středa 6. července 2016

Hmota na jedlou krajku recept

Ivana:Ahoj, máte to moc krásné, ale kde sháníte šablony na jedlou krajku ? Zatím jsem viděla jen jeden vzor a ten zrovna na skladě neměli. SugarVeil mám, ale šablony ne. Chci se zeptat, zda tu má někdo zkušenost s domácí hmotou na krajku.


Včera jsem to našla na slovenských stránkách a moc si to tam pochvalovaly. Nepeču moc často a ještě jsem to nezkoušela. Budu si teprve pořizovat formu na krajku , ale když tak čtu různé diskuze, z některýma kupovanýma hmotama je to boj a nerada bych vyhazovala zbytečně peníze. Zdravím šikovné cukrařinky. Máte s nějakou Jaká hmota na jedlou krajku je nejlepšíííí?


Tato hmota se jen natlačí do šablony, nechá se asi minuty zavadnout, poté se vyjme z formy, a jedlá krajka je hotová. Vybírat můžete jedlé krajky od několika výrobců , vyzkoušet rozdíly a zvolit si právě tu krajku , která Vám bude nejvíce vyhovovat. Silikonová forma na jedlou krajku – květiny a listy - Silikomart. Smart Lace - hotová hmota na krajku - Madame Loulou - BÍLÁ.


V samotné přípravě hmoty na jedlou krajku vědu nehledejte: ve správném poměru smíchejte vodu a sypkou směs a vyšlehejte v mixéru po dobu cca minut. Můžete uchovávat lednici po mnoho měsíců. Montana je vhodná i pro výrobu populárních krajkových dekorací. Krajka zůstane krásně vláčná.


Pro slavnostní příležitosti se vždy hodí, pokud je i dort slavnostně ozdoben. Večer som zarobila hmotu, natrela, dala do rúry, ktorá bola vyhriata na stupňov, vypla som rúru a nechala som krajku na plechu v rúre cez celú noc. Ráno sam vybrala a super vyšla, nelámala sa, nelepila, ešte skúsim pridať nejakú farbu, či sa dá urobiť aj farebná.


Dala som vlažnú vodu, aby sa mi. Recept je taky na slovenských tortyodmamy. Obsah fóra ‹ Recepty, návody a postupy tématicky patřící k dortům a zákuskům ‹ Pomůcky. Formy na výrobu krajek. Sweet Lace hmota na krajku 2g - Modecor.


Hotová hmota na krajku Food Colours Silver (g). Směs na jedlou krajku TRICOT MIX – bílá 300g - Silikomart. Stačí přidat vodu a upéct v troubě. TĚSTO: Nejdříve smíchejte sypké ingredience a potom ty tekuté.


Vytvořte hladkou směs, pokud je těsto moc řídké, přidejte ještě trochu mouky. Troubu předehřejte na 1°C, formu na muffiny. Nádherná jedlá krajka - Tipy a triky - Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře. Každý může přidat vlastní recept. Hmota , které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun.


Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky