pátek 24. srpna 2018

Kompot z jablek

Dla wielu, to właśnie tradycyjny kompot z jabłek bije na głowę swym smakiem i aromatem najlepsze nawet egzotyczne soki i zimne napoje gazowane. KOMPOT Z JABŁEK Klasyka dzieciństwa czyli kompot z jabłek. Przyznam, że w moja mama kompot z jabłek robiła bardzo często. Ja zupełnie jakoś o nim zapomniałam. Osoby urodzone w latach osiemdziesiątych na pewno bardzo dobrze pamiętają kompoty z jabłek i innych owoców jako stały element niedzielnych obiadów lub posiłków serwowanych w szkolnych stołówkach.


Zależnie od tego, jaką odmianę owoców wybierzcie będzie mniej lub bardziej kwaśny.

Kompot z jabłek to idealny napój do obiadu. Chcesz ugotować pyszny kompot z jabłek ? Na středním ohni dusíme jablíčka téměř do rozvaření. Doba přípravy záleží na druhu jablek. V závěru přípravy jablíčka můžeme mírně rozmačkat, vznikne nám voňavá jablečná kaše. Hřebíčky pak z jablečného kompotu vyndáme.


Olga: když jsem přišla z porodnice,nic mi nechutnalo,nemohla jsem vůbec nic jíst(nejspíš poporodní stres) a tchýně se na to nemohla dívat,tak mi donesla v kastrůlku jablečný kompot. Bylo to to nejlepší,co jsem kdy jedla a chuť k jídlu se velice brzy vrátila:o) Taky tam dává citrón,je to opravdu vynikající,osvěžující a.

Z jablek se dá taky uvařit kompot ? Vlastně jsem to kdysi četla v Kájovi Maříkovi, ale nebrala jsem to moc vážně, rozpíčky mi taky nepřišly jako žádný zázrak. Flo, děkuju za tip, zkusím to… A vyhlaš zase někdy nějaké kino, jo? Jabłka umyć i pokroić razem ze skórką każde na części. Przestudzony, ale jeszcze ciepły kompot z jabłek ugotowany bez słodzenia można wymieszać z miodem.


Włożyć do garnka, wsypać cukier i dodać goździk. Gotować na małym ogniu do momentu aż jabłka trochę zmiękną. Nie dopuścić do rozgotowania jabłek. Po ugotowaniu ostudzić i przelać do dzbanka.


Svěží salát z červené řepy, jablek a bulguru. Večer před vařením fazole zalijte vodou a nechte stát do druhého dne. Jako vždy dostal pěkný sladké a kyselé, voňavé a velmi užitečné, protože tyto plody zachovat chuťové vlastnosti a vitamín jak čerstvé a sušené formě, nebo v kombinaci s jinými druhy ovoce, sušené ovoce a bobule dále zveřejňovat je. Jinak recept výýýbornej!


Vařený kompot z letních jablek recepty, které budete milovat. Co si má ale počít člověk ryze městský, který náhle k většímu množství jablek přijde? Městské sklepy nejsou na uskladnění ovoce vhodné a zejména podzimní jablka rychle podléhají zkáze. Co takhle jablečný kompot , jablečná přesnídávka, jablečná povidla nebo křížaly z jablek ? Jak zpracovat přebytek jablek ?

Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki nie obierać), usunąć gniazda nasienne. Pod koniec gotowania dodać cukier (według własnego uznania). Gotowy kompot przecedzamy przez sito. Jablíčka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky.


Apple kompot se nedoporučuje pít během gastritidy s vysokou kyselostí( zejména v akutní fázi), vředem, pankreatitidou. Kombinace užitečných vlastností a skvělé chuti vám umožní připravit na zimu dobrý kompot z hroznů a jablek. Uvařené můžeme nechat ve tvaru kostiček nebo rozmačkat šťouchadlem na brambory na menší kousky. Podle chuti můžeme vmíchat rum nebo rumovou tresť (pro děti).


Pro zpestření můžeme přidat rozinky. Takže tam hodíme plátky jablek a chokeberry. Pak vylijeme cukr a necháme vařit. Bezprostředně po něm jej vyjmeme z ohně.


A že kompot získal bohatou barvu, je třeba, aby se bobule dobře připravily. Přibližně za půl hodiny kompot z čerstvých jablek a chokeberry může být lahviště už sklenicemi. Moje jablka odstraňují z nich semena a nakrájí je na kusy.


V hrnci nalijte vodu, přidejte ovoce, vylijte cukr, míchat, nechte vařit a vařit po dobu minut na středním ohni, vypněte sporák a nechte kompot prudce po dobu hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky