úterý 14. srpna 2018

Pečení masa v horkovzdušné troubě

Pokud nemáte pevný vztah s vaší troubou, plný důvěry a vzájemného pochopení, hrozí domácí krize. Já na vše používám tu „vrtulku“, tedy pečení pomocí proudícího horkého vzduchu v troubě Ty „spirálky“ jsou normální pečení ze strarších typů troub, tedy pečení zespoda a zespodu i zeshora pomocí tepelných spirál. Každá trouba peče jinak, je potřeba to vyzkoušet. Mám vyzkoušeno, že při horkovzuchu je.


Pečení masa v horkovzdušné troubě

Funkci pečení horkým vzduchem s ventilátorem a horním topným tělesem je možné současně použít pro rychlý předehřev trouby při pečení horkým vzduchem s ventilátorem. Sháníte ideální spotřebič pro pečení ? Pečení masa je jednou z nejtradičnějších příprav, jakou si člověk asi dovede představit. V kamnech či troubě už je přece jen o něco jednodušší než kdysi dávno jen nad ohněm, a proto je na čase oprášit nějaké ty inspirace na vaření, které se „uvaří samo“. V horkovzdušné troubě nastavujeme vždy teplotu zhruba o °C nižší než v klasické troubě , tomu přizpůsobíme i pokyny v receptech, horkovzdušná trouba funguje při takto zvolené teplotě stejně jako elektrická, doba pečení se tím jen mírně prodlouží.


Není to sice přímo kotleta, ale myslím že tvarem i vlastnostmi je to dost dobře zastupitelné, a tak pečeně už leží v troubě – na pečení masa jsou naopak nižší teploty ideální bych řekla :-). Dovolila jsem si jen jedno zlepšení – a to že při vyplachování pánve vodou jsem přidala ještě vrchovatou lžíci. Zavařování v troubě je jednodušší než to v hrnci a horké vodě. Ušetří vám docela dost času. Má ale svá pravidla: Ovoce i zeleninu bez problémů zavaříte v elektrické, plynové i horkovzdušné troubě.


Pečení masa v horkovzdušné troubě

Postarejte se o pečlivou sterilizaci sklenic. Ideální je vsadit na sklenice se šroubovacími víčky, anebo sklenice. Při tomto způsobu pečení musí být teplota velmi přesně dodržena.


Teplota v jádře masa musí být nejméně min nad °C. Pro nízkoteplotní způsob pečení jsou vhodná masa křehčí, libové vepřové, hovězí, telecí, jehněčí. V případě tučnějších mas, je nutné nejprve stáhnout kůži a odstranit povrchový tuk. Vaření v páře °C, čas minut.


Do plastikového sáčku dáme směs na obalování a řízky v ní protřepáme a přitlačíme z obou stran řízku. Pečení v horkovzdušné fritéze recepty, které budete milovat. Pak dáme do pekáčku, nebo plechu papír na pečení a na něj rozložíme obalené řízky. Takto připravené zavařujeme zhruba minut v troubě vyhřáté na 1stupňů.


Již zavařené sklenice vyndáme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Takto zavařené vlašské ořechy vydrží i několik let bez změny barvy a chuti. Skladujte v temnu a suchu. Pokud sklenici otevřete, dejte ji do lednice.


To bylo pro mě nejvíce objevné, že se dá v mikrovlnce také upéct moučník. Opravdu chutnal stejně jako kdybych použila klasickou elektrickou nebo plynovou troubu. Jídlo připravené v mikrovlnné troubě , která má patentovanou technologii INVENTER je skutečně k nepoznání chuťově, vzhledově i čichově. Připravit vepřovou panenku v troubě je velmi snadné, musíte jen dát pozor, abyste ji nepekli příliš dlouho, jinak bude suchá.


Před pečením je vhodné maso nechat marinovat, aby získalo chuť, křehkost, a bylo šťavnatější. Děkuji za radu, zkusím to. Pořád ještě peču maso klasicky na horní a dolní ohřev.


V příručce, kterou jsem si stáhla z netu na pečení v horkovzdušné troubě je psáno ze se plechy dávají na lištu, ale zdá se mi to trošičku tmavší a vypečený. Ale protože jsem ještě nikde nesehnala speciální kuchařku na. Mam dva měsíce novou trobu a nevím na jaký program se co peče,na kolik stupnů. Návod k tomu je nulový.


A na internetových stránkách firmy Karma,od které ta trouba je ,taky nic není. Kdyby měl někdo podrobnější návod nebo radu kde to dá zjistit. Budu vděčná za každou radu. Usnadňuje práci při pečení - jednoduchá manipulace Vyrobeno z velmi odolné uhlíkové oceli, vhodné pro styk s potravinami.


Odolnost vůči vysokým teplotním rozdílů-60°C až 230°C beze změn vlastností. Použití v pečící nebo horkovzdušné troubě také v chladničce nebo mrazícím pultu. Výrobky zaručují snadné a. Sklenice důkladně vypláchněte horkou vodou a nechte uschnout na čisté utěrce. Stejným způsobem ošetřete víčka a případně i gumičky.


Nepoužívejte saponát, a pokud je to přece jen nezbytné, sklenice poté opravdu důkladně vypláchněte od všech jeho zbytků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky