pondělí 27. srpna 2018

Francouzská bageta recept apetit

Postup: Po vykynutí z těsta vytvarujeme dlouhé bagety (postup např. u receptu č.611), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Ovšem pokud chcete dosáhnout perfektního výsledku, nelze čas nijak ošidit. Ve velké misce smícháme hrnek hladké mouky, sůl, sušené droždí a cukr.


Přidáme teplou vodu a pomocí mixéru (použijeme hnětací háky, ne metličky na šlehání) zpracujeme jednotnou hmotu. Není nad to, když ráno vytáhnu z rozehřáté trouby krásně křupavou bagetu zlatavé barvy s měkkým středem a poslouchám, jak těsně po vytáhnutí kůrka lehce praská. Chutná pravá francouzská bageta. Křupavá francouzská bageta je výbornou přílohou sama o sobě.


Stejně tak ji ale můžeme promazat máslem a naplnit tím co máme rádi. Připravíme si kvásek z droždí, trochy vlahého mléka a cukru. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a med a uhněteme těsto. Na teplém místě pak necháme těsto půl hodiny.


Není to nic těžkého, finančně nenáročné a požitek boží. Těsto připravíte jako klasické kynuté tak, že kvásek rozmícháte v horké vodě s moukou. Kvásek připravujte nejlépe z čerstvého droždí, jinak se kynutí nemusí podařit. Vše připravujte v teple, tím urychlíte proces kynutí.


Všechny ingredience by měly být pokojové teploty, kvůli snadnějšímu. Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách.


Francouzská bageta recept apetit

S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. Tématické fráze: bageta recept bagety recept recept na bagety recept na křupavé francouzské bagety bagety bageta recept na francouzskou bagetu recept na bagetu domaci francouzská bageta domácí francouzské bagety testo na bagety bagety recepty recept bageta domácí francouzská bageta recept francouzka bageta francouzské bagetky. Vyberte si recept na francouzská bageta a připravte si chutný a výjimečný francouzská bageta pokrm, lahůdku nebo nápoj.


Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší francouzská bageta ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci recepty včetně. Klasická francouzská cibulová polévka. Kapustová polévka je jednou z hustých zeleninových polévek, které můžeme podávat i ke svačině.


Tohle je důvo proč francouzská bageta dobyla svět. Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísada- mi, našikmo rozkrájejte na nebo části a podávejte nebo zabalte s sebou. Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč.


Nejen že je skvělá, ale hlavně geniálně snadná – stačí mít pár běžných surovin, samotná příprava už je hračka. Křehká a křupavá francouzská bageta se hodí vždycky. Někdy jako příloha, jindy jako součást předkrmu nebo svačiny.


Francouzská bageta recept apetit

Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a zpracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě ky.


Pekla jsem na 1stupňů min. Příště bych volila z této dávky menší bagety. Správná francouzská bageta musí být křupavá, poznáte ji na poslech. Když si ji přiložíte k uchu a zmáčknete, křupne. Typický zvuk se ozve i několik hodin po vytažení z pece.


Když bagetu rozříznete, měla by mít uprostřed velká oka. A měla by vás trochu řezat do jazyku. Navíc hezky voní,“ říká Jan Ivanco z. Až budete mít nastudovaný recept , pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!


Slovo pochází z francouzštiny - baguette - proutek, hůlka. Jde o druh pečiva, který pochází z Francie, tento druh pečiva je až neobvykle dlouhý v poměru ke své celkové velikosti. U čerstvě pečených baget je kůrka obzvláště křupavá. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát.


Francouzská bageta recept apetit

Francouzská cibulačka – Můj recept.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky