čtvrtek 17. listopadu 2016

Jak si vyrobit formu na svíčku

Vyrobte si vlastní na míru: Ze silného kartónu si vystřihněte čtyři díly rozměrů: boční dlouhé strany (13×cm), krátké strany (5×cm) a dno (13×cm). Všechny díly navzájem slepte. Jak si doma vyrobit svíčku.


Ponořte se do tohoto starobylého řemesla a vyrobte si vlastní svíčku. Po zaschnutí vosk možná trochu nahoře u knotu klesne. Stačí si jen nechat trochu vosku stejné barvy na druhý den a poté jen dolít. Takto je ideální nechat svíčky zatvrdnout, aby nám nespadl knot dovnitř. Velmi hezké jsou svíčky tvaru kužele.


Formu na takovou svíčku si můžeme vyrobit z tvrdého papíru. Jak vytvořit formu na odlévání svíček - Jste ten typ člověka co si rád nalije sklenku vína, ztlumí světlo, zapálí svíčku a zpříjemní si večer za svitu svíce se svým partnerem? Pokud ano, mohlo by Vás zajímat jak si vyrobit vlastní svíčku k této příjemné příležitosti. Někdo zase pěknou svíčku ocení jako.


Vyzdobte si dům vlastně vyrobenými svíčkami, které vás vyjdou levněji, než byste je koupili hotové v obchodě. Pojďme se tedy tentokráte zaměřit na to, jak si vyrobit formu vlastní. Důležité je mít vhodný objekt, ze kterého si budete chtít formu vytvořit.


V našem případě to je keramická koza a plastový medvěd. Dále budete potřebovat silikon, tedy Lukopren. Jedná se o univerzální silikon, který má atest pro styk s potravinami.


Svíčky můžete zakoupit v různých barvách, tvarech, vůních a atypických provedeních. Svíčku přesně podle vašich představ si můžete vytvořit sami, v klidu a pohodlí vašeho domova. Jak na to vám poradí následující řádky. Ahoj , vítáme vás u prvního videa z této série. Dneska si ukážeme , jak si udělat formu pro vytváření gumových rybiček.


Doufáme že se vám video bude líbit a těšíme se na vás. Dle různých videonávodů jsem si zkusila vyrobit formu na prstýnek, náramek a pak jsem si sama vymyslela, jak si udělat plát s různými lůžky. Umí jít krásně do detailů, takže by byla ideální na tvorbu forem pro medaile, figurky…určitě najdu další využití. Budeme potřebovat příslušné množství knotů a forem na svíčku.


Výroba svíček je umění, které se z nouze zrodilo 2let před Kristem a dnes je čím dál populárnějším koníčkem. Vosk si můžeme koupit, ale můžeme také využít zbytků svíček, které už nikdo nechce používat, ale je škoda je vyhodit. Formy na svíčku lze sice koupit, ale můžeme s úspěchem použít prázdné PET lahve, ze kterých použijeme spodní část.


Nachystejte si i formu na svíčku (například uříznutou PET láhev, plastový či papírový tubus a alobal nebo skleničku) a hrnec s vodou. Vonné vrstvy střídejte s voskem. Pak už se můžete pustit do práce. Nejdříve si připravte vhodnou formu a upravte ji na požadovanou výšku. Vosk či parafín s tuhnutím ztrácí objem, ale.


Vyrobit svíčku není tak, těžké, jak si možná myslíte. Levnější, ale zato nejzdravější variantou je klasický parafínový vosk a zlatou střední cestou palmový. Ten ale vytváří na povrchu svíček bílá vlákna a stopy, takže se hodí spíš na tvoření svíček v neprůhledných nádobkách nebo na odlévání z formiček. Na vyjmutí z formy je lépe počkat až do druhého dne, kdy bude svíčka stoprocentně zatuhlá.


Pokud se vám nedaří udržet knot rovně uprostřed formy na svíčku , zkuste si vypomoci špejlí. Tu položte vodorovně nahoru na formu a knot na ní volným koncem přivažte tak, aby plíšek na druhém konci knotu byl na dně formy. Ukážeme si způsoby, jakými svíčky z včelího vosku nebo parafínu vyrobit. Využití svíček je daleko širší – na cestě k domu nebo na schodech naznačují cestu, v koupelně nám zpříjemní koupel, o ložnici ani není nutno mluvit. Kam ale rozhodně svíčky nepatří, jsou dětské pokoje.


Mezitím si připravíme skleničku, do které budeme svíčku odlévat. Můžeme použít libovolnou sklenici, ale neměla by být z příliš tenkého skla. Já jsem použila sklenice od přesnídávek. Do sklenice vložíme knot.


V obchodech s výtvarnými potřebami lze koupit knot na metry nebo už připravené knoty s plíškem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky