pondělí 27. srpna 2018

Jak vyměnit těsnění u myčky

Návod na výměnu dveřního těsnění. Zabraňuje úniku vody v prostoru dveří. Vroubkovaná hrana pomáhá zadržet i převážný objem páry z myčky. Používá se na většinu známých.


Toto těsnění se montuje na skříňovou část myčky. Spodní část těsnění se pořizuje zvlášť s jiným průřezem a umistˇuje se na tělo dveří. Jak vyměnit těsnění do drážky u ledničky – mrazáku? Máte li vadné nebo netěsné těsnění do drážky u ledničky nebo mrazáku, plýtváte energií.


Na dně myčky je odtokový filtr a čerpadlo, ke kterým se snadno dostanete po vyndání košů. Dnešní myčky mají funkci aquastop, takže automaticky přeruší přívod vody do myčky , případně se samy vypnou, pokud z nich vytéká voda. Po zastavení myčky zkontrolujte těsnění dvířek a vyčistěte přívodní i odpadní hadici. Vestavná myčka nádobí mi začala téct přes spodní těsnění u dvířek. Vyměníl jsem spodní těsnění a také těsnění kolem dvířek myčky , ale nepomohlo to.


Rozebral jsem dvířka, abych zjistil kudy to teče a zjistil jsem, že voda stříká přes otvory, které byli v spodním těsnění. Těsnění dveří myčky nádobí, náhradní díly myčky Je velmi důležité, aby z myčky nádobí neunikala žádná voda. K tomu slouží těsnění dveří , které zabrání proniknutí vody z vnitřní části myčky ven. Gumové těsnění : Vyčistěte nejlépe po každém praní.


Těsnění kolem dvířek pračky se snadno zanáší vlasy, špínou a často i většími „poklady“ – například zapomenutými papírovými kapesníčky. Vyjměte všechny velké nečistoty ze záhybů těsnění. Vlhkým hadříkem jej celé otřete. U myčky Siemens se mi ztrácejí kolečka od spodního koše a nikdy je v myčce nenajdu.


Vzala jsem už i kolečka. Přitom na dně ani ve filtru myčky nejsou. Proto jsem u Vás objednala ks koleček, ale nevím, jak je zajistit. Myji na program s teplotou stupňů.


Tato moderní jednotka se jistě stane vaším věrným pomocníkem v každodenním životě, ušetří nejen drahocenný čas, ale i náklady na dodávku vody. Když se ale lednička nedovírá, musíte urychleně jednat, abyste předešli případným problémům. Ve kterých případech musíte vyměnit těsnění.


K výměně těsnění přistupte tehdy, když si všimnete, že lednička nedovírá kvůli tomu, že těsnění zkrátka netěsní. Prosím má někdo zkušenosti jak vyměnit toto spodní dveřní těsnění u této myčky ? Případně kde toto těsnění zakoupit? Myčku musíme čistit pravidelně. Alespoň tedy filtr myčky , i se sítkem. Podle intenzity používání myčky čistíme jednou za dny ( u rodiny, kde se denně vaří), až jednou dva týdny (v domácnosti, kde se myčka používá jen na hrnky a skleničky).


Akce trvala trošku déle,ale povedla se,tedy jen to těsnění. Spustil jsem program (jen máchání a ždímání)a celý proces bez jediné kapky vody. Ovšem po naplnění pračky prádlem a následného praní,problém stále přetrvává.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky