čtvrtek 10. listopadu 2016

Brousek na sekeru

Ale museli byste nůžky rozebrat, což celou operaci prodlouží. Na tupější nůžky pak vezměte nejprve hrubší brousek , pak je na jemnějším doostřete. Naostřit si kdykoliv sám sekeru nebo zahradnické nůžky, to se v sezoně hodí.


Pokud si ale netroufnete, máte. Můžeme brousit ve směru otáčení i proti. Brousíme-li proti směru otáčení, bude ostří jemnější.


Stále je důležité, abychom zachovali správný úhel ostří. Přispívá k tomu pevný postoj u brusu. Pro kvalitnější dohlazení ostří brousek namáčíme do oleje. Když používáme jemný brusný kámen nebo nepálenou cihlu navlhčujeme jej ve vodě.


K vyhlazení ostří lze použít také smirkový papír, který umístíme k tromuto účelu nejlépe na tvrdou podložku. Po ukončení broušení je nutno sekeru osušit. Sekera je za dva zlatý a topůrko za tolar. Zde nabízená pouzdra na sekery se též někdy nazývají jako závěs na sekeru , ochranné pouzdro na sekeru čí dokonce futrál (z Německého Futteral). Rozhodli jsme se je nabídnout na základě Vašich neustávajících poptávek.


Jak je vidět, berete si sebou naše sekery na cesty, nebo je převážíte a chcete, aby se během. Ideální pro štípání polen o průměru - cm. Skládá se z vodící drážky a keramických kotoučků, které navrátí vašemu zahradnímu náčiní – jako jsou sekery a nože – to optimální ostří s dlouhou trvanlivostí. Brousek se při čištění snadno rozebírá i skládá, neklouzavá podložka na spodní straně zajišťuje bezpečnou práci.


Vážení zákazníci, na základě doporučení vlády ČR a na žádost našich přepravců vzhledem k šíření viru COVID-jsme nuceni u některých druhů přepravy zakázat způsob platby dobírkou. Prosíme vás proto, abyste jako způsob platby za vaše objednávky upřednostňovali platbu předem převodem nebo platební kartou on. Dobře poslouží i na nabroušení čepelí nožů. Ostří zjemňujeme a hladíme na takzvaném mokrém kameni — jemném brusu s pomalým otáčením a vodním smáčením. Před používáním a během nej lubrikujte vodou, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku.


Ať už o své nářadí pečujete sebelépe, jednou to přijde – už nebude tak ostré jako kdysi. Ale nevěšte hlavu, dá se to rychle napravit. Nemusíte hned staré parťáky vyhazovat do koše ani chodit do speciálek na broušení, plno nástrojů si můžete zbrousit sami doma. A my vám poradíme, jak na to!


Posouvejte sekeru směrem dopředu a dozadu, aby se nabrosila rovnoměrně. Použijte k broušení celu šířku brousku, tím se vyhnete případným nerovnostem. Voda v nádržce brusu může ovlivnit jeho kvalitu, po ukončení práce by měla být odstraněna. Elektrický brousek na nože Orava – hodnocení. Brousky na nože a brusné kameny jsou důležité nástroje nejen v kuchyni, ale i dílně každého hobby kutila.


Jak naznačuje jejich název, slouží k ostření nožů. Každý z nás, kdož alespoň občas pracuje s nožem, musí tu a tam svůj nůž nabrousit. Brousek přírodní a uměle vyrobený Dlouhá léta k ostření nožů sloužily přírodní minerály, zejména korund ( oxid hlinitý) a křemen ( oxid křemičitý), dnes převládají brousky vyrobené uměle, protože jsou prostě lepší: Mohou mít různou zrnitost, a to stejnoměrnou v celé vrstvě, což přírodní brousky často nemají, a lze je navíc vyrobit v. S keramickými ostřícími kotoučky se snadno používá a na stole neklouže. Brousek udržuje optimální úhel ostří po celé délce čepele a nůž pak po dlouhou dobu pěkně řeže.


Fiskars Roll-Sharp brousek na nože. Je také vhodný pro ostření. Situace kolem koronaviru aktuálně v magazínu. O nás Slevy a výhody Magazín Kontakty. Zboží bylo přidáno do košík.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky