pátek 18. listopadu 2016

Portské víno složení

Pravé portské víno totiž pochází jedině z Portugalska, konkrétně ze severních provincií Portugalska, z údolí kolem řeky Douro. Stejný názor měla i Evropská unie, a jedině portské víno z této oblasti tak může na území EU nést toto označení. Po fermentaci je uloženo v nádržích vyrobených z betonu nebo nerezové oceli, aby se zabránilo oxidačnímu zrání a zachovala se jeho sytě červená barva. Portské víno ruby je nejlevnější a nejrozšířenější produkovaný druh portského.


Sklenice na portské víno má tulipánový tvar. Správná šířka sklenice je mezi šířkou sklenice na bílé a na červené víno. Teplota pro červené a bílé. Nesprávnou teplotou při podávání portského vína byste mohli zkazit celý zážitek. Obsah alkoholu v těchto vínech se pohybuje kolem (může to být však více, ale i méně).


Složení : obsahuje siřičitany, neobsahuje jiné alergeny (mléko, vejce) i když je láhev označena starou verzí. Například víno ze vzdálené Madeiry absolvovalo kdysi – coby zcela běžné víno – strastiplnou námořní pouť do Austrálie. Během té doby byly sudy vystaveny mimořádnému tropickému horku a následně opětovnému zchlazení, během nějž se chemické složení vína změnilo. Výroba Portského je dnes veľmi podobná tej niekdajšej, aj keď samozrejme v trochu iných podmienkach. Akonáhle obsah alkoholu v nádrži, kde portské kvasí, dosiahne približne , víno sa zmieša s neutrálnym alkoholom, ktorá kvasenie okamžite zastaví.


Někdo si myslí, že to nejlepší portské víno by mělo být otevřeno jen pro výjimečné příležitosti. Jiní se zase domnívají, že s dobrým vínem není třeba čekat na žádnou speciální oslavu. Na jednom se ale shodnou snad všichni. Složení fortifikační směsi, kterou tvoří alkohol, koření a bylinky, je přísně střeženým výrobním tajemstvím. Arnaud – Chuť tradice, je moderní, dynamickou společností na evropském trhu a může se pochlubit kvalitními a originálními výrobky dle tradičních receptů z vybraných surovin bez chemických přípravků a barviv.


Složení : kuřecí játra , vepřové maso, mléko, vejce, sůl, portské víno , koření, p. Garrafeira (Garrafeyra) - vzácné portské víno vyrobené z hroznů sklizně jednoho roku. Za prvé, vypít minimálně roky zraje v sudech, pak dalších let v lahvi. V tuto chvíli jediná společnost Niepoort se zabývá výrobou lahví přístavu. Branco (Branco) - bílé portské víno s ovocnou příchutí, vyrobené z bílých hroznů. Saint Clair Ruby portské víno 750ml.


Zásady cookies Prohlížením těchto stránek přijímáte soubory cookies, které slouží k vylepšení a personalizaci našich služeb a marketingu a ke společenské aktivitě. Winehome - Z našich rukou dostanete pouze láhve, které nám chutnají a vždy stojí za to! Nabízíme vína z vinařství, která jsou typická pro jejich region a zcela výjimečná svou kvalitou, historií a příběhem. V rámci Evropské unie je označení PORTO ochrannou známkou původu pro vína pouze portugalské produkce.


PORTSKÉ světoznámé dezertní víno z Portugalska - ideální k dortíku z pořádně hořké čokolády. ERVENÁ PERLIVÁ VÍNA Fragolino, Lambrusco,. Slámové víno je vysoce extraktivní, s vyšším zbytkovým cukrem a nižším obsahem alkoholu a vyrábí se staletími prověřenou metodou. Vyzrálé vinné hrozny se sklidí a před lisováním se nechají zvolna vysychat několik měsíců na slámě, rákosových roštech či volně zavěšené. Nahlédněme do zákulisí výroby i výběru odrůd a podívejme se, jak se těmto.


Charakteristika: Barva je plná a červeně purpurová s aroma ostružin a černého rybízu. Pojem dezertní víno ale není v současném českém zákoně konkrétně specifikován a používá se přesnější označení likérové víno. To je dle zákona definováno jako víno se skutečným obsahem alkoholu – obj. Víno musí pocházet z částečně zkvašeného hroznového moštu, případně z vína s přídavkem vinného destilátu. Sladové víno Condurango má vyváženou chuť, která připomíná portské víno.


Doporučeno při teplotě – °C jako aperitiv a jako digestiv. Dávkování a způsob podání: Užívejte 1-4x denně po ml. Energetická hodnota 100ml (105g) Conduranga: 2kJ (kcal).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky