pondělí 21. září 2015

Nejlepší portské víno

Běžná portská vína Úplně nejzákladnější čl. Pro nejlepší portské již nemusíte jezdit za hranice Portugalska - Můžete h. Takže jak poznat pravé portské víno ? Sáhněte pouze po láhvi, která má přes korkový uzávěr papírovou etiketu zvanou Selo de Garantia, anglicky Guarantee Label a po našem jí říkejme třeba kolek. Tuhle garanci vydává Institut pro portské víno IVDP a smí ji použít pouze jím schválený výrobce portského.


Z jakých skleniček podávat portské víno ? Ideální sklenice na portské víno má tulipánový tvar a její šířka se pohybuje někde mezi šířkou sklenice na bílé a sklenice na červené víno. Portské víno ruby je nejlevnější a nejrozšířenější produkovaný druh portského. Po fermentaci je uloženo v nádržích vyrobených z betonu nebo nerezové oceli, aby se zabránilo oxidačnímu zrání a zachovala se jeho sytě červená barva. Toto víno se obvykle míchá tak, aby odpovídalo stylu značky, v. Někdo si myslí, že to nejlepší portské víno by mělo být otevřeno jen pro výjimečné příležitosti.


Jiní se zase domnívají, že s dobrým vínem není třeba čekat na žádnou speciální oslavu. Na jednom se ale shodnou snad všichni. Porto (v některých jazycích také Oporto) je známé především svým vývozním artiklem – portským vínem, jež se původně vyváželo pouze z tohoto města.


Málokdo ví, že portské víno se nevyrábí jen červené, ale i bílé. Mladé bílé portské se často dochucuje plátkem citronu, nebo se popíjí coby nápoj Portonic – s tonikem, ledem a citronem. Kde portské víno ochutnat. Většina z nás ho zná jako sladké červené víno , ale jeho varianty mohou být i bílé. Nejlepší je ovšem vyrazit rovnou ke zdroji.


Servírováno je velmi často jako dezertní víno specifického postavení. Může být suché i polosuché, každý si vybere dle své chuti nebo přípravy. Ale poslední věta receptu říká vše a vyvolává u mě úsměv - „ víno , které, ne-li více, má alespoň příjemnou vůni drahého vína“. Staví vše na zem a vlastně přiznává, že to nikdy portské nebude.


Hrozny pro portské víno se pěstují na tamních strmých slunečných svazích a následně se svážejí do sklepů ve městě Vila Nova de Gaia. Jak by taková sklenice na víno měla vypadat. Sklenice na víno by měla být vyrobena z kvalitního čirého skla.


Ty nejlepší sklenice jsou vyrobeny z křišťálového skla bez příměsi (bez olova). Portské je ideální víno k dezertům, ale můžete jej pít i po sytějším jídle. Bílé portské víno je vhodné podávat jako aperitiv.


Nejlepší portské víno

Víno z integrované produkce révy vinné. Konvenční systém vinohradnictví. Vše Kuchařské techniky. Jsme zde přímo u Vás, v centru. V naší nabídce také Víno L. Máme portské komplexního charakteru.


Vyberte si dárkově balené koncentrované likérové víno s vyšším obsahem alkoholu. Víno jako dárek za skvělé ceny na TOP DÁREK PRAHA. V nabídce máme jak bílá vína, červená vína, tak růžová vína špičkové kvality od vybraných vinařů z Jižní Moravy - Vinařství J. Procházka, Vinařství T. Krist, Vinařství Volařík, Vinařství Čech, Vinařství Baloun, Vinařství Ra Vinařství M.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky