pondělí 27. srpna 2018

Jak prostřít slavnostní tabuli

Jak prostřít slavnostní tabuli

Ohromte své blízké a přátele tabulí, která jim naprosto vezme dech. Prostření stolu podle pravidel etikety může způsobit velké potíže při pořádání slavnostního oběda, slavnostní večeře nebo dokonce přátelského brunche, ale měli byste vědět, že pravidla pro správné uspořádání příborů nebyla vytvořena tak, aby vyvolala zmatek. A tak malé faux pas u stolu bylo na světě. V podstatě šlo o to, jaký je harmonogram několikachodové večeře, jak se u večeře chovat, jaké zvolit pití a alkoholické drinky.


Je jedno, zda jde o štědrovečerní večeři nebo jinou slavnostní příležitost, nádobí na stole by mělo mít své správné místo. Zvolte raději jednobarevné, jednoduché, elegantní. Velmi efektní je porcelán. Se slavnostní tabulí se pojí pořádek a čistota.


Pokud chystáte stůl doma, pak sami nejlépe víte, jak prostředí vypadá a jak náročný bude jeho úklid. Pokud máte pronajaté prostory, pak je včas zkontrolujte. V neznámém prostředí si prohlédněte i stoly a židle a sestavte nábytek dle svých požadavků. Tohle na jarní tabuli nesmí chybět! Ať už na Velikonoční pondělí očekáváte dopoledne zástupy koledníků, nebo jej strávíte jen s rodinou, určitě chcete, aby váš byt vypadl reprezentativně.


Jak prostřít slavnostní tabuli

Na návštěvě: inspirace, jak prostřít slavnostní tabuli 1. Pojďte sem vy všichni, kdo byste rádi našli tabuli plnou jednoduchých, ale super nápadů, jak prostřít stůl pro slavnostní příležitosti. Připravujete slavnostní oběd či večeři a kromě dobrého jídla chcete návštěvu okouzlit i krásně prostřeným stolem? Jenže najednou si připadáte jako Julia Roberts ve slavném filmu Pretty Woman a přemýšlíte, která že vidlička má být blíž nebo dál od talíře? Jak správně prostřít stůl?


Uprostřed stolu nesmí chybět dominantní kousek. Něco, co ihned přitáhne pozornost vašich hostů do centrálního bodu – velká kytice ve váze, ozdobený velikonoční věnec nebo originální květinová dekorace. Co a jak na slavností stůl Ubrus. Pokud chcete svátečně prostřít , měli byste vsadit na jednoduchý bílý ubrus, na který umístíte dekorativní běhoun. Obvykle se jedná o dlouhou šálu, která poslouží pro dozdobení podélného stolu.


U čtvercového stolu použijte napron, který mívá tvar čtverce. Každá významnější událost si žádá bohatou slavnostní tabuli. Působivé prostírání stolu včetně krásného nádobí a řezaných květin ve váze povýší náš gurmánský zážitek na maximum. Sami asi intuitivně cítíte, že běžná a slavnostní tabule se od sebe liší stejně jako párek v rohlíku od svíčkové.


I když by mohla běžná tabule svádět k tomu, že budete jíst v nepořádku, spěchu nebo ze společného talíře, aspoň minimální pozornost si zaslouží. Ve skupinách jsme se domluvili, jak bude náš stůl vypadat. Ubrousky by měly být sladěny s barvou stolu či nádobí. Musí se vám na stůl ještě vejít jídlo tipy na prostírání vánoční tabule.


Jak prostřít slavnostní tabuli

Inspirujte se nápady, jak lze krásně prostřít vánoční tabuli. V našem dalším video šicím kurzu se naučíte šít běhoun na stůl. Pěkný nápa jak si oživit váš slavnostně.


Přinášíme vám pár zajímavých triků, díky kterým s minimálními náklady připravíte oku lahodící slavnostní tabuli. Květiny ke slavnostní a formální tabuli rozhodně patří a měli by zaujmout na první pohled. To však neznamená, že pro svou „úchvatnost“ jakkoliv omezí hosty při stolování.


VÁNOČNÍ STŮL aneb kouzlo slavnostní vánoční tabule.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky