čtvrtek 23. srpna 2018

Zavařování hrušek bez cukru

Vybíráme jen plody bez poškození či hniloby. Zásadní je také jejich důkladné umytí, dobře vymytá a vypařená sklenice, dobře umyté víčko a správná doba zavařování , popisuje inženýrka Lužná, kterak na maximální možnou míru eliminovat růst jak aerobních, tak anaerobních mikroorganismů v zavařenině. To je v kostce základní recept na zavařování marmelá kompotů a ovoce vůbec podle našich babiček či maminek.


Zavařování hrušek bez cukru

Víte ale, že to jde i jinak? Zdravěji, s méně cukru , bez želírovacícho cukru a především tak, aby se zachovala přirozená chuť ovoce? Recept na zavařování hrušek bez cukru. Ingredience: hrušky, 200–2g medu (na litr vody), hvězdička badyánu. Postup: Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců.


Med s vodou a badyánem povaříme a sebereme z něho pěnu. Ihned zavíčkujeme a sterilujeme minut. Samozřejmě první co nás napadne je ho zavařit nebo udělat marmeládu.


Zavařování hrušek bez cukru

Na receptech mi ale vadí, že obsahují šílené množství cukru , který není zrovna zdravý. Když jsem zjistila, že to jde i bez cukru a celkem snadno, ihned jsem se do toho pustila. A výsledek je úžasný, opravdu to funguje. Využijme tedy úrodu sezonního ovoce naplno a připravme si zdravé vitaminové zásoby na zimní měsíce. Chcete-li zavařovat hrušky bez cukru , není to problém.


Zavařování hrušek bez cukru. Aby kompot nebyl kyselý, je potřeba, aby hrušky byly zralé, ale ne měkké. Omyté hrušky oloupejte, pokrájejte a odstraňte jádřinec, dle výše uvedeného návodu, a naskládejte do sklenic. Převařte vodu a nechte zchladnout, do každé.


Přidat do jakéhokoliv sladkého ovoce cukr je pro mě naprostý nesmysl a navíc se to nedá jíst jak je to odporně sladké. Tématické fráze: zavařování hrušek zavařené hrusky recepty na zavařování hrušek zavarujeme hrusky recept na zavařování hrušek recept na zavařené hrušky zavařování hrušek recept nálev na hrušky hrušky zavařování jak zavařit hrušky jak zavařovat hrušky nalev na zavarovani hrusek recept zavařování hrušek. Plody by měly být zralé, ale zároveň tvrdé.


Měkké hrušky se pro zavařování do kompotů nehodí, mohou se ale použít na přípravu džemů a marmelád. Z plodů hrušek je nutné odstranit okvětí a stopky. Jak vyrobit marmeládu bez cukru. Vyjmeme pecky a dužinu i se slupkou nakrájíme na velké kousky do hrnce, přidáme špetku soli a přiklopíme.


Když ovoce začne pouštět vodu, odklopíme a necháme za občasného míchání co nejvíce vyvařit vodu. Ovoce omyjeme a necháme odkapat. Nakupte ingredience online. Protože budeme vařit bez cukru , je důležité vybrat zralé sladké hru.


Explicitně zakazujeme jakékoli použití části nebo celého obsahu těchto stránek, jejich reprodukci, kopírování, úpravu a zvláště prezentaci na jiných internetových stránkách bez našeho výslovného souhlasu. Pak je potřeba především zvážit veškeré konzervování ovoce, při kterém používáme bílý cukr. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Zavařování hrušek bez cukru

A jelikož jsou tyto druhy ovoce asi netypičtější pro naše zahrady, jistě bude jablek, hrušek a švestek všude dost. Co nesníte čerstvé, nebo neuskladníte, můžete třeba zavařit. Pokud se snažíte co nejvíce omezit příjem bílého rafinovaného cukru , můžete tentokrát vyzkoušet marmeládu s cukrem třtinovým nebo například se stévií či agávovým nebo datlovým sirupem. Doporučujeme ale dopředu vyzkoušet na malém množství ovoce.


Byl to můj první pokus a všechny skleničky se povedly úspěšně zavařit. Já zavařovala bez cukru , mám sladká jablíčka. Pokud chcete vytáhnout jejich sladkou chuť, přidejte do nastrouhaných jablek špetku soli a promíchejte.


Zavařování hrušek bez cukru

Tak to radí přední české makrobiotičky v třetím čísle Pravého domácího časopisu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky