Díky zavařování máte možnost na dlouhou dobu uskladňovat potraviny. Věděli jste, že každý rok se vyhodí až 8tun třešní jenom proto, že se nestihnou zkonzumovat? Existují i způsoby, jak si tuhle sladkou a šťavnatou pochoutku uchovat po celý zbytek roku.
Víte, jaký je nejoblíbenější recept na zavařování třešní ? Zjistíte to v tomto článku. Prohlédněte si instruktážní video, v němž Vám předvedeme správný postup , upozorníme na nejčastější chyby a.
Zavařování třešní – VŠE O Zavařování A Konzervování. Tento postup s novinami se doporučuje především při zavařování v horkovzdušných troubách. Pokud máte sklenice umyté, naplněné, uzavřené a přichystané na plechu, můžete se pustit do samotného zavařování.
Rádi po nich potom v zimním období sáhneme. Zralé, sladké třešně s pevnou dužinou jsou nejlepší pro přípravu kompotu. Z třešní odstraníme stopky, plody přebereme a odstraníme ty poškozené. Pěkné třešně propláchneme studenou vodou.
Pokud si nejsme jistí tím, že opravdu nejsou napadeny vrtulí třešňovou, tak je zalijeme vlažnou vodou o teplotě asi °C s trochou soli. Poměr činí dkg soli čili kávová.
Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. S víčky OMNIA české výroby nemůžete. Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Meruňky sušíme tak, že je rozkrojíme v půli, vyndáme pecku a rozložené na plechu sušíme přímo na plotně při mírně roztopených kamnech. Ovoce vybereme čerstvé a nepoškozené, otlučené plody můžeme po vykrojení změklých míst zpracovat na marmelády a džemy.
Nahnilé a jinak napadené třešně nepoužijeme. Vybereme jenom pevné, tak akorát zralé a nepoškozené plody, které zbavíme stopek. Připravené třešně očistíme – omyjeme a nasypeme do sklenic.
Třešně - zavařování třešní. Nyní je ideální čas, kdy si můžete třešně koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na třešně dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.
Třešňový kompot Co budeme potřebovat. Chystáte se poprvé na zavařování třešní , zavařování jahod či jiného ovoce? Nebo se zavařováním máte zkušenosti, a přesto se vám občas stane, že se víčko správně neuchytí a práce přišla nazmar? V tomto instruktážním videu se dozvíte, jak správně postupovat při zavařování ovoce, aby sklenice byla řádně. Ano, zavařování třešní dá práci.
Zejména, když je situace taková, že vaši doma by sice: jedli zavařené třešně, ale „když ony v nich jsou pecky…“ A jedli by zavařené třešně, ale „když oni v nich jsou červi! Třešen s plody bez pecek asi hned tak vyšlechtěna nebude. Postup : Z prosáté mouky, změklého tuku a vody zpracujeme tužší, ale vláčné těsto, které necháme minut odpočinout.
Je lékařsky potvrzeno, že slaďounké třešně prospívají lidskému organismu, protože pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Recept na třešňový kompot. Při menší úrodě je lepší zavařování okurek po sklenicích. Abych nemusela nálev schovávat, mám přesný rozpis na nálev na jednu litrovou sklenici: K okurkám narovnaným ve sklenici přidáme dcl octa, cukerínů, kuličky nového koření, hřebíčky, až kuliček celého pepře. Na sušení třešní jsou vhodné plody zralé i přezrálé.
Sušené třešně se buď dají jen tak uzobávat jako sladká svačinka nebo je můžeme přidávat do moučníků nebo náplní místo rozinek.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.