úterý 15. listopadu 2016

Rýže basmati příprava

Příprava vaření rýže basmati. Před vařením rýži dobře propláchněte. Tu byste měli proplachovat tak dlouho, dokud tekoucí voda, která rýží proudí, nebude úplně čistá. Rýže Basmati – příprava. Abychom si basmati mohli vychutnat, musíme ji umět nejprve kvalitně připravit.


Je to suchá vařená rýže bez přidání jakéhokoliv tuku, její uvařená zrnka jsou neslepená a jsou krásně oddělená a odskakují pěkně od sebe.

Vařenou rýži basmati podáváme k různým druhům masa upraveným na šťávě a také k různým zeleninovým vegetariánským či masovým omáčkám. Její příprava vyžaduje trénink. Perfektně uvařená je tehdy, pokud je jemná, nadýchaná a. Jasmínová rýže je měkká, jemná, lepivá, červená rýže je křupavá. Basmati , alebo v doslovnom preklade kráľovná vôní, je druh dlhozrnnej ryže pestovanej na južných svahoch Himalájí v Indii a Pakistane (historické územie Pandžáb presahujúce oba štáty s nie príliš najlepšími vzťahmi).


Ale tam je to vyváženo chuťově výraznými omáčkami a šťávami, které se k rýži následně podávají. Přidejte správné množství vody – ideální je 2:rýže :voda, nikoli dvojnásobně více vody než rýže – tím způsobíte, že se rýže dělá ve vodě a nikoli v páře! Rýži několikrát propláchněte.


Vložte do hrnce a přidejte sůl.

Přiklopíme pokličkou a přivedeme do varu. Zmírníme teplotu na minimum, ponecháme pod pokličkou dokud se voda nevyvaří (cca. - minut). Vaření rýže basmati může být jednoduché od okamžiku, kdy se rozhodnete pro vaření, Proto postupujte podle níže uvedených kroků. Natural značí, že při výrobě není leštěná nebo broušená. Jedná se o rýži v biokvalitě z. Tato rýže se hodí hlavně k indickým pokrmům jako například kari.


Podívejte se na video a dozvíte se, jak na to. Na trhu existuje velké množství druhů rýže a každá vyžaduje jiné zacházení. V troubě mám vyzkoušenou rýži basmati , jasmínovou rýži, parboile dlouhozrnnou, ale i kulatozrnnou.


Na osoby počítejme hrníček rýže. Poté vodu s rýží osolíme, do oloupané cibule zapícháme několik hřebíčků, cibuli vrazíme do rýže , přiklopíme a necháme cca - minut vařit na mírném plameni. Po celou dobu vaření neodklápíme pokličku, počkáme, až budeme kontrolovat, jestli je rýže už uvařená.


Použijte poměr 1: pokud jste rýži předem propláchli. Již po stovky let je tato rýže šlechtěna v Indii a Pákistánu na místech kde jsou pole zavlažována vodou přímo z ledovců. Pokud máte chuť na změnu, ale přitom nechcete dát sbohem rýži, sáhněte po nejušlechtilejší odrůdě basmati. Ta je oblíbená především pro svoji aromatickou chuť a navíc je zcela bezlepková.


Díky svému nízkému glykemickému indexu se hodí i pro osoby, které se snaží shodit nadbytečná kila. PŘÍPRAVA RÝŽE BASMATI : Před samotným vařením namočte rýži na minut. VAŘENÍ BEZ POKLIČKY: šálek rýže a 4-šálků vody přiveďte za občasného míchání do varu.

Důkladně sceďte ,načechrejte zrna vidličkou a servírujte. Je velmi všestranná a svou chutí se skvěle hodí k mnoha pokrmům. Nedostižná je však jako příloha ke kořeněným indickým omáčkám. Pro svou jemně oříškovou chuť a jedinečnou vůni ji místní nazývají královnou vůní, což ostatně slovo basmati znamená.


Basmati je nejrozšířenějším druhem rýže na indickém subkontinentu. Tato bílá leštěná rýže bez vnější slupky je přirozeně bez lepku i snadno a rychle stravitelná. Dlouhozrnná loupaná rýže.


Lahodná, dlouhozrnná a sypká rýže. Pokud si chcete opravdu pochutnat, pak je pro Vás rýže Basmati ideální. Různé druhy rýže - basmati , jasmínová.


Basmati rýže je rýže , která je lahodná a vysoce kvalitní. Správným výběrem rýže teprve příprava sushi začíná. Sushi rýže Shinode je italská kulatozrnná bílá vysoce lepivá rýže , která po uvaření má tu správnou konzistenci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky