čtvrtek 8. prosince 2016

Pesto z medvědího česneku recepty

Tématické fráze: pesto z medvědího česneku pesto z česneku medvědího medvědí česnek pesto medvědí česnek recepty pesto z medvědího česneku recept medvědí česnek pesto recept medvědí česnek recept na pesto z medvědího česneku pesto z medvědího medvědí česnek v kuchyni domácí pesto z medvědího česneku pesto. Ano, pesto rozhodně nemusí být jen z bazalky. Navíc pesto je ideální způsob, jak uchovat medvědí česnek. Podívejte se, jak vyrobit pesto z česneku medvědího i na to, k čemu se hodí.


Pesto z medvědího česneku recepty

Máme pro vás hned několik receptů. Rozmixujte společně s hrstí piniových oříšků, trochou olivového oleje a trochou soli. Ve váze s vodou vám čerstvé listy medvědího česneku vydrží až dny, nebo je zabalte do vlhké utěrky a dejte do lednice. Pro uchování je můžete také nasekat a uložit do mrazáku, případně z nich udělat tohle pesto či tinkturu. Skvělé je i pesto z rukoly, špenátu, chřestu nebo jarních cibulek.


Stejně jako se dá variovat s bylinkami, jde to i s. Skoro jakoukoli zelenou bylinku můžete rozmixovat na pesto. Základní dávkování je lístků medvědího česneku , 1ml panenského olivového oleje, g pinií, které nepochází z Číny, a g strouhaného parmazánu. Všechno společně krátce rozmixujte, nic na tom není. Jakmile si medvědí česnek jednou oblíbíte, budete ho chtít přidávat úplně do všeho.


Pesto z medvědího česneku recepty

Jeho využití je totiž doopravdy mnohostranné. Pozvedne chuť jarních polévek, omáček a rizota. Snadné pesto připravené za studena, které vydrží až dva roky. Recept na delikátní pesto k masu a vhodné do různých náplní.


Medvědí česnek je jarní bylinka vlhčích lužních lesů. Roste na březích potoků, často v bučinách, ve velkém množství. Rostlinka není nijak chráněna, může se tedy sbírat pro vlastní potřebu ve volné přírodě.


Sběr je zakázán v rezervacích nebo na chráněných lokalitách. Děkuji za recept, včera jsem udělala první „pokus“, je skvělý, ještě zkusím s ořechy:) Ale mám dotaz, myslela jsem, že syrový olej není vhodné jíst, včera jsem si zbytek dala do krémové polévky, bylo to velice dobré, ale bylo mi z toho velmi těžko, jako bych snědla spoustu česneku. Tématické fráze: medvědí česnek recepty jak uskladnit medvědí česnek medvědí česnek uskladnění pasta z medvědího česneku medvedi cesnek uskladnění medvědího česneku česnek medvědí recepty pesto recepty z medvědího česneku medvědí česnek prodej česnekové pesto uchovani medvediho cesneku vlašské ořechy recepty.


Výborné recepty na pesto a jídla s pestem. Pesto s medvědím česnekem. Užijte si sezonu medvědího česneku s našimi recepty.


Pesto z medvědího česneku recepty

Nebojte se, že je chuť příliš česneková, tepelnou úpravou se česneková chuť zmenší a připomíná mladý špenát ochucený mírně česnekem. Sezónní recepty mají něco do sebe. Beru je jako takovou milou vzácnost, kterou nemá člověk pod nosem každý den, ale právě jen dobu omezenou. Krátká sezóna této rostliny právě začala!


Vyražte si do lesů pro svou sklizeň :-) Máte možnost si udělat zásobu na celý rok dopředu. Hotové pesto z medvědího česneku rovnou spotřebujeme, nebo jím naplníme skleničky, které před uzavřením ještě lehce zakápneme olivovým olejem. Takto uskladněné pesto z medvědího česneku uchováváme v lednici. Na obrázku je zobrazené množství z poloviční dávky.


Pesto z medvědího česneku recepty

Takové české pesto z medvědího česneku ! Používáme jako přísadu do gulášů, na grilované ryby, pod maso, do salátů a pomazánek … Tato pasta vydrží v lednici rok, pokud ji ale dříve nespotřebujete. Listy medvědího česneku přeberte, umyjte a nasekejte na kousky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky