čtvrtek 15. prosince 2016

Šlehání mléka párou

Šlehání mléka párou

Aby bylo možné zbytky mléka v konvičce použít opakovaně, je potřeba, aby se během šlehání horkou párou nepřepálilo. Poznáme to díky získaným zkušenostem, základním vodítkem pro baristu je pocit, který vnímá při držení konvičky během šlehání. Pokud se kovová konvička zahřeje příliš, je možné to vnímat. Po šlehání zapomínáte opět trysku očistit. Potřebujete se okamžitě zbavit mléka , které zůstalo uvnitř v trysce i na ní a udržovat trysku bez nečistot, takže ji po šlehání vždy znovu otřete a profoukněte.


Kromě hygienických trampot by vám to totiž mohlo opět pěkně zavařit při dalším a dalším šlehání a. Při šlehání by se vám v mléku rozhodně neměly tvořit velké bubliny. Při ukončení šlehání nejprve zastavte páru a až poté vyndejte trysku z mléka. Na hladině našlehaného mléka máte pravděpodobně několik bublin. Dnem konvičky několikrát klepněte o desku stolu, tak aby bubliny praskly. Existují také shakery na šlehání mléka , které se výborně hodí pro přípravu ledové kávy, protože v nich lze našlehat mléko za studena.


Celá vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí, pak necháme vychladnout s občasným prošleháním. Na vejce dávám g krystalu (váhu vanilkového cukru z celkového množství odečítám). Máslo vyšleháme a po lžících přidáváme vychladlou hmotu. Nakonec zašleháme rozpuštěný tuk (nemusí být). Pavlina: Pavli, já vyberu vhodný hrnec, na který vleze nějaká mísa, dám hrnec s vodou na sporák, přivedu k varu, potom dám na min.


Došlo by totiž ke změně struktury mléčné bílkoviny. Přepálení mléka většinou hrozí u přípravy párou v profesionálním pákovém kávovaru. V zásadě existují dva způsoby šlehání – teplé a studené. Zatímco studené využívá zpěnění tuků (ruční šlehání ), teplé. Konvička na mléko speciálně navržená pro usnadnění tvorby latte artu.


Lehce zaoblený tvar usnadňuje šlehání i regulaci proudu našlehaného mléka a ergo. Tip redakce Hello Tesco: K žloutkům na šlehání přidejte gramů nalámané kvalitní hořké čokolády Tesco Finest a získáte lahodný čokoládový krém. Krém z kondenzovaného mléka. Máslový krém z kondenzovaného mléka je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete svěřit i větším dětem. Jak udělat smetanu z mléka.


Šlehání mléka párou

Pokud potřebujete šlehačku, ale na poslední chvíli vám došla smetana na šlehání , nepanikařte - stále je naděje! Přestože výroba vlastní smetany z mléka může znít jako strašlivá vyhlídka, je to ve skutečnosti pozo. Po každém šlehání zůstanou na jejích stěnách stopy mléka , které musíte vyčistit. Zvolíte-li nekvalitní materiál, připravte se na to, že údržba bude vlivem rychlého zasychání a pórovitosti obtížná. Ideální volbu představuje nerezová ocel.


Vyberte si vhodnou nerezovou konvičku na mléko pod trysku s horkou párou. Nabízíme velké množství druhů a velikostí, včetně menších konviček, ve kterých můžete servírovat mléko či smetanu jednotlivě všem svým hostům. Konvičky jsou ideální také na ohřátí mléka například do kakaa. Bateriové napěňovače mléka – velmi podobné elektrickým, jen u nich odpadá nutnost zapojení do zásuvky – mají v sobě akumulátor, který se nabíjí a ze kterého čerpají energii.


Šlehání mléka párou

V rendlíku nad párou svaříme me cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne, vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla. Uzavřenou plechovku kondenz. Mléko necháme vychladnout a vyšleháme s máslem na hladký krém. S pomocí cukrářského sáčku nastříkáme krém na rohlíčky a nakonec jeden po druhém namáčíme do čok. Indukční napěňovač mléka pro perfektní mléčnou pěnu a horkou čokoládu.


Konvička je určena k napěnění až 2ml mléka nebo pro ohřátí až 5ml mléka. Napění mléko teplé i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky