pondělí 14. listopadu 2016

Brusinky ke svíčkové recept

Brusinky ke svíčkové recepty, které budete milovat. Recept na brusinky ke svíčkové. Je potřeba promíchávat a během vaření sbírat pěnu. Nakonec přidáme lžíce rumu.


Rybíz á la brusinky je k nerozeznání od originálu. Máte zálusk na brusinky , ale zrovna vám na zahradě nerostou? Výborně se hodí ke svíčkové. V Americe je na Den Díkůvzdání typickým jídlem krocan s brusinkovou omáčkou.


Kompotované brusinky se hodí zejména ke zvěřině, svíčkové na smetaně, a dalším pokrmům. Jsou ale i důležitou ingrediencí při přípravě některých míchaných nápojů. Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme (třeba dnem zavař. sklenice), přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, opět povaříme, až se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme a horkou směs lijeme do malých skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Já přidávám do omáčky ke svíčkové sušené brusinky , (kupuji v obchodě se zdravou výživou). Namočím brusinky asi hodinu před použitím, pak je rozmixuji s ostatní zeleninou.


Na závěr si přichystám citron, nakrájený na plátky, na něj dám kopeček ušlehané šlehačky, kterou ozdobím také brusinkou, nebo lžičkou. Poté už jen dám do připravených čistých skleniček, vršek otřít dočista, zavřít a na chvíli postavit na víčko. Přebrané brusinky dám do hrnce, přidám cukr a vanilkový cukr, zamíchám a nechám rozvařit. Už se nijak nezavařuje.


Je to výborné jako příloha ke svíčkové. Tenhle recept jsem dělala poprvé v životě. Tweet (0) Vstoupit do diskuse 18. Vzpomněla jsem si, jak rok co rok sháním na poslední chvíli brusinky k vánoční svíčkové.


Brusinky ke svíčkové recept

A že toho chci hodně, protože tu v bio kvalitě mají snad jen v déemku. Ale časy se mění a já se rozhodla téhle stresové situaci čelit už v létě. Vlastně je to strašně jednoduchý, za málo peněz, když opominu, kolik stojí. Nejen příloha ke svíčkové.


U nás jsou brusinky využívány zejména jako příloha ke svíčkové či smaženému camembertu, což je velká škoda. Jejich využití a frekvence užívání by měly být mnohem častěji, ale řekněme si pravdu, i to je lepší, než nic. Takto připravený rybíz chutná výborně jako náhrada za brusinky k sýrům, pečeným i grilovaným masům, ke svíčkové pečeni nebo k játrům na grilu. Nejčastější a nejchutnější přílohou ke svíčkové jsou bezesporu houskové knedlíky všech typů. Ozdoba a doplnění svíčkové Šlehačka, brusinkový kompot, plátky citronu.


PRIMA TIP: Cest ke svíčkové je mnoho – toto je kompozitní osvědčený postup, který ovšem vyžaduje poměrně dost času a trpělivosti. Tak to je skvělý recept ! Ale z řepy mě to nenapadlo a řepu mám ráda. Všude, kam se běžně dává cukr (káva, čaj, kompoty, včetně brusinek, sladkokyselé okurky, štrůdl, atd. atd.) lze s úspěchem použít nekalorické a nenávykové sladidlo původem od jihoamerických indiánů - sušenou bylinku Stevia rebaudiana, která se dá u nás běžně sehnat.


Baštíme to ke grilovaným masíčkům, zvěřině, ba i ke svíčkové místo brusinek to není špatné. Ještě poznámka - recept není můj, mám ho od své mamky, ta ho má od své mamky a její mamka už nevíme od koho ho dostala, takže pravého autora opravdu nemůžu uvést. Je třeba si připravit větší pekáč nebo kastrol, do kterého se dá špek nakrájený na kostičky. Když trochu zhnědne, přidá se máslo. Maso se vyndá z nálevu, očistí od zeleniny, osuší a na másle a špeku se opeče (zatáhne).


Nálev se přecedí do samostatné nádoby. Veškerá zelenina a koření se navrství. Dobrý večer, paní Jano, pročítala jsem si Vaše recepty – svíčková na smetaně, já ji vařím dosti často,mám skoro stejný recept také tak výborný a tak Vám chci říci, že ke svíčkové si dáváme brusinkový kompot s dýní – a moje maminka přidávala do omáčky saturejku, která dodává omáčce tu výbornou chuť a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky