pondělí 26. prosince 2016

Externí přívod vzduchu z půdy

No jo, ale dnes existují normy, že musíš mít externí přívod vzduchu pro krbová kamna a snad i vložky. Jde o to, že dnešní novostavby jsou tak utěsněné, že nemáš šanci do baráku čerstvý vzduch dostat (plastová okna, parotěsné folie, tepelné izolace). Vlevo je jeden rozměr obdélníkového kanálu, nahoře je druhý rozměr obdélníkového kanálu. Uprostřed tabulky pak vyjde, jakému kruhovému potrubí by odpovídalo hranaté vedení z hlediska průchodnosti vzduchu.


Například: Nahoře mi vyšlo, že potřebuji přívod vzduchu kruhovou rourou o průměru 10cm. Jak udělat přívod venkovního spalovacího vzduchu (CPV) Krby nebo krbová kamna nutně vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření.

Na přívod vzduchu z interiéru nemusí být uzávěra v době kdy se v topidle netopí stačí když je zavřené a uzavřít na topidle všechny vzduchy tudíž k odsávání vzduchu z místnosti kdy se netopí komínovým tahem nedojde, pokud by topidlo jak se to dnes někdy dělá mělo např. Z přívodu vedený podlahou mám obavy. Ta není izolovaná a navíc mám na půdě větrací krytinu.


Má s tímto řešením někdo nějakou zkušenost? Přivádět externí vzduch zvenku,je fatální nesmysl,protože se extrémně ochlazuje oheň a následně vlastní hoření. Z praxe-byl jsem u člověka,který reklamoval velkou spotřebu plynového kotle. Měl zhotovený z okapových rour přívod studeného vzduchu až ke kotli.


Chudák kotel jel stále naplno,téměř bez vypnutí.

Pán byl hnusný a chtěl kotel nechat vyměnit,že je nah. Zvolena kamna by mely mit CPV (centralni privod vzduchu ). My mame od Romotopu taky kamna, ale jiny typ (EVORA AKUM) maji externi privod vzduchu a nemuzu si ho vynachvalit. Další možností je zvolit si z několika typů dvířek.


Můžete sáhnout po dvířkách s kovovým rámem, nebo dvířkách, které mají po celé ploše sklo po okrajích potištěné černou barvou. Navíc je možné objednat na přání dvířka z broušené oceli, či dozdobené jinými barevnými kovy. Pokud tedy nemáte možnost přivádět dostatek vzduchu např. Externí přívod vzduchu je vlastně potrubí, která přivádí venkovní vzduch do krbové vložky s výměníkem.


Vzduch tak můžete přivádět ze sklepa, ze střechy nebo půdy či přívod umístit na fasádu. Kamna s externím přívodem jsou ideálním řešením do nízkoenergetických a pasivních staveb. Krbové vložky Spartherm jsou osazeny přírubou pro externí přívod vzduchu. Díky tomu není pro spalování využíván vzduch z místnosti, ale lze jej přivézt z půdy , sklepa, technické místnosti nebo exteriéru. Množství přiváděného vzduchu a tím pádem i intenzitu hoření lze snadno regulovat pomocí jediné páčky a. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Každé příslušenství je vyrobeno z nerezové oceli, což jim dává klasický, syrový vzhled.

Sada obsahuje čtyři nástroje. Matný povrch znamená, že škrábance nejsou vidět. Kromě toho nevykazuje menší nečistoty ani. Modrastrecha PRO Beremese.


Všechny krbové vložky Spartherm mají zajištěn přívod vzduchu z exteriéru. Na některé modely je nutno dokoupit redukci pro připojení potrubí s externím vzduchem. Veškeré krbové vložky Spartherm mají průměr přívodu vzduchu 1mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky