pátek 8. července 2016

Svicen ze sklenice

Máte doma prázdnou skleničku, tak si zkuste udělat svícínek. Skleničku můžete polepit, pomalovat i posprejovat, drží i některé fixy, prostě co vás napadne. Tady vkládám jen jednu. Přemýšlíte, jak využít přebytečné zavařovací sklenice ? Přinášíme vám několik tipů, jak si z těchto nádob vytvořit krásné dekorace.


Pokud se bojíte sklenice zavěšovat, stačí je jako dekoraci rozmístit na poličky nebo stolky.

Sluneční paprsky v posledních dnech získávají na síle a ze země začínají vytahovat první jarní bylinky. Ty mají údajně největší sílu, vždyť ty malé výhonky musí prorazit zeminu a prodrat se ke slunci. Už brzy začne všechno pučet a rašit a ze zimního spánku by se měli probrat i bylinkáři.


Kreativní projekty využívající zavařovací sklenice jsou čím dál oblíbenější. Není se čemu divit – zužitkujete sklenice , které by jinak zbytečně zabíraly místo ve skříních, a vyrobíte z nich krásné a jedinečné dekorace do bytu nebo na zahradu. Podívejte se na tyto tipy, co všechno můžete se zavařovacími. Vyrobte si podle návodu třpytivý vánoční svícen na čajovou svíčku.


KLIK PRO DALŠÍ INFO O i-creative.

Tím bylo udržování například teplého čaje v konvici na nahřívacím vařiči), umělý sníh, který pořídíme v prodejně s dekoračními předměty (případně hrubozrnná sůl), šišky, tavicí pistole, jutový motouz, sníh ve spreji, štětec. Ze všeho nejdříve si vezmeme papír, který obmotáme okolo sklenice. Tím si jednoduše změříme rozměr, na jak velkou část papíru budeme kreslit. Nakreslíme motiv, který budeme chtít mít na našich sklenicích. Tento motiv nakreslíme tak, abychom ho mohli později bez problému.


Vybrané materiály vložte do sklenice. Ozdobte stužkami, kolem hrdla omotejte drátek pro zavěšení. Vložte svíčku a užívejte si krásného pohledu na svícen. Výroba svícnů ze sklenic, super způsob jak využít staré sklenice. Rozsvícené svíčky a výroba svícnů je pro nás spojena především s adventním a předvánočním časem.


Dny se krátí a my se snažíme o vytvoření příjemné domácí atmosféry. Hledáte inspiraci na lucerny ze zavařovacích sklenic? Teplo a světlo svíček navodí tu správnou vánoční atmosféru, a proto by ve vaší domácnosti neměly chybět krásné svícny. Originální si můžete podle našeho vzoru vyrobit i ze skleniček na víno nebo sekt! Pokud máme ve sklenici dostatečné množství cukru a na kartonu vše drží, obkroužíme tavnou pistolí okraj kartonu a přilepíme jej ke skleničce tak, aby všechny ozdoby byly uvnitř sklenice.


Spoj pak oblepíme stužkou libovolné barvy nebo hrubším jutovým provázkem, záleží, v jakém stylu budeme svícen chtít. Zavařovací sklenice se dají využít i naprosto jinak, než na zavařování. Vyzkoušejte si vyrobit některý z těchto svícnů a ozvláštnit tak vaši dekoraci v domovech.

Lustr ze svícnů – zavařovacích sklenic. Můžete investovat do kovových luxusních svícnů , anebo si doma vyrobit vlastní. Jakmile bude celá sklenice polepená přesně tak, jak si přejete, nechte lepidlo zaschnout. Pak už jen stačí vložit do sklenice svíčku a zapálit.


Svícen ze zavařovací sklenice. Výbornou dekorací jsou i zavařovací sklenice. Rozhodně se jich nezbavujte a nechte si je právě na vánoční dekorace. Mason jars have taken the internet and the world by storm.


There are so many uses for them, from the practical to the decorative. Your ordinary mason jar can be converted into a menacing spectacle if you apply some creativity using weird colors or trapped spiders. Já jsem našla doma zbytek pytloviny, kterou jsem omotala. Dejte dětem volnost v natírání sklenice lepidlem, pak je nechte sklenici obalit ve strouhaném kokosu. Počítejte s trochou bince, ale kokos zametený ze země můžete hodit do mísy se zobáním pro ptáčky.


Nechte děti vybrat dekorace a těm menším pomozte s uvázáním provázků a dekorací na sklenici. Vytvořte neobvyklý svícen ze sklenice s vlastními rukama? Nic nemůže být jednodušší! Shromáždili jsme více než inspirujících možností - a můžete je použít jako myšlenky vytvořit krásu doma. Ze zavařovacích sklenic si můžete vytvořit nejrůznější svícny, ale také vázičky, kořenky nebo i celý lustr!


Do sklenice nasypte ozdobné kamínky, mušličky, celou skořici nebo přírodní plodiny a upevněte zde svíčku. Kolem sklenice lze uvázat ještě mašle nebo kus jutové látky. Světýlko Jednoduchý svícen jsem vyrobila ze staré zavařovací sklenice a drátovaného srdíčka zdobeného broušenými růžovými korálky. Na terasu nebo zahradu se vám bude hodit svícen ze sklenice , na kterou tavnou pistolí přilepíte skleněné kamínky (Kč) z prodejny dekorací. Skleněný poklop ze sklenice na víno a svícen z lahve od oleje.


Je spousta věcí v naší domácnosti, které slouží na něco jiného než k čemu byly původně určeny :) Třeba sklenici na víno jsem obrátila dnem vzhůru a do ní. Můžete si tam dát i čokoládové bonbóny, cukroví, oříšky… ale víno je víno … A hned. UDĚLALA JSEM SI SVÍCNY ZE SKLENIČEK NA VÍNO.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky