pondělí 7. září 2015

Čištění žehličky od vodního kamene

Je to šetrné, jemné čistidlo, se kterým mají zkušenosti při čištění šperků i zlatníci. Pokud vaše žehlička samočistící funkci nemá, netrapte se. Stačí použít ocet naředěný vodou v poměru 1:1. Roztok nalijte do nádržky, nechte žehličku asi pět minut napařovat, poté ocet vylijte a nechte.


Po každém žehlení vypusťte ze žehličky páru a dobře jí zatřeste a naklánějte z více stran, aby se v žehličce neusadily drobné částečky z vodního kamene. Snadno si ji vyrobíte i doma.

I na to šikovné hospodyňky znají účinný recept. Namočte hadřík do ohřátého octa. Vodní kámen je nepříjemná záležitost, která kromě pračky, vany či umyvadla může postihnout také vaši žehličku. Děje se tak nejčastěji v případě, že máte v domácnosti tvrdou vodu, která způsobuje doslova nánosy vodního kamene.


Nánosy vodního kamene z okolí napařovacích otvorů odstraníme pomocí houbičky nebo hadříku namočeného v octu. Stejně účinný je i roztok kyseliny citrónové. Hodně znečištěnou plochu žehličky od vodního kamene ponořte přibližně na minut přímo do octa. Ahoj, prosím jak čistíte napařovací žehličku od vodního kamene , který se uzasuje v dírách, kde má procházet pára?


Speciální čistící přípravky na přírodní i umělý kámen k odstranění hloubkové nečistoty, vodního kamene , mastnoty a graffiti, skvrn od kávy, rzi nebo vyčištění spár v mramorových dlaždičkách a obkladech bez poškození lesku kamene.

Nasypte sůl na hadřík a pak přejíždějte rozehřátou žehličkou po soli. Zároveň otírejte hrany žehličky třeba o noviny. Hlídejte si však, aby se sůl nedostala dovnitř žehličky.


Moderní žehličky už obsahují samočistící funkci, která zbavuje žehličku vodního kamene. Do čištění záchodu a záchodové mísy se nikomu moc nechce. Tvrdá voda v míse způsobuje nepěkné usazeniny vodního kamene , který je třeba odstranit.


Je celá řada způsobů, jak porcelánovou mísu usazenin zbavit. Dělá se to tak, že žehličku rozehřejete na maximum, pak se do odpařovací komůrky nalije studená voda a prudce vyvinutá pára tak kousky vodního kamene vytlačí ven otvory pro napařování. Další typy moderních žehliček si pak dokonce navíc chemicky upravují vodu pomocí odvápňovacích kazet nebo tyčinek. V případě speciálních prostředků na čištění vždy postupujte podle uvedeného návodu.


Vzniku vodního kamene je vždy lepší předcházet než problém následovně řešit. Pokud budete používat do žehličky výhradně destilovanou vodu, nebudete to muset řešit nikdy. O trochu déle zabere čištění od vodního kamene v případě, že vaše žehlička nemá samočistící funkci. Jak odstranit vodní kámen.


Při použití octa bude nutné v něm žehlicí plochu nechat odležet asi po dobu jedné hodiny. Pravidelné čištění vaší žehličky pomáhá udržet nejvyšší výkon při napařování a prodlužuje životnost vaší napařovací žehličky. Odstraní nejen vodní kámen, ale veškeré škodlivé usazeniny, které se uvnitř nashromáždily v průběhu jejího praní. Na čištění od vodního kamene použijte velký hrníček octu anebo citronové šťávy, kterou vlijete do prostor, kam běžně dáváte prací prostředek.


Pak pusťte normální prací cyklus bez oblečení.

Dorian Dekor Navštivte naše dekoráterské studio. Je možné ho použít také na čištění splachovací nádržky. Cena sa pohybuje okolo Kč. Dalším známým pomocníkem při likvidaci vodního kamene je Domestos Zero Blue na vodní kámen, který slouží na odstraňování vodního kamene a ničení bakterií.


Nastavení správné teploty žehličky je při žehlení to nejdůležitější. Jen tak budete mít krásně vyžehlené oblečení. Nepříjemné ale je, pokud teplotu správně neodhadnete a látku spálíte. To zanechá stopu nejen na oblečení, ale i na žehličce.


Pulirapidem lze od vodního kamene čistit i napařovací žehličky , je to velice snadné. Jsou velmi účinné i na vodní kámen na skle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky