pátek 29. července 2016

Externí přívod vzduchu ke krbu

Externí přívod vzduchu ke krbu

Spotřebič má obvykle v zadní části speciální externí přívod vzduchu , ke kterému je pomocí kanálu vzduch pro hoření přiveden. Externí přívod vzduchu pro spotřebiče na tuhá paliva je fénoménem dneška. Krbové vložky a kamna vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Kyslík ze vzduchu se zúčastní hoření, přemění se na kouřové spaliny a vyletí ven komínem.


Množstvím dodávaného vzduchu regulujeme intenzitu a rychlost spalování dřeva. Jeho jedinou úlohou je, zabezpečit dostatek vzduchu do spalovací komory, ke správnému hoření krbové vložky a krbových kamen. Jestliže máte krb ve starším objektu, tak si může brát vzduch z interiéru, ten se pak doplňuje netěsnostmi v konstrukci. K čemu je externí přívod vzduchu dobrý?


Ke správnému spalování paliva v kamnech nebo krbu potřebuje oheň velké množství kyslíku a správný tlak. Pokud nejsou kamna nebo krbová vložka napojena na externí přívod vzduchu , pak si spotřeb. Jak udělat přívod venkovního spalovacího vzduchu (CPV) Krby nebo krbová kamna nutně vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Stavební připravenost – podlaha, zdi, komín, vzduch pro spalování.


V dnešním pokračování si řekneme, jaké požadavky musí splňovat místo a prostor,. Ale máme rekuperaci, takže tím je zajištěna výměna vzduchu v do. Líbí se mi to Odpovězte více.


Toto je vskutku zajímavé téma. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu. Vzhledem k tomu, že jsem se z jistých důvodů (extrémně nízká vlhkost vzduchu ) začal zajímat o externí přívod ke krbu.


Po důkladném studiu tohoto vlákna jsem seznal, že pan Nový je asi absolutista. Podle platných norem, není nutné realizovat externí přívod vzduchu ke krbu , ovšem my to doporučujeme. Je potřeba realizovat externí přívod vzduchu ? Všechny krbové vložky Deltako, mají konstrukčně yřešený externí přívod vzduchu ,v dolní části krbové vložky. Stačí na to plastová trubka, s vnitřním průměrem 120mm,kde jeden konec realizujeme např. Takže dle mého názoru je externí přívod vzduchu přímo nutný.


Určitě bych chtěl externí přívod vzduchu už v základové desce o průměru 100mm. Já bych se do toho nehrnul. Chci externí přívod vzdchu ke krbové vložce o výkonu max 10kw. Ukázka principu přívodu spalovacího vzduchu komínem ke spotřebiči.


V podstatě se jedná o hadici, která slouží k tomu, aby přiváděla vzduch - především kyslík, který je nezbytný pro správné hoření krbu či kamen - přímo do krbové vložky či krbových kamen. Krbová kamna - přívod vzduchu z místnosti nebo z v. Takže zavedete trubku (nepatrně větší než je komín) a v zimě se vám trubka studeným vzduchem zvenku ochladí, v. Přivedl jsem si pod základovou deskou trubkou vzduch ke krbové vložce, ale protože jsem o tom nic nevěděl, tak má průměr jen 6-7cm. Zdravím, mám v plánu pod.


KRATKI kanál kruhový klapka ovládaná bowden ø 1mm - GAS-TM. UNIFLAM 7STANDARD skla, klapka, externí přívod vzduchu. Potřebuji vědět jaký průměr roury je vhodný jako externí přívod vzduchu k budoucí krbové vložce.


Externí přívod vzduchu ke krbu

Mřížka pro přívod externího vzduchu - obchod-kominex. Jednoduchá klapka na přívod externího vzduchu pr. Přívod vnějšího vzduchu do krbu - Fórum.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky