středa 6. září 2017

Výška kuchyňské linky norma

Výška kuchyňské linky Ergonomie je základ Nejen výška kuchyňské linky , ale také její šířka, hloubka a další parametry jsou důležité proto, abyste se v kuchyni cítili jako doma. Proč je to tak důležité? Mnozí designéři dnes dbají především na to, aby kuchyně vypadala dobře.


Tomu není co vytknout, pokud se ovšem. Základem je její výška. Mnoho lidí se ještě stále často drží pevně daných rozměrů, které byly a stále jsou uváděny jako optimální. Při sestavování nové kuchyňské linky se držte svých vlastních parametrů a sami si v kuchyňském studiu vyzkoušejte několik možných výšek pracovní desky.


Zapadne proto do klasické šířky linky , liší se jen jeho délka. Svislá vzdálenost mezi vařiči či varnou deskou a digestoří by měla být v. Správná výška kuchyňské linky , rozměry skříněk, výška usazení horních skříněk kuchyně nebo celkové uspořádání varné plochy, vůči ledničce, dřezu a pracovní ploše jsou důležité aspekty ergonomie, které zásadním způsobem ovlivňují pohodlí a efektivitu při vaření. Spodní líc digestoře by měl být 6mm nad elektrickým varným centrem, 6– 7mm nad plynovým. Výška zásuvek v kuchyni je tedy ve spodní vodorovné instalační zóně 1– 4mm nad úrovní podlahy (zpravidla 3mm).


Zásuvky a vypínače jsou však umístěny i nad pracovní deskou kuchyňské linky. Ahoj, neměly by jste nějaké tipy, tak dobře odhadnout správnou výšku pracovní plochy u kuchyňské linky , abych si co nejmíň namáhala záda? Nejdůležitější je vzdálenost digestoře od pracovní desky. U modelů se šikmým sklem je možné tuto výšku snížit tak, aby spodní hrana digestoře byla nad elektrickou deskou min. Varná plocha by měla být užší než digestoř.


Výška a šířka pracovní plochy kuchyňské linky a ostrůvku. Tato zóna řeší umístění a skladování potravin. Skladování čerstvých potravin by mělo být přehledné, abychom se vyhnuli zbytečným ztrátám. Nejlépe skladování čerstvých potravin řeší chladná, větraná místnost - špajz, nebo.


Do jaké výšky doporučujete zásuvky v kuchyni? Ve starších diskuzních tématech jsem si přečetl, že nějaká norma doporučuje výšku zásuvek do kuchyně 115cm. Pokud zvládnete tyto stavební práce, potom je osazení kuchyňské linky a spotřebičů tzv. Určitě vaši duši zahřeje a srdce potěší, když profesionál zaklapne zámky u spoje pracovní desky, osadí dřez, spotřebiče a skříňky, zapojí vodu, odpad a elektro, seřídí dveře a dorazy, uklidí nářadí a. Norma sice říká, že má a ne musí, ale např. Ostatní rozměry skříněk volte s ohledem na celkový prostor.


Nezapomeňte na dostatečnou výšku šuplat a polic pro vysoké lahve a pododobně. Ideální je mít speciální vysokou. Svítidlo do kuchyně, pro správné osvětlení prostoru kuchyňské linky.


W je maximální příkon svítidla, zajišťující dostatečný výkon pro integrované LED zdroje. Norma krytí IP2 definuje používat toto svítidlo k běžnému používání doma či v kanceláři. Díky vybavení svítidla vysoce výkonným a spolehlivým.


V mnoha takových domech musí být proto staré odsavače nahrazeny novými. Jedná se o kuchyňské odsavače par značky NORMA , kterých bylo osazeno v nájemních bytech v sedmdesátých a osmdesátých letech několik set tisíc. Podobné to je podle něj v případě použití levných materiálů na viditelné povrchy kuchyňské linky (dvířka, čela šuplíků). Levnější dvířka s nezpevněnou hranou se můžou v budoucnu při každodenním používání vyštipovat, poškrábat, i jejich údržba může být obtížnější.


Hlavním materiálem svítidla je kov. Světelné zdroje je třeba vybírat tak, aby tato hodnota nebyla překročena. Instalace je vždy nutné připravovat na konkrétní podobu kuchyně. DIGESTOŘ - zásuvka 220V (většinou v komíně odsavače). Odtah digestoře řešíme dle požadavků výrobce, zpravidla použijeme odvod průměru 125mm umístěný nad motorem digestoře.


Jak připravit instalace pro kuchyň. Příprava instalací pro kuchyňské spotřebiče se řídí přísnými pravidly. Některé vycházejí z technických norem, jiná z požadavků výrobce kuchyní a některá závisí na konkrétních spotřebičích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky