úterý 27. prosince 2016

Pěstování rajčat kořeny vzhůru

Vylamování bočních výhonů rajčat (tyčkové odrůdy jsou k praskání náchylnější než keříčková a divoká rajčata). Pěstování rajčat v širokém sponu. Odrůdy s malým počtem velkých plodů jsou k praskání náchylnější.


Odrůdy s tenkou či málo pružnou slupkou jsou k praskání náchylnější. Nádoby pro pěstování zavěšených rajčat lze pořídit zhruba do 3Kč. Nám se cena zdála zbytečně vysoká, proto jsme si pomohli po kutilsku.

Koupili jsme stavební kbelík za korun a doma našli staré háky na truhlíky, abychom mohli kýbl pověsit na zábradlí terasy. Rozhodl jsem se letos vyzkoušet pěstování rajčat kořeny vzhůru. Dal jsem do každé nádoby sazenice Tornádo kořeny vzhůru a aby se využilo místo i nahohu, dal jsem normálně jednu sazenici keříčkového rajčete a zavěsil jsem nádoby tak, aby ucho nevadilo v růstu keříčkového rajčete.


Jak pěstovat rajčata ze semen. Zahradničení je skvělým způsobem, jak ušetřit peníze a vypěstovat si zdravé čerstvé plodiny. Pokud milujete rajčata a chcete si je pěstovat na vlastní zahrádce, sežeňte si semena a pusťte se do toho. Jde asi o nejoblíbenější zeleninu, není proto divu, že kdo má šanci a prostor, pěstuje si je sám.


Někdo ve skleníku, jiný volně na záhonech a ten, kdo zahrádku nemá, třeba na balkoně. Není totiž nad domácí úrodu.

Co ale dělat, aby byla co největší? Jak se bránit ničivé plísni? Rajčata mají mnoho odrůd a každá má zároveň svou jedinečnou chuť. Další informace o pěstování rajčat vzhůru nohama, a proč potřebujete takové vertikální výsadbu vzhůru nohama.


Nevýhodou závěsných vaků je především to, že ne každé rostlině pěstování vzhůru nohama prospívá. Pokud dané rostlině tento způsob nevyhovuje, projevuje se to zejména tím, že se jí ohýbají kořeny směrem dolů a stonky zase směrem nahoru. Zpozorujeme-li tento jev, je vhodné rostlinu přesadit do klasického.


Rajče vzhůru nohama – video. S pěstování rajčat přímo na záhoně v přírodní zahradě to není úplně růžové. Hitem na Pinterestu je i pěstování rajčat vzhůru nohama. Vyzkoušeli jste někdy pěstovat rostliny vzhůru nohama ? Ve skleníku už od června. Rajčata bychom měli sklízet postupně a to ihned jak dozrají.


Get without the ads. Skip trial month free. Přehlídka pěstování rajčat ROK ZAHRADNÍKA. Unsubscribe from ROK ZAHRADNÍKA? Zaštipování při pěstování rajčat.


K tomu, aby byla rajčata opravdu kvalitní, je nutné, aby se o ně pěstitel dostatečně staral.

Rozhodně to není jenom o tom, že rostlinu rajčete zasejete do země a necháte být na pospas jarnímu a letnímu počasí. Proti růstu plevelů se vyplatí pěstování rajčat v černé netkané textilii. Stejně jako se jahody nebudou nikdy pnout či ovíjet, rajčata neporostou kořenem. Kusy vykrojeného trávníku je nutné pokládat kořeny vzhůru , těsně vedle sebe do rámu.


Nejlepší volbou k vykrajování trávníku je použití speciálního rýče, určeného k okrajování trávníku. Za pomoci rámu a dřevěných kolíků vyznačíme na travní ploše body, přesně o rozměrech 1xmetr. K úspěšnému pěstování rajčat potřebujete slunné místo, kompost, hnojivo a samozřejmě silné sazenice.


Plísně jsou naopak nežádoucí, na ty pozor. Na rajčata se mohou dostat například z lilkovitých rostlin pěstovaných v jejich blízkosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky