úterý 21. srpna 2018

Postup zavařování třešní

Díky zavařování máte možnost na dlouhou dobu uskladňovat potraviny. Věděli jste, že každý rok se vyhodí až 8tun třešní jenom proto, že se nestihnou zkonzumovat? Existují i způsoby, jak si tuhle sladkou a šťavnatou pochoutku uchovat po celý zbytek roku.


Víte, jaký je nejoblíbenější recept na zavařování třešní ? Zjistíte to v tomto článku. Prohlédněte si instruktážní video, v němž Vám předvedeme správný postup , upozorníme na nejčastější chyby a.

Zavařování třešní – VŠE O Zavařování A Konzervování. Tento postup s novinami se doporučuje především při zavařování v horkovzdušných troubách. Pokud máte sklenice umyté, naplněné, uzavřené a přichystané na plechu, můžete se pustit do samotného zavařování.


Rádi po nich potom v zimním období sáhneme. Zralé, sladké třešně s pevnou dužinou jsou nejlepší pro přípravu kompotu. Z třešní odstraníme stopky, plody přebereme a odstraníme ty poškozené. Pěkné třešně propláchneme studenou vodou.


Pokud si nejsme jistí tím, že opravdu nejsou napadeny vrtulí třešňovou, tak je zalijeme vlažnou vodou o teplotě asi °C s trochou soli. Poměr činí dkg soli čili kávová.

Pokud si ale správný postup pečlivě nastudujete, informujete se o hlavních nevýhodách zavařování v troubě a budete experimentovat, úspěchy se brzy dostaví. S víčky OMNIA české výroby nemůžete. Rady a návody pro každého a pro každou situaci. Meruňky sušíme tak, že je rozkrojíme v půli, vyndáme pecku a rozložené na plechu sušíme přímo na plotně při mírně roztopených kamnech. Ovoce vybereme čerstvé a nepoškozené, otlučené plody můžeme po vykrojení změklých míst zpracovat na marmelády a džemy.


Nahnilé a jinak napadené třešně nepoužijeme. Vybereme jenom pevné, tak akorát zralé a nepoškozené plody, které zbavíme stopek. Připravené třešně očistíme – omyjeme a nasypeme do sklenic.


Třešně - zavařování třešní. Nyní je ideální čas, kdy si můžete třešně koupit a zavařit. Uvidíte jak budete rádi, když v zimě na třešně dostanete chuť a budete je mít zrovna při ruce.


Třešňový kompot Co budeme potřebovat. Chystáte se poprvé na zavařování třešní , zavařování jahod či jiného ovoce? Nebo se zavařováním máte zkušenosti, a přesto se vám občas stane, že se víčko správně neuchytí a práce přišla nazmar? V tomto instruktážním videu se dozvíte, jak správně postupovat při zavařování ovoce, aby sklenice byla řádně. Ano, zavařování třešní dá práci.


Zejména, když je situace taková, že vaši doma by sice: jedli zavařené třešně, ale „když ony v nich jsou pecky…“ A jedli by zavařené třešně, ale „když oni v nich jsou červi! Třešen s plody bez pecek asi hned tak vyšlechtěna nebude. Postup : Z prosáté mouky, změklého tuku a vody zpracujeme tužší, ale vláčné těsto, které necháme minut odpočinout.

Je lékařsky potvrzeno, že slaďounké třešně prospívají lidskému organismu, protože pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Recept na třešňový kompot. Při menší úrodě je lepší zavařování okurek po sklenicích. Abych nemusela nálev schovávat, mám přesný rozpis na nálev na jednu litrovou sklenici: K okurkám narovnaným ve sklenici přidáme dcl octa, cukerínů, kuličky nového koření, hřebíčky, až kuliček celého pepře. Na sušení třešní jsou vhodné plody zralé i přezrálé.


Sušené třešně se buď dají jen tak uzobávat jako sladká svačinka nebo je můžeme přidávat do moučníků nebo náplní místo rozinek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky