pondělí 19. prosince 2016

Výměna trysek u plynového sporáku

Vyčištění trysek po dlouhých letech u plynového sporáku , už jsme měli malý oheň a jeden hořák nešel vůbec. Když se to dalo na sporo, tak oheň zhasl. Obdivuju lidi, co tomu rozumí. Tuto otázku jsem pokládala v záři a dostala jsem spoustu velmi dobrých a podnětných odpovědí.


Stačí, když si zadáte do modrého rámečku hořáky u sporáku , a můžete si je přečíst. Výměna sporáku – i ten elektrický ji někdy potřebuje. Správný čas na výměnu elektrického sporáku není tak jednoznačný jako u sporáku plynového. U elektrického je třeba klást důraz na spotřebu elektřiny – starší sporáky jí spotřebovávají podstatně více než ty novější.


Všechny druhy sporáků potřebují péči. A pokud doma vaříte na plynu, sami víte, že jakmile chvíli vynecháte úkli o to déle bude trvat ten následující. Sklokeramickou desku vyčistíte škrabkou, elektrický sporák houbičkou nebo plastovou drátěnkou, ale rošt a hořáky u plynového sporáku potřebují speciální postup. Stejně se při výměně trysek prst do díry nestrká a nechci domyslet, kam strčit prsty při výměně trysky u hořáku trouby.


Pokud se tryska vymění, je nutno seřídit přisávání vzduchu a minimální plamen při prudkém ubrání. Amatétská práce může způsobit únik plynu a následnou otravu, nebo výbuch. Dvířka jsou jednoduše rozložitelná jen ve třech krocích a můžete je tedy snadno vyčistit i mezi jednotlivými skly. Podívejte se, jak na to. Nabízíme vám náhradní trysky a sady trysek , které slouží za účelem přestavby sporáku na Propan-butan (PB).


Výměna plynové hadice u sporáku není problém ani pro ženskou,která umí použít montážní klíče. Zavřít hlavní přívod plynu,odšroubovat matice na obou koncích a pak opět stejným postupem našroubovat novou hadici. Nezapomenout přitom na těsnicí kroužky dovnitř matic.


Samozřejmě zbývá poslední povinnost,zavolat. Zajímalo by mě proč se na mém starším plyn. No a nakonec nám ještě u plynového sporáku zůstaly hořáky. Sundáme je (pokud to děláme poprvé, pořádně se podíváme, jak byly nasazeny, ať potom nemusíme trávit desítky minut správným dopasováním) a vložíme do vody s rozmíchaným octem nebo silným saponátem.


Podobně jako rošt i hořáky necháme odmočit hodinu. Dobry den, rada bych Vas pozadala o radu - koupili jsme si novy plynovy sporak s elektrickou troubou. Musí mi nový sporak zapojit plynar nebo si to mohu zapojit sam?


Jde jen o zapojeni hadice do sporaku. Nechceme to podcenit ale pokud by nebyl potreba plynar, tak bychom si to radi udelali. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Dobrý den, chtěl bych se zeptat na informaci ohledně nějaké nové legislativy, striktně nařizující připojení plynového sporáku pouze pevnou trubkou a nikoliv hadicí. Trysky - Katalog Trysky.


Na plynové sporáky a trouby dodáváme náhradní díly jako jsou sady či jednotlivé trysky hořáků, elektrody zapalování nebo piezoelektrické zapalovače. Pokusit se mýt všechny části plynového sporáku houbičkou na nádobí a jarem je zcela. Potřebovala bych vědět termín opravy a cenu včetně dopravy.


Sporák je model Fagor ZH-245. Obecně řečeno bych si plynové spotřebiče nechal připojit odborníkem. Nedávno nám dělali revizi plynu a je nutná výměna hadice u sporáku z důvodu: nevyhovující plynová hadice na konci její provozní životnosti. A k čemu čistit trysky , které se nikdy nemají šanci zanést? Poptávka: výměna přívodní.


Nefungují mi hořáky u plynového sporáku - jeden vůbec ne, druhý má jen malý plamínek. Součástí poptávky je i výměna plynového ventilu (viz foto) a dodání plynové hadice (m) a ev. Termín realizaci preferuji. Zapojení plynového sporáku. Získejte cenové nabídky zdarma.


V sadě jsou již těsnění. Pokud je nevhodný kohout (ale většinou vyhovuje), musíte vyměnit i tento kohout - ventil. Připojení sporáku nemá se zárukou co dělat, pokud neuděláte nějakou hloupost.


Třeba jako že napojíte místo plynu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky