhodněte, jestli je chcete mít víc červené a nechte je tam třeba déle.


Domácí celozrnné housky v troubě

Housky měly o hodně větší úspěch než bílý chléb. Nechte na plechu s papírem nakynout. Pečte v rozpálené troubě při 2°C asi 12–minut. Potřete vodou a posypte sezamem.


Semínka (lněné, dýňové, slunečnicové, sezamové apod) přidejte až do vypracovaného těsta, aby jste je zbytečně nerozsekali na drobno (hlavně v domácí pekárně).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky