čtvrtek 30. srpna 2018

Chleba bez hnětení v remosce

Simono, jestli ještě pečete tento chleba , postříkejte ho během pečení vodou z rozprašovače, nebo dejte na něho alobal. Pokud máte ten hrnec s poklicí, tak jen stříkněte vodou. Já už jsem pokročila dál, peču chleba kváskový - v remosce nebo troubě a taky rosím. Po upečení taky nebo zabalte na chvíli do vlhké utěrky.


Recept na pšeničný chléb připravený bez hnětení a upečený v remosce.

Chleba z remosky je nadýchaný. Remoska vypouští velice málo vlhkosti, kůrka by při potření mohla zůstat vlhká. Remoska chléb bez hnětení v remosce pečený recepty, které budete milovat.


Tento základní chleba je velice dobrý (prý nemá chybu - pravil hlavní ochutnávač ) a vydrží tak až do druhého dne. Testo je po vykynuti vlhke, blbe se s nim pracuje, je potreba hodne moucnit, i ruce, ale nebojte se. A doby peceni doporucuji dodrzovat dle navodu, vyplatilo se mi.


Jen ho parkrat prelozte a pak flaknete do nadoby, to je fuk, ze se tam rozplizne, vysledek bude stejne krasny chleba.

Pekla jsem v klasicke zapekaci sklenene mise. Chléb bez hnětení jsem upekla podle nějakého receptu, který byl podobný tomuto výše. Nyní peču trochu upravený a již jiný péci nebudu. Inspirovala mě mánie, která se rozeběhla okolo šíleně jednoduchého receptu na tzv. No-Knead Bread z NY Times (NYT můžou k přečtení vyžadovat registraci zdarma).


Nic se nemusí překládat, ani vymazávat formu, krásně se z ní chlebík vyklopí. Chléb pečený v remosce recepty, které budete milovat. Nechám znovu vykynout a dávám péct do vyhřáté trouby min. Pak chlebík vyklopím na mřížku v troubě a dopékám min na 2stupňů. Je to jednoduché bez ošatky a bez hnětení.


Výsledný vlhký chuchvalec přikryjte potravinovou fólii a nechte v klidu a teple, nejlépe asi ve °C (my máme doma necelých °C a bylo to v pořádku), kynout 12–hodin, čím déle, tím větší oka se vám údajně mají v chlebu udělat, já doporučuju takovou zlatou střední cestu – asi hodin. Levný chléb od Ládi Hrušky. Základní chleba z remosky. DomÁcÍ chleba v remosce recepty, které budete milovat. Samotný recept je starý už přes let a po celém světě zažil nespočet různých variací a verzí.


Celý příběh nehněteného chleba si přečtěte v mém starším článku.

Pravdou ale zůstává, že jde o jeden z nejlepších receptů na světě, pokud jde o nenáročné pečení v domácích podmínkách. První příprava chleba sahá mnoho let, spíše několik tisíců let do časů před naším letopočtem. V dřívějších dobách se lidé živili lovem a úpravou různé zvěři, tuto obživu později vystřídala úprava a zpracování obilovin a půdních plodin, které v dnešní moderní době nazýváme zemědělstvím. Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 2a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-minutách stáhnu na 15 ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.


Ohodnoťte recept: Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé) K receptu nejsou žádné komentáře. Zobrazit další alternativy. Budu pravděpodobně dělat ze dvou hrnků mouky, páč víc se tam toho nevejde…teplota pečení Remosky je vždy 180.


Výborný chleba , který nemusíte zadělávat v pekárně, nebo se trápit hnětením. Jeden den zaděláte, druhý den pečete. Domácí kmínový chleba. Pšenično-žitný chleba z mísy.


V míse smícháme mouku se solí. Vlijeme kvásek a zamícháme. Přikryté necháme stát na teplém místě. Těsto vyklopíme na pomoučený v. V této knize najdete nejen víc jak vyvážených receptů, vhodných pro každodenní použití, ale také základy výroby od hnětení těsta až k hotovému chlebu, a řadu tipů.


Budete zasvěceni do tajemství tradičního umění pečení chleba s dlouhým vedením těsta a velmi malým množstvím kv. Peceni chleba v remosce bez kynuti. Pekárna chleba Sencor SBR 930SS.


Díky přednastaveným programům nemusíte již shánět čerstvé pečivo. Pečení domácího chleba je velký trend a pokud to s vařením myslíte vážně, neměli byste tuhle disciplínu opominout. Ať už se zařadíte do skupiny vyznavačů kváskového chleba nebo máte raději semínkový bez mouky, v našem výběru najdete velkou porci inspirace!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky