čtvrtek 7. července 2016

Jak dlouho vařit kynuté knedlíky v páře

Tyto houskové knedlíky vařené v páře jsou tak nadýchané, že se v kráječi na knedlíky pomačkají. Já krájím houskové knedlíky nití. Jak tedy knedlíky v páře vařit ? Dále potřebujeme hrnec a něco dovnitř, na čem budou knedlíky stát.


Knedlík jako takový připravíme úplně stejně. Nejpraktičtější jsou různé vložky do hrnců pro vaření v páře a nebo klasický pařáček. Dokud jsem nic z toho neměla, měla jsem svůj vlastní vynález – na dno hrnce. Pokličku nezvedáme, aby knedlíky neklesly.


Ihned po uvaření knedlíky propícháme vidličkou nebo špejlí, aby z nich unikla pára. Plněné kynuté borůvkové knedlíky na páře podáváme přelité rozpuštěným máslem a sypeme prosátým moučkovým cukrem, komu chutná, přidá nastrouhaný tvrdý tvaroh nebo opečenou strouhanku. V míse smíchejte zbývající mouku se solí a citronovou kůrou. Utvořte důlek a do něj vlijte žloutky a kvásek. Pak postupně přidávejte zbývající mléko a vařečkou hněťte tak dlouho , až získáte tuhé těsto.


Zakryjte a nechte na teplém místě asi hodinu a půl kynout. Připravené jahodové knedlíky vaříme nad parou - minut. Uvařené jahodové knedlíky posypeme cukrem moučka smíchaným se skořicovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. Jahodové knedlíky na páře podáváme teplé jako výborný sladký pokrm.


Jak na knedlíky aneb Rady našich babiček. Tak vám vydrží dlouho teplé. Bramborové knedlíky můžete vařit i bez krupičky, ale budou o dost tužší.


Aby se nerozvařily, přidejte do těsta lžičku octa. Každý je chválí a ta hladká mouka ničemu nevadí, když se to dělá na páře. Po dlouhé době jsem se několikráte pokoušela o tento postup, avšak nikdy se mi nepodařilo odhadnout, jak dlouho se mají knedlíky vařit (pařit). Vyhodou vareni v pare je, ze knedliky neprevarite, kdyz na ne zapomenete a me osobne se libi, ze jsou hladke a dobre sedi tou jednou plochou stranou na talirich.


Kynute knedliky vzdycky propichejte po vytazeni z vody nebo pary vidlickou, aby z nich vysla para a nezdrcly se. Jak ovšem v páře doopravdy vařit , to moudří gastronomičtí mentoři po dlouhý čas „taktně“ obcházeli. Naštěstí žijeme v éře technických výdobytků, která pro vaření v páře přinesla i úžasně praktického pomocníka – elektrický parní hrnec.


Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek. Za dvacet minut hotovo, žádné obracení, zkoumání zda je uvařeno či převařeno. Zkusila jsem napřed karlovarské a pak i kynuté knedlíky a povedly se. A když už vařím víc jak malé množství, tak si ještě pořídím větší pekáč aby se daly vařit naráz dvě. Formy na chlebíček mám jednu teflonovou a jednu starou, zkusím ten fígl s namočenou utěrkou.


Jak dlouho varime kynuté ovocné knedlíky v páře recepty, které budete milovat. Já knedlíky vařím v páře , v parním hrnci. Je to taková jistota, že nejsem ani líná „parník“ kvůli tomu uvést do chodu a pak umýt. Je mi však jasné, že každý tohoto pomocníka nemá.


Takže výborným řešením je vařit knedlík v ubrousku. Dělala jsem to v době „před parní“. Tématické fráze: bramborove knedliky na pare bramborové knedlíky v páře bramborové knedliky vařené v pare bramborový knedlík v páře bramborový knedlík na páře bramborovy knedlik vareny v pare bramborové knedlíky vařené na páře bramborové knedlíky recept knedlíky na páře bramborove knedliky recept bramborové. A to jsem je let vařila ve vodě.


Teprve nyní jsem se odhodlala a už je nebudu vařit jinak! Stejně jako marmeláda dám pařáček, na něj utěrku a pak knedlíky. Hezky se pak vyndají najednou. Těsto opět necháme v teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme knedlíky , které plníme buď ovocem nebo povidly či zavařeninou.


Ovocné kynuté knedlíky bez vážení vaříme ve vroucí vodě pod pokličkou asi minut, ale záleží na velikosti knedlíků. Obrátíme je a vaříme odkryté ještě minuty. Tématické fráze: kynuté těsto na jahodové knedlíky švestkové knedlíky z kynutého těsta ovocné knedlíky z kynutého těsto výborné kynuté jahodové knedlíky jahodové knedlíky kluci v akci kynuté borůvkové knedlíky -recept kynuté borůvkové knedlíky -recept vařené v páře ovocné knedlíky z kynutého těsta na páře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky