středa 7. prosince 2016

Zavařování pečeného masa

Zavařování pečeného masa

Zavařování masa (sterilace) v domácích podmínkách. Maso syrové nebo částečně upravené, či již hotové můžeme sterilovat ve skleněných nebo plechových nádobách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek. Zavařené pečené maso je už tradičním pokrmem pro trávení spokojené rodinné dovolené.


Zavařování pečeného masa

Nestojí moc, jeho příprava nedá téměř žádnou práci a jde o 1 bezpečný postup, pokud dodržíte několik základních pravidel. Protože jsem děvče opatrné, přistoupila jsem k tomu komplexně. Mám tu tedy pro vás recept na zavařené pečené vepřové maso. A aby toho nebylo málo, tak jsem místo obyčejné soli použila takzvanou pragandu – tj. Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa ,některé libové,některé libovější bůček.


Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod. Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že. Tato stránka je věnovaná převážně receptům a to většinou námi vyzkoušeným a těm, které za něco stojí.


Tyto recepty online mají většinou i fotografii, abychom si mohli představit, jak bude po připravení toto jídlo vypadat. Dobrý den, paní Ivanko,mám dotaz ohledně víček twist na šroubovací sklenice při zavařování masa. Při nákupu jsem si všimla, že na etiketě je napsáno, že nejsou vhodná na zavařování masa. Vy na videu tato víčka používáte, tak nevím, jestli máte nějaká speciální, nebo jestli můžu bez obav použít ta, co jsem. Vepřové koleno a bůček vykostíme a zbavíme kůže.


Kůže na povrchu prořežeme na mřížku. Zbylé maso nakrájíme na větší kostky, maso z kolene nakrájíme na jemnější kousky (je tužší a potřebuje delší úpravu). Na dovolenou, chatu, výlety a jiné příležitosti. Můžete podávat jen tak s chlebem, nebo maso ohřát a udělat rychlý oběd když Vás překvapí návštěva!


K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené. Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso.


Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. Pokud maso zavařujete do plechovek, pamatujte, že plechovky musí být zcela ve vodní lázni ponořené. Sklenice neobracejte dnem vzhůru, aby tuk zůstal nahoře. Zavaření pečeného vepřového masa recepty, které budete milovat. Tématické fráze: zavařování masa do sklenic zavařování uzeného masa jak zavarit maso zavařování masa zavařování uzeného masa do sklenic zavařování syrového masa jak zavařit uzené maso zavařování pečeného masa jak zavařit maso do sklenice zavařené maso do sklenic pečené jak zavařit maso na dovolenou zavareni.


A kolik masa do sklenice - plná nebo do třičtvrtě? Ano, normálně kořením, cibuli i česnek, prostě jako když normálně připravuji jídlo Nikdy za celé roky se masu nic nestalo. Té šťávy si dělám vždy více.


Tentokrát jsem zavařila předem pečenou vepřovou plec (osolenou a okmínovanou). Maso důkladně omyjeme, očistíme a zbavíme přebytečných šlach a kostí. Uložíme do pekáče a přidáme nakrájený česnek, cibuli a podlijeme jej studenou vodou. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.


Zejména maso vepřové se stalo velmi oblíbenou surovinou k zavařování. Maso můžete dokonce zavařit jak syrové, tak pečené. Zdá se vám, že zavařování masa může být těžkým úkolem?


Ba ne, zavaření masa je velmi jednoduchou záležitostí, jen se musíte řídit určitými pravidly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky